ALIMENTY OD WLOCHOW raz jeszcze..

Temat przeniesiony do archwium.
.... Chcialam dodac moja uwage na ten temat,ale nie moge znalesc tych postow..Dla kobiet polek , ktore nie wiedza co zrobic czy wyjechac do polski i tam walczyc o alimenty dla dziecka np po rozwodzie: Nie warto wracac do kraju i tam zakladac sprawy, bo alimenty dostanie sie na polskich warunkach, Tu we Wloszech rodzice musza placic alimenty na dziecko nawet do 30 roku zycia, w Polsce tj max do 25,26lat.. Jesli chodzi o pieniazki jest tak samo, we wloszech dostanie sie alimenty dostosowane do zarobkow w euro, statusu zycia we Wloszech, a w Polsce to sa marne grosze.. Jesli ktos ma taki problem, a ma mozliwosc walki o alimenty i rozwod we Wloszech, niech lepiej tu zostanie i wyrwie im z gardla wszystko co sie da. Oczywiscie zawsze warto poprosic o pomoc w prowadzeniu sprawy adwokata lub mediatora. Moj partner musi placic wloskie alimenty wobec tego wiem co pisze... Pozdrawiam Wszystkie kobiety oszukane przez Wlochow :)
..w Polsce polski ojciec placi alimenty do chwili kiedy dziecko UZYSKA ZDOLNOSC SAMODZIELNEGO UTRZYMANI SIE..moze wiec to byc duzo wczesniej niz ten limit wiekowy co podalas Liliablue... :D..ztego co widze Wlosi srednio zarabiajcy..placa po 300 eu 400eu na dziecko..nastolatki ......na male dzieci niemowlaki ...takie do 4 latek 150 eu
Tak, zgodze sie Sette z Toba, limit podalam ze wzgledu na szkole, bo jak dzieciak sie uczy tj chyba do 26roku lub 24 roku zycia placenie alimentow wg panstwowych przepisow, a we Wloszech tj jakas paranoja, a mam na mysli to ze jak taki 20latek nic nie robi , jest zdolny do pracy to i tak rodzina musi go utrzymywac , dawac jesc , dom..ecc a w polsce poprostu mowisz wypier... do pracy :D , w Italii mozna troszke pomeczyc takiego tatusia i tez go zgnebic droga dyplomatyczna np. uzywajac mediatora, bo wlosi ojjj nie lubia tribunalo :)...pozdrawiam

« 

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę