dla dzieci

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka! Jestem mama 3 letniej dziewczynki. Do tej pory proponowalam jej bajki, piosenki, wierszyki polskie, wszystko to na czym rosna polskie dzieci, to co pamietalam z mojego dziecinstwa. Chcialabym jej teraz przekazac troche wloskiej kultury, oczywiscie na miare jej wieku. Podpowiedzcie mi, co powinnam jej przekazac, czego nauczyc. Na czym sa "chowane" dzieci wloskie. Moj maz nic nie pamieta niczego. Jakie zabawy, rymowanki, bajki, pioseneczki. Czy cos poza Zecchino d'Oro. Z mojego dziecinstwa pamietam taki wiele rzeczy: Fasolki, akademia Pana Kleksa, Natalka, Reksio, Bolek i Lolek. Dzieki za wszystkie porady.
Ja z dzieciństwa pamietam PICCOLO CORO DEL ANTONIANO :)
A moze popytacie waszych mezow, ich rodzenstwo, waszych znajomych wlochow co ogladali w dziecinstwie, czego sluchali. Moze znacie jakies rodziny z malymi dziecmi i wiecie co rodzice im proponuja?
Prosze o pomoc bo tak sie zagolopowalam z propozycjami w jezyku polskim dla mojego "wloskiego" dziecka, ze oswoilo sie prawie wylacznie z polska kultura. Mala poszla teraz do przedszkola i widac, ze jest bardzo do tylu w stosunku do wloskich dzieci. Chcialabym, zeby miala wspolne tematy z dzieciakami, wspolne zabawy.
wydaje mi sie , ze za bardzo sie przejmujesz. dzieci ida do przedszkola wlasnie po to aby poznac nowe piosenki, zabawy. moja mala tez nie znala wloskich zabaw, no moze pare (dolownie pare) piosenek wloskich. zobaczysz nauczy sie wszystkiego ... powodzenia
Misenti, juz pojawialy sie tego rodzaju tematy na forum. :) Skorzystaj z wyszukiwarki na stronie (po prawej). Zobacz jakie sa rezultaty po wpisaniu np.slowa "dzieci":
http://www.wloski.ang.pl/szukaj.php?q=dzieci&action=Szukaj...&action=szukaj

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia