Wysyłanie paczki do Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Wie ktos ile kosztuje wyslanie paczki do Włoch? Jakiejs takiej niedużej,ponizej 1 kg i czy trzeba miec swoje opakowanie czy mozna cos kupic na poczcie?
http://www.poczta-polska.pl/
tam juz bylam ale czy to prawda ze taka paczka kosztuje ponad 50 zl?
jezu kobieto...nie kaze ci iść na poczte polską tylko linka posłałam ci do ich strony...tam jest wszystko napisane...paczka do 1 kg priorytetowa 70zł...
a bedąc bardziej precyzyjnym...zajrzyj sobie tu http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
tylko mowie o stronie , bylam na niej
nie wysylaj jako paczki tylko jako list pakiet i wyslij poleconym ekonomicznym..nie priorytetowym ,za zaginiecie poleconego zwroca ci do 50 krotnej wartosci tego co oplacisz z a nadanie pakietu ..nie wiem ile kosztuje list polecony o wadze 1 kg..najpierw to sama sprawdz..zrob symulacje ..tzn wez to co chcesz wyslac z soba na poczte/najlepiej Glowna/ i zorientuj sie czy nie lepiej wyslac to w bablowanej duzej zoltej kopercie czy w malym pudelku..wez poprawke, ze pudelko bedzie wiecej wazyc.. zwaz sobie to,urzedniczka ci pomoze zwazyc..ktos z fioletu juz ci tam nie pomoze/muszisz byc bardziej zaradna/ sama bedziesz musiala zawierzyc urzedniczce pocztowej ,ze radzi fachowo.....oraz poczytaj tu: http://www.wloski.ang.pl/Przesylka_22745.html
obliczylam ,ze do 1kg bedzie kosztowac cie to 27 zl
ja za paczke 2kg wysylana jako list polecony do neapolu placilam ok 25 do 30 zl, tylko dobrze opakuj bo tam je rozrywaja z ciekawosci co w nich jest, a potem naklejaja info, ze to niby w polsce rozerwano ahha, ale ja wysylalam tylko polska zywnosc, a nie jakies drogie rzeczy, bala bym sie
a ni emozesz podac paczki autobusem ??? zapewne wyniesie cie jeszcze taniej.
Rudnik Tumay, Eures, Agat .... popatrz sobie w necie czy jada z twojego miasta do miejsca docelowego i masz problem z glowy. ja wysylam zawsze PAKI (duze i ciezkie) z Rudnikiem.
ja z Agatem... duza torba 20 kg/same prezenty/ dzis poszla za 50 zl..ale w druga strone ta sama torba idzie za 15/20 eu
żywoność mówisz? jako list? no to podziwiam bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że pcham polską kiełbasę do koperty ..albo te no...niech będą ogórasy kiszone :) To jakaś sprasowana ta żywność była, czy jak?
to do was przychodza paczki z Polski? jak milo. U mnie poczta dziala tylko w jedna strone.
U mnie tez w dwie strony. W przyszlym tygodniu dostaje i wysylam busem.
Place 30€ w dwie strony niezaleznie od wagi.
tez bym chciala do Neapolu, jakis maly pakunek kolo 0,5 kg moze mniej
e tiam ogoraski, ja przesylalam ptasie mleczko wedlowskie, czekolady i mleczko w tubce :-) i takie tam draze, cos czego znajomi nei maja we wloszech a bardzo lubia
no od czasu do czasu cos mozna pilnego doslac. ja np. zamowilam teraz sporo rzeczy z wyprawki dla dziecka, jest po prostu taniej i wiele rzeczy podoba mi sie bardziej w PL. ja czesto wysylam oliwe do PL bo rodzice wolaja a my mamy pod dostatniem no i jakies prezenty dla moich siostrzencow. do tego kawka, za ktora szaleje moja siora, troche kosmetykow i wloskie sery bo to duzo tansze a chodliwe w mojej polskiej rodzinie.
rodzinka od czasu do czasu przesle ogoreczki albo kapustke kiszona i inna walowke wg zapotrzebowania. :o)
Trochę nie rozumiem tego zaistniałego problemu z wysłaniem paczki ale domyślam się, że autorka chciała jedynie się zorientować w temacie bez potrzeby podążania na pocztę (a w tym przypadku to naprawdę niesamowite źródło informacji:) )
Jeśli "paczka" waży mniej niż 2 kg wyślij ją jako list (taniej!) niezależnie od kształtu i rozmiaru...ja kilka dni temu wysyłałam "list" który wygladał jak wielka poduszka i nikt nie robił z tego problemu...
zapłaciłam zaledwie 30 zł (waga jaką pani przyjeła to do 1kg) więc...o dziwo przesyłaka dotarła w 4 dni mimo świątecznego okresu...
Polecam więc wizytę na poczcie...szybko zorientujesz się jaka forma przesłania bedzie dla ciebie i paczki najlepsza:)
niewatpliwie kawa ILLY wloskie wino/preferujemy czerwone!/ i sery czy wloskie spaghetti i sery! /sa duzo tansze w Itali niz to samo u nas w kraju,nawet kosmetyki sa tansze w Itali niz ten sam L'Oreal w Polsce..dziwne to ale sami porownajcie ceny,markowe perfumy..tu ceny dochodza do roznicy/w warszawskim Empiku czy Sephorze/ nawet 200 zl na butelce naprawde dobrych pachnidel..wiec nie ma sie co dziwic, ze te torby tak kursuja..ja to i ze dwie miesiecznie posylalam... w rozpedzie :D..w zamian zadam dostepu do mej ulubionej polskiej prasy..wraca mi wiec na wpol pusta torba z 2 kg gazet..co kosztuje w Agacie 20 zl../taka prawie pusta torba z gazetkami i pierniczkami torunskimi i druga zlozona torba gotowa do nastepenej posylki hehehe/..Juz przywyklam do wloskiego zarcia,obywam sie bez polskich przysmakow..tylko cierpie katusze bez polskich slodyczy/grzeski i ciemna czekolada z marcepanem,pal diabli ptasie mleczko i reszte heheheeh/..:D
Witam! Slyszalam, ze nie wszystkie autokary przewoza paczki. Orientujecie sie moze jak to jest z SUPERPOL-em? I ile kierowcy sobie zycza? :)
autokary przewoza TORBY..a tam wkladasz co zdecydujesz..logiczne ze cena za podanie torby w polskich autakarach powinna byc/jest zblizona/wg mnie/ i jednoczesnie realna do tego co oszczedzasz nie wysylajac danej rzeczy poczta wloska.Przed Swietamiczy to Boz.Narodz czy Wielkanoca z reguly ciezko jest cos podac..tzn TORBE duza czy mala...Bo jedzie full ludzi i kazdy ma stos bagazy to i brak miejsca w bagaznikach..Tu mam na mysli trasa z Itali do Polski..w minionym roku juz 2 tyg.przed Swiętami nie udalo mi sie podac torby robilam trzy podejscia ,w koncu podalam.... na Trzech Kroli!..to chyba cos mowi!
wiem ze kierowcy nie chca przewozic papierosow, bo za kazdymrazem jak moj tata wysyla paczke to sie pytaja o fajki. jesli sa to kaza wyjmowac, ja na szczescie tego problemu nie mam bo fajeczek nie pale.
Ta paczka mialaby isc z Polski do Wloch. Tylko, ze wlasnie duza jest. tzn 115-50-12cm... W dodatku bylyby to dwa kartony. Myslicie ze z taka paczka bedzie problem?
Dodam ze waga jednego kartoniku to 5kg... Nie duzo :)
Jeśli mogę to ja powiem co myślę - mianowicie nie ma co gdybać na fiolecie tylko trzeba zadzwonić i zapytać bo czas ucieka . Czasami wydaje mi się ,ze tu zaglądają normalni inaczej- "Jak myślicie -powinnam iść do WC teraz czy może powinnam poczekać?"
zadzwon i sie zorientuj. moj tato wysylal mi ostatnio spory karton i duza torbe podrozna. wzieli bez problemu ale teraz juz na same swieta to chyba zapomnij ze ktokolwiek wezmie ci paczke. ludzie jada autobusami obladowani na maxa tak wiec po prostu moze nie byc miejsca w bagazniku. no ale spobowac zawsze mozna. przewoznikow masz sporo, trzeba tylko znalezc skad i dokad potrzebujesz podac paczke, potem dzonisz do biura, mowia ci czy i ew. kiedy jedzie autobus po twojej trasie, dadza ci numer do kierowcy i on ci mowi czy wezmie towar czy nie.
..."duza jest. tzn 115-50-12cm".... w pudelku to tylko tv 37 calowy podawalam Agatem do Polski mialo ze 140 cm dlugosci..jak to telewizor ..sam ekran ma 1 metr..wzieli,za 20 eu..a wazyl ok 17 kg..Posluchaj to nie moze byc paczka ..zapakowana..to musi byc cos co oni otworza w razie kontroli..czy nie ma kontrabandy..bo na slepo to nikt nikomu teraz nie ufa..logiczne .ze musza miec dostep do srodka by sprawdzic co tam jest,gdy straz graniczna majaca czuwac nad tym nad czym ma czuwac..sobie tego zazyczy. I podkreslam raz jeszcze celowosc podawania rzeczy w torbach..bo odkad zostalo znowelizowane prawo celne a nastapilo to 1 stycz wlasnie mijajcego roku,pewnie malo kto wie o tym,musimy placic clo od paczek otrzymywanych poczta zza granicy..oczywiscie od nowych rzeczy.Po sprawdzeniu paczki urząd celny nalicza cło i podatek od towarów i usług, które podatnik musi zapłacić.Należnościom celnym i podatkowym podlegają sprowadzone rzeczy, których wartość przekracza 45 euro, jeżeli nadawcą i odbiorcą jest osoba fizyczna, lub przekracza 22 euro, jeżeli nadawcą jest przedsiębiorca, a odbiorcą osoba fizyczna.Wiec by nie sprawiac problemow kierowcom,lepiej wlozyc rzeczy do torby by celnicy mysleli, ze sa to rzeczy osob bedacych w autokarze..pasazerow i kierowcow.....kapujecie juz????
Kijnsa! Pytam bo nigdy nie wysylalam paczki autobusem! Nawet nie wiedzialam ze cos takiego mozna robic! Dowiedzialam sie z tego TU forum o czyms takim, wiec TU chcialam sie dowiedziec czegos wiecej!!!
Fajny masz tok myślenia :)
hej sette a jezeli ja chce wlozyc w duza torbe podrozna uzywana mini wieze, troche gazet, ksiazek, pare torebek, czajnik bezprzewodowy uzywany i jakies pierdolki, przescieradla czy takie tam to chyba nawet w razie kontroli nie bedzie problemu? tylko nie moge zamykac klodeczka na kluczyk?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |