jak szybko nauczyc sie włoskiego?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc :) zależy mi na tym aby w miare szybko nauczyc sie wloskiego na poziomie komunikatywnym... zna ktos moze jakas fajna i przyjemna metode?? albo podreczniki?? prosze was pomóżcie mi bo jest mi potrzebny ten jezyk a nie wiem od czego zaczac...
Języka na poziomie podstawowym(komunikatywnym)nie da sie nauczyć tak szybko.Jeśli tak bardzo Ci zależy na w miare szybkim nauczeniu kup książke coś w stylu "wloski w 1 miesiąc"to pomoże.
ciao..
Obawiam się, że samo kupno książki nie pomoże...
jesli dziewczyna chce sie porozumiec w miare do na pewno pomoze.bo czemu nie>?jeden warunek musi byc to dobrze opracowana ksiazka,dla poczatkujacych.
radze ci zapisac sie na jakis intensywny, szybki kurs włoskiego-ja mialam taki w tamtym roku ;)) 50 godz w 3 tyg-i wierz mi bedzie lepszy rezultat niz mialabys sie uczyc sama nawet przez 3 miesiace ;)
pozdrawiam i życze milej nauki!! ciao! ;P
Polecam,jedna z najlepiej opracowanych ksiazek.
http://www.bookcity.pl/index.html?pid=5980
popieram
Podtrzymuję to co napisałam - samo KUPNO nie pomoże, choćby ta książka była superissima; trzeba jeszcze z niej systematycznie korzystać :)
WAZNE!!!!!!!!hej!ja zdaje w tym roku mature z wloskiego rozszerzona usta i pisemna i jestem,...ekhm:p czy mielibyscie jakies dobre powtarzam DOBRE!! cwiczenia albo co moglibyscie mi polecic?bo ja tak na podstawie bez problemu umiem rozmi\awiac i rozszerzenia pisemna zdam no proble ale ustna..to yla mala pomylka..bylabym edziczna gdyby \scie jesli cos macie przeslali mi materialy na [email] blagam przeslijcie cos!!!!!!!!!!!!!!!!!aqlbo chociaz polećcie!!!!ale na maila bo tu bywam rzadko!jestem w depressione hahha:P plis!wiem ze tu jest wiecej maturzystow!!pozdawiam zalamanych!
dzieki wszystkim za podpowiedzi :) na pewno z któregoś pomysłu skorzystam... mam wielka motywacje do nauki tego języka więc nie powinno byc źle :) jeśli jeszcze ktoś ma jakieś inne pomyśly to z przyjemnością je przeczytam :) pozdrówki ciao :)
jak masz mozliwosc sprowadzenia sobie ksiazki z wloch to polecam: L'italiano da soli-Esercizi e test di grammatica italiana, Progetto Lingua Firenze
tez zdawalam wloski, tylko ze na starej maturze, i to jako jezyk, ja sobie z tego powtarzalam gramatyke, mnostwo cwiczen(tzn same cwiczenia) do znudzenia, po przerobieniu calej ksiazki bylam gotowa na odpowiadanie w nocy o polnocy... polecam, aha 5 lat temu kosztowala 20000lirow teraz pewnie z 15 euro.
oprocz tego czytalam repetytorium tematyczne, gazety wloskie, czasopisma, i nawet mialam za soba jedna ksiazke po wlosku i jeden rozdzial z Promessi Sposi, no tylko ze ja juz wtedy wiedzialam ze jade na studia do wloch, takze moze dlatego to tak maniakalnie wygladalo:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa