TŁUMACZENIE !

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo was proszę przetłumaczcie mi to Verita santa ree ??
...zobacz tu:
http://www.sfd.pl/t%C5%82umaczenie_z_%C5%82aciny_na_polski-t646822.html
:)
Yamadawa, to nie jest dobre źródło - ktoś, kto odpowiadał w tym wątku nie ma zielonego pojęcia o łacinie i najwyraźniej sam nie wie o co chodzi:

Cytat:
Po łacinie powinno być: venita santa ree i znaczy to: prawdy nadejdzie czas
Lub: łac. vendeta santa ree czyli: zemsty nadejdzie czas

Nie wiem, skąd te wnioski bo w tym pierwszym zdaniu nie ma ani "prawda", ani, o ile dobrze pamiętam łacinę, "nadejdzie". W tym drugim również nic nie trzyma się kupy. Wygląda mi to raczej na jakiś ułomny włoski niż na łacinę, ale włoski to do końca też nie jest.
edytowany przez Silva90: 04 mar 2013
Skopiuję jeszcze to, co napisałam w innym wątku, ale najpierw...

Autorka tego wątku powinna dostać bana z wykasowaniem wszystkich jej wypowiedzi. Kobieto, czy ty myślisz, że jeśli naśmiecisz w kilku tematach zamiast założyć jeden wątek i poczekać na odpowiedź to co? Dostaniesz więcej odpowiedzi? Ludzie Ci będą chętniej odpowiadać? Otóż nie będą, bo ludzie na ogół nie lubią takich, co śmiecą a Ty ewidentnie zaśmiecasz forum powtarzając kilka razy to samo w różnych miejscach. Nie rób tego więcej bo to bardzo w... nerwiające. Dotarło?

A teraz ad rem:
Mi to zdanie wydaje się dziwne...
Wygląda na to że rzeczywiście znaczy "prawda rzecz święta", ale nie wiem do końca w jakim języku.
Verita santa to bez wątpienia święta prawda po włosku. Natomiast nie wiem, od czego miałoby być "ree". Kojarzy mi się z łacińskim "res" czyli rzecz, ale po łacinie to wyrażenie brzmiałoby Veritatis res sacra.
...to bardzo przepraszam, że wprowadziłam w błąd...
:)
dotarło przepraszam ;))
kurde czyli jednak duże prawdopodobieństwo, że oznacza to PRAWDA RZECZ ŚWIĘTA :)
skoncentruj sie !..to zdanie jakie podalas do tlumaczenie nie jest po lacinie to raz!..Jest po wlosku to dwa! ..i w jezyku wloskim : Verita santa ree to zdanie w języku WLOSKIM oznacza : prawda rzecz święta .
Silva ma racje zasmiecilas forum..chyba umyslnie to bylo zrobione..patrzac na pore wpisow
dzięki Wam bardzo za pomoc i sorry jeszcze raz za "naśmiecenie" !
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka