te przepisy sa pewnie na wypadek wojny by potem obliczyc straty wludzich..by wiedziec jak zindetyfikowac zwloki np w zawalonym domu po wybuchu bomby..by ulatwic zawezenie pola identyfikacji ewentulanych cial..tak jest np z tym obowiazkowym meldunkiem w hotelach ,ze nawet prostytutka musi sie domeldowac do pokoju goscia by w razie pozaru bylo latwiej zidentyfikowac zwloki..i by firma ubezpieczeniowa byla pewnego swego..itp itd..dlaczego sami o tym nie pomyslicie/ wrazie wybuchu wojny biegusiem policisz sie przemeldowac?..myslisz ze zdazysz przed bomba atomowa?..heheh/ myslicie ,ze zyc bedzie wiecznie a po waszej naglej smierci niech sie inni martiwa?..to niefrasobliwosc..z Polski powinnas wymeldowac sie jezeli masz zamiar opuscic miejsce polskiego miejsca zameldowania na dluzej niz 3 mies..by tym samym ,ze jakis oszust co to podczs twej nieobecnosci wzial kredyt na twe dane osobowe czy jechal na gape autobusem i teraz mandaty przychodza na twe nazwisko..itp itd../ale ty dokumentuja sie wymeldowaniem z /z pobytu stalego/i dokumentacja, ze przebywalas w innym miejscu ,kraju, poswiadczasz swa niewinnosc i teraz niech 'organy' udowodni ci ze to ty jestes winna,jestes przestepca..rozumiesz mnie ? jest mnostwo sytuacji wzgledem prawa oczywistych ze dlugo moglabym je tu wymieniac..hehehe Sama mialam historie, ze ktos wiedzial, ze mnie nie ma w kraju/od lat zreszta/ zalozyl mi konto na Allegro..ale na szczescie poczta byla poinformowana ze mnie nie ma bo zglosilam to w moim oddziale rejonowym,gdzie rozdzielaja korespondencje i przeslali mi na moj obecny adres/tzw prosb o dosylanie korespondencji na drugi adres raz na 3 mies pisze sie podanie i oplaca chyba 1,40 zl/..ktos falszywie pomyslal ,ze jestem tam zameldowana na stale!.. na szczescie informacja trafila w me rece i narobilam alarmu ,hej..byl to jakis oszust majacy dane osobowe ,kto nie wiem do dzis ..malo to jest tych co handluja danymi osobowymi,potem sa konta wyludzaczy/oszustow na Allegro..wiec uwazajcie :D