dokumenty

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie mam pytanie do was . moj syn ma wazny dowod osobisty do 29 marca tego roku ,a na wakacje jezdzi do polski czy wie ktos gdzie moge mu wyrobic paszport tu tymczasowy -bo tak mu w polske powiedzieli ze moze wyrobic we wloszech ,oproc rzymu mo mam za daleko jechac cos w poblizu sud ambasada jakas.
ty mu nigdzie nie możesz wyrobić bo jest dorosły.czy on jest niedorozwinięty ze wysługuje się matką?sam musi takie sprawy załatwiać a nie za pośrednictwem mamuni.
A ty całkiem juz polskiego w gębie zapomniałaś? co znaczy w poblizu sud? włoszka zakichana !
a jak chcesz znaleźć ambasadę skorzystaj z wyszukiwarki. To nie boli, tak jak myślenie nie boli.najłatwiej to się kimś wysłużyć i zapomnieć polskiego . polaczki zakichane co włocha jak boga za nogi złapały i myślą że są w siódmym niebie
edytowany przez Felicita78: 25 sty 2012
Felicita78 ...widze, ze nie za dobry masz dzis humor...
Chyba troche przesadzasz...

Ja nie wiem niestety nic o wyrabianiu paszportow tymczasowych poza Rzymem.
edytowany przez marysia2: 25 sty 2012
Marysiu, Ty zwiedziłas pół świata, znasz języków kilka a piszesz czysto po polsku i nie zawracasz głowy czymś z czym możesz poradzic sobie sama.w tym konkretnym wypadku kobieta moze zadzwonic do ambasady i zadac jedno proste pytanie i wszystko bedzie jasne.zreszta to nie jej sprawa a jej dorosłego syna dlatego zapytałam czy jest inwalidą że mamusia za niego podstawowe sprawy załatwia
Felicita, nikt Cie nie prosil o osadzanie sposobu w jaki autorka postu wychowuje swoje dziecko.

Twoj komentarz jest obrazliwy .
Kazdy moze zadac pytanie na forum.
Jak nie znasz odpowiedzi i nie masz ochoty pomoc to SPADAJ.

Ambasada jest tylko jedna w danym kraju, więc aby aby wyrobić paszport tymczasowy należy zgłosić się do wydziału konsularnego w Rzymie lub do Konsultalu Generalnego który znajduję się w Mediolanie. Konsulaty znajdujące się na południu Włoch to konsulaty honorowe, który nie mają kompetencji do wydawania takich dokumentów.
Cytat: slonce_poludnia
Felicita, nikt Cie nie prosil o osadzanie sposobu w jaki autorka postu wychowuje swoje dziecko.

Twoj komentarz jest obrazliwy .
Kazdy moze zadac pytanie na forum.
Jak nie znasz odpowiedzi i nie masz ochoty pomoc to SPADAJ.

dziecko?????? buahahabuhaha..ktoś kto posiada dowód nie jest dzieckiem ! a co ty masz do powiedzenia w sprawie pomocy? bo nie zauważyłam aby twoj wpis coś dawał polaczce ?
i tak jak każdy moze zadac pytanie tak każdy może zareagowac na pytanie !
TO FORUM PUBLICZNE !
Paszport bez problemu mozesz wyrobic w Mediolanie ,tylko jesli jest niepelnoletni (piszesz ze chodzi do szkoly) moze potrzebowac zgody drugiego rodzica.Dowod mozna miec od 16 roku zycia
"buahahabuhaha",odsylanie do wyszukiwarki ,obrazliwe odzywanie sie ,krytyka - kogo wam to przypomina ??????
Felicita78:
- w Twoim nicku jest błąd (zapraszam do ponownego przejrzenia słownika j. włoskiego)
- zdania zaczynamy wielką literą
- przed "że" stawiamy przecinek
- narodowości piszemy wielką literą: Polka, Włoch
- słowo "Bóg" też piszemy wielką literą
- valeria nigdzie nie napisała, że jej syn jest pełnoletni lub niepełnoletni
- zdania kończymy kropką

To tak a propos tego, że wytykasz innym błędy, a sama robisz je na każdym kroku. Ot taka hipokryzja, wcale nie paradoksalna.

Valeria, podsumowując: Mediolan albo Rzym, innej możliwości nie ma. Można też wyrobić paszport w Polsce, prawda? Chyba mniej formalności. Pozdrawiam :)
edytowany przez gosiaBG: 25 sty 2012
Felicita, jestes chamska i krytykujesz wszystkich.
Wyciagasz wnioski, snujesz domysly. Nikt Cie o to nie prosi.
Wszystkie Twoje posty takie sa.
Atakujesz i obrazasz.

Masz racje, to dobry sposob zwrocenia na siebie uwagi.
W ten sposob nawet ja poswiecialam Ci kilka chwil mojego cennego czasu.
Ale uwierz mi, sa inne i lepsze sposoby niz PROSTACTWO.

Teraz definicja slowa dziecko.
Specjalnie dla Ciebie:

Według definicji medycznej okres dzieciństwa kończy się około 13 roku życia .
W innym znaczeniu dziecko to także bezpośredni potomek, niezależnie od jego aktualnego wieku i stopnia dojrzałości (np. w zdaniu Tomek jest dzieckiem Andrzeja i Krystyny.).

Jestes typowym zasmiecaczem.
Twoje wypowiedzi nic nie wnosza.

Znajdz sobie inna rozrywke i sposob na dowartosciowanie sie.

A tak na marginesie...To czy Felicita nie przypomina Wam kogos...??????
Felicita78, cóż za piękna polszczyzna w twoim wykonaniu! Brawo! Profesor Miodek powinien się od ciebie uczyć!

Jak się samemu nie używa czystej polszczyzny to nie powinno się czepiać innych.
Temat przeniesiony do archwium.