urodzinowa niespodzianka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |
Zdazylo sie kiedys komus odebrać własnego,wypielęgnowanego,nowiutkiego,zadbanego,najukochańszego laptopika z naprawy pogwarancyjnej i to we własne urodziny?
Pytacie pewnie co tu do rzeczy maja urodziny?A maja,bo właśnie zepsuli mi taki dzień.Jestem wkurzona,wściekła i nawet życzeń od własnego męża nie byłam wstanie przyjąć ze spokojem.Na szczęście moja polówka mnie rozumie i wie ,ze w takich chwilach znacznie lepiej mu się opłaci kiwać głową w kierunkach góra -dol a niżeli próbować choć delikatnie poruszać nią w lewo -prawo.
Wracając do mojego już nie wypielęgnowanego laptopa (nie nazwę już go laptopikiem bo na zawsze stracił ten status ;( )Pytacie cóż takiego mogło mu się przytrafić?
Nie dość ,ze wszystko skasowali (moje ustawienia, programy), dosłownie wszystko i została nadana nowa nazwa mojemu laptopowi, ale to nic ,to można naprawić , najgorsze ,ze nieodwracalnie urwali mu gumkę zabezpieczającą śrubeczkę i to gdzie? Na samym środku , na wprost moich oczu.Jakież to okrutne.
Ale to nie wszystko.
Wspomniałam kiedyś wam, ze mój mąż nie posiada żadnych umiejętności majsterkowania ? A ja głupia go posłuchałam i próbowałam (za jego namowa) przykleić tę nieszczęsną gumkę klejem typu super glu :(((
Gumka przyklejona ,ale jakie plamy wokół:(
Czy ktoś ma pomysł jak je usunąć? Z góry dziękuję za wszelkie porady .
P.S
Musiałam się wirtualnie wyżalić wiec proszę mi tu nie pisać ,ze nie na temat czy coś tam . Kto nie chce niech nie czyta .
Pozostałym dziękuję za wyrozumiałość .
kijnsa no tak CI powiem że tego cholerstwa tez próbowałam sie pozbyć tylko w moim przypadku to była klawiatura i po prostu zeskrobałam żyletką :)) ale lepiej nie próbuj bo to bardzo ryzykowne i trzeba sie bardzo namęczyć. z monitora usunęłam pasta do zębów, ale kosztowało mnie to dwie godziny strachu i 10 minut roboty. wiem nie pocieszyłam Cię ale za to składam CI najserdeczniejsze życzenia urodzinowe. ja obchodze jutro. :)
Dziękuję i wzajemnie :)
Mówisz pasta do zębów ?hmmmmmm???
hehehe...mozliwe, ze JA uzylabym szybciej Cifa,niz ulubiona paste do zebow..zreszta sa rozne pasty..wier problem ktora?..a cif to to co uzywam czesto wiec bez wybielacza doradzlabym komus..ale nie w tym przypadku..Kijnsa zrob papierkiem sciernym 1200 na mokro..ale nie na jeden raz ale co dzien po troche..przez wiele dni..zlaezy jaki to jest laptp ..martka ..wtedy ktos kto sie zna podpowie ci czy to dobry pomysl na ta marke/ewentualnie kontakt z producentem,podaj mu dokladna marke kleju!/..Masz jakas delikatna polerke do paznokietkow..a ma chyba ze 20 roznej miekkosci :D Zerknij tu:http://www.jadarhobby.waw.pl/debonder-zmywacz-plam-super-glue-p-8748.html Debonder P - Zmywacz plam Super Glue (25ml)
Płyn usuwający tak świeże jak i zaschnięte plamy spowodowane nieumiejętnym nałożeniem kleju rodzaju Super Glue.
Nie wchodzi w reakcję z plastikiem lub żywicą!
Uwaga - Ostrzegamy: Nie polecamy używania Debondera do usuwania plam z ubrań. Może wchodzić w reakcję z materiałem, z którego jest wykonane i odbarwić czyszczone miejsce powodując jeszcze większe szkody niż plama z kleju!
Pojemność plastikowej buteleczki: 25 ml.
Producent: Legato (Czechy) cena 22 zl To wszystko w czym moglabym pomoc wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin.100 lat! :D P.s. ZdaRZenie przerz RZ :D
To Z zamiast RZ to pewnie nerwy ;
...Kijnsa jak juz sprawdzisz marke kleju to zerknij na sklad /czy jest klej higroskopijny?/jesli tak to woda,wacik namoczyc np/platek z waty do demakijazu,jego czasta..bo dobrze sie tnie nozyczkami/przykryc czynms,foia wytnij kawalek docisnij, ma byc mokro klika dni Usuwanie plam: Kleje:
Usuwanie plam po kleju jest uzależnione od podłoża na jakim klej został wyprodukowany.
1.Plamy od kleju uniwersalnego możemy wywabić acetonem. Musimy jednak używć go bardzo skąpo i uważać by nie odbarwić tkanin kolorowych. Mogą wyblaknąć.
2.Kleje celulozowe spłukać zimną wodą lub namoczyć i czyścić roztworem salmiaku; można też wyprać w proszku enzymatycznym i wypłukać.
3.Usuwanie plam spirytusem metylowym, stosujemy przy klejach epoksydowych zanim jeszcze stwardnieją.
4.Klej do sklejania modeli samolotów czyścić acetonem lub octanem amylu. Niektórzy producenci załączają do kleju również rozpuszczalniki.
5.Kleje poliwinylowe czyścić spirytusem metylowym.
6.Kleje neoprenowe (u nas sprzedawane jako neostik) usuwać nie natłuszczającym zmywaczem do paznokci, acetonem lub octanem amylu; następnie przemyć plamę rozpuszczalnikiem.
7.Kleje z taśm klejących i etykiet namoczyć w wodzie lub przykryć mokrą ściereczką do odmoczenia, a następnie zmyć spirytusem metylowym lub benzyną do czyszczenia.Ale zalecam kontakt z producentem laptopa ,tak bedzie najlepiej :D
sorki za literowki :D i zjadanie literek
Probowalam wacika z woda, acetonem i spirytusem i nic :(
A nie paliłam rok i 4 miesiące .....nie wiem czy dam rade nie sięgnąć ponownie do nałogu dzisiaj, dodatkowo ares mi nie idzie , płyta ze słownikiem pol-wlos nie działa ,rozpacz mnie ogarnia :(
popros pana malzonka nich ci kupi w sklepie co tylko chlopy znaja :D gdzie sie to kupuje..papierek scierny 1200..albo ruszaj po polerki do kosmetycznego:D Bedzie dobrze ESTETKO/ja tez tak jestem/pociapalam sobieo budowe/ obok laptowej myszki,ponizej klawiatury mego DELLA /spirytusikiem salicylowem..2 plamki zrobilam,takie tam wielkosci 1 centowek..i zgrzytalam zebami dopoki nie usunelam..polerka.. PS albo naklej jak naklejke..np margerytke :D..albo brylant oryginalny wielkosci tej plamy..heheheheh..laptop bedzie cenniejszy!/zart :D
Polerki i papiery ścierne nie wchodzą w grę !!!
Aleś mnie podpuściła....
Teraz to już nie wiem czy to plama rozmazana czy tak porysowane ;(
A małżonek szanowny zszedł mi z drogi i nie pokazuje się w domu .
Ale kiedyś musi wrócić, nie ?
Dobra , jeden problem mniej , ares zaskoczył ,nareszcie .
Teraz zostaje problem słownika ,ale zaraz zaraz , quasi czy te nie miałeś przypadkiem takie jak ja ???
Czemu się nie odzywasz , myślałeś ,ze sobie nie przypomnę ?
*takiego
Witam. O co chodzi?
No nareszcie:)
A chodzi o to ,ze płyta z programem kompasa(tłumacz i słownik j.w.) mi nie działa
Gdybyś mógł mi podesłać na maila byłabym Ci wdzięczna ;)
Dodam tylko tyle ,ze w zasadzie to sobie to "załatwiłam" ale nie wiem co z tym fantem zrobić gdyż po rozpakowaniu okazuje się ,ze to file NRG i mi tego nie otwiera :(
Tylko, że jest taki problem, że ja co prawda mam zainstalowany ten słownik, ale kiedyś, podczas sprzątania na dyskach wywaliłem sobie kopię do instalacji. Teraz mam go zainstalowanego, ale nie mogę go zgrać na płytkę i przesłać.
Przykro mi bardzo. Odkryłem to kiedyś, kiedy się właśnie chwaliłem, że mogę komuś podesłać.(((
Poszukaj w googlach, co trzeba zrobić, żeby otworzyć taki plik.
To jest pewnie "obraz", to co masz na płytce.
Spróbuję :(
Musisz mieć jakiś program, który to odczytuje: Alkohol, Nero, Demon tools.
Biancaneve...zdmuchnij świeczki, pomyśl życzenie, niech się spełni!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
Magda
:)
Udało się otworzyć program?
Nie ,choć próbowałam Demon i Nero :(
Alkohol-u nie próbowałam ,gdyż mam z nim przykre doświadczenia :(
Dziękuję za zainteresowanie quasi .
Znalazłem stronę, z której można "zassać" ten słownik.
Zaciekawiło mnie to, więc sam spróbuję i ewentualnie podzielę się doświadczeniami.;)
Ty to masz serducho ;)
;)
Ja tez "zasysałam " na trzech rożnych stronkach ,ale były to pliki rar. Po rozpakowaniu, wszędzie ta sama historia.Oczom mym ukazywały się pliki typu bin e cue.
Spróbuj więc zgrać to najpierw na płytkę a dopiero później zainstalować.
Zainstaluj nagrany wcześniej na płytce program.
Może się uda.
Naprawdę myślisz ,ze ich nie zgrywałam? Trzy płyty leżą teraz w śmieciach.
Zgrałam,ale to niczego nie zmienia. Nadal ta sama historia z tym ,ze na płycie.
Szszsz kur_a mac!Nie jedna gumkę i urwali ,ale wszystkie trzy!!! Właśnie obcierałam go z kurzu ,aż tu nagle posypały się kolejne dwie gumki.I co teraz.Powinnam zgłosić się z tym do sprzedawcy? Czy ja robię z igły widły?
Uważacie ,ze nie powinnam zwracać uwagi na takie detale?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa