spotkanie młodzieży w milano

Temat przeniesiony do archwium.
ciao!
mam pytanko odnośnie spotkania młodzieży w mediolanie od 28 grudnia do 1/2 stycznia. czy ktoś z was się tam wybiera? albo moze byliscie na podobnych spotkaniach ( młodziezy katolickiej)????
chciałabym sie wybrac własnie do mediolanu, przede wszystkim liczac na mozliwosc zwiedzenia miasta, ale nie wiem czy faktycznie bede miała taka szansę czy cały czas bedzie zagospodarowany?
decyzję muszę podjąć szybko, dlatego proszę WAS o rade........
saluti :)
Hej! Ja jadę do Mediolanu. Zwiedzic miasto będziesz mogła NA PEWNO (najlepsza to tam jest katedra) więc się zapisuj szybko!!!:)pozdro
Ciao :)
Ja równiez jade do Milanu i tak, jak napisala Paulinka zwiedzac miasto bedziesz mogla ( ja tez po to tam jade ) A czas bedziesz mogla zagospodarowac sobie jak bedziesz chciala, dostaniesz "przejazdówke", wiec nie stoi nic na przeszkodzie w poznawaniu miasta :D
Saluti
grazie za odpowiedz! a skad jestescie dziewczyny? ja jestem z gdańska ale jechac bede z elbląga / nigdy jeszcze nie byłam z w mediolanie, po czesci dlatego bardzo by,m chciała pojechac, po czesci tez dlatego ze chciałabym troche porozmawiac po włosku / w koncu dlatego ze to zawsze jakas odmiana >, tak sylwestra jeszcze nie spedzałam /
weszła,m na stronke : http://www.taize.fr/pl_article422.html i troche mnie przeraziła ta organizacja naszego czasu, boję sie własnie ze nie bedziemy miec za duzo czasu wolnego na np zwiedzenie miasta>a wy mówicie ze tak nie bedzie........
Paulinko i Karmo, jesli nie macie nic przeciwko, podajcie swoje namiary (np GG), bo mam jeszcze pare pytanek odnosnie wyjazdu!
a moze znajda sie jeszzce inni którzy sie wybierają do milano......?
saluti :)
Siema, ja tez wybieram sie do mediolanu , i szczerze mówiąc mój głowny cel wyjazdu to zwiedzanie miasta ,zakupy no i włosi ... :P :P love italian guys
Ręce opadają.............
no Nikka, opadaja...
A ja mam pytanie takie skromne do Was dziewczyny: po co wlasciwie jedziecie na to zgrupowanie Taize? Bo z tego co ja wiem to tam sie modli glownie..a z waszego punktu widzenia wynika, ze Wasz glowny cel to zwiedzanie Mediolanu i Wlosi... a do tego sa chyba nieco inne wycieczki tak mi sie wydaje.... chyba, ze ja jush innymi kategoriami mysle....
jeżeli chodzi o mnie to wcale nie napisałam ze nie jade tam również w tym celu, natomiast mysle ze naturalnym jest fakt , ze chce sobie również zwiedzic mediolan, tym bardziej ze nigdy tam nie byłam.....
RÓWNIEŻ zwiedzić - jak najbardziej naturalne.
A ja nierozumiem po co to komentujesz ? Tylko jedna z nas napisala, ze jedzie tam dla Włochów i to jest jej sprawa. Ja równiez jak Olcia jade tam, zeby zwiedzac, bo lubie to miasto, darze go niezwyklym sentymentem i jezeli mam tylko okazje ( a ten wyjazd jest nia ) to odwiedze Mediolan poraz kolejny. Moim zdaniem podejscie do tego wyjazdu jest indywidualna sprawa każdej osoby, ktora tam sie wybiera i trzeba to uszanowac. A kazdy z nas wie, jaki charakter ma ten wyjazd...
OLCIA ja jade z Lublina. Podaje Ci mojeg maila, jak masz ochote tio pogadamy :)
[email]
Mam pytanko w jakim wieku sa tam ludzie :]
teoretycznie jest to spotkanie młodzieży w wieku 18 - 35 lat, ale jak jest w praktyce nie wiem/
aa od 18 dopiero dzieki wielkie :*
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia