---> Roznica wieku w zwiazku mieszanym

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 67
poprzednia |
Duzo tematow na forum bylo poswieconych zwiazkom mieszanym polsko-wloskim ale nigdzie sie nie natknelam na posty mowiace o roznicy wieku miedzy partnerami.

Jaka jest roznica wieku miedzy Wami a Waszymi partnerami-ponoc wiek idealny to gdy chlopak jest 2, 3 lata starszy od dziewczyny (to nie moj wymysl, tylko badania amerykanskiej grupy naukowcow...)
Czy wiek Waszego partnera stanowil dla Was kiedykowieik problem? :)
Moj mezczyzna jest ode mnie mlodszy i choc generalnie jest bardzo odpowiedzialny i dorosly, czasami zachowuje sie jak nastolatek... ;)

Pozdrawiam cieplutko!
Mój narzeczony jest ode mnie o 9 lat starszy.Ja mam 20 lat.Naprawde rozumiemy sie jak nikt innny i wcale mi rożnica wieku nie przeszkadza.
Pozdrawiam.
moj ukochany jest ode mnie starszy o 8 lat, nie czuje zadnej roznicy wieku, jest akurat tak jak ma byc:)
Moj partner jest ode mnie mlodszy (mysle ze niewiele jest takich par na forum:on mlodszy, ona starsza) i czasami bywaja sytuacje ze musze doliczyc do 20 zeby sie nie zdenerwowac, jak spedza przed pc 2 godziny razem z kolegami (wszyscy 23-25 lat) strzelajac albo scigajac sie autami ;)
No ale mezczyzni czasami bywaja "duzymi dziecmi", niezaleznie od narodowosci, sadze :D
D.j. a mozesz powiedzieć jaka jest różnia wieku mieędzy wami?tak z ciekawości:)
D.j. a mozesz powiedzieć jaka jest różnia wieku mieędzy wami?tak z ciekawości:)
włosi to duze dzieci nawet po 30 stce, tak sa wychowani, co nie znaczy ze sa zawsze nieodpowiedzialni itp
2,5 roku - rocznikowo 3.

Czy Ty tez Georgiaaaa masz mlodszego partnera? :)

Mam kolezanke (Wloszke), ktorej facet (Norweg) jest od niej mlodszy o 5 lat(mieszkaja w Brighton,pobieraja sie w tym roku prawdopodobnie), ale ze wyglada dosc powaznie a ona sie wstydzi przyznac, ze jest od niego starsza, wiec wszystkim mowi ze sa rowiesnikami... Nie wiem czym to jest powodowane..
(ona 29, on 24)
Mój ukochany Włoch jest ode mnie starszy o 9 lat.Zupełnie nie odczuwam między nami różnicy wieku.Mimo,że ma 32 lata to zachowuje się jak duże dzieciątko!
Mòj maz , Wloch jest starszy ode mnie o 10 lat.Nigdy nie bylo to dla mnie wazne.Najwazniejsze to na jakich falach nadajecie, bo potem tak bedzie w zyciu.
Mio marito jest odpowiedzialnym ,dojrzalym facetem z glowa na karku.
Jeszcze nigdy nie spotkałem aby ktoś z tych duzych dzieciakow włoskich nie mówił o Polkach że są latwe.dorosłośc wchodzą dopiero w wieku 55 lat i wtedy przestaja mysleć o innych))))
Inf musialbys poznac mojego meza:)
Franci mówisz że odpowiedzialny to jest jednak rożnica, a bycie duzym dzieckiem. Jeszcze na dodatek na utrzymaniu rodziców. Jak w młodym wieku człowiek sie nie usamodzielni to nigdy mu to nie minie.Miłego dnia zyczę)))
Jeszcze nigdy nie spotkałem aby ktoś z tych duzych dzieciakow włoskich nie mówił o Polkach że są latwe.dorosłośc wchodzą dopiero w wieku 55 lat
- inf. lecz sie lepiej, i to jest moja szczera rada
Pozdrawiam
mój ukochany Polak jest ode mnie starszy o 8 lat =)
...obawiam sie, ze zadne rady ani wskazowki dla inf.'a nie poskutkuja...:-(
z moich obserwacji wynika, ze on wykazuje tendencje tzw. "wybiorczej uwagi" - slyszy to, co chce uslyszec, ignoruje wszystkie nasze logiczne wywody, i jego mysl wraca zawsze jak bumerang do jedynej fiksacji - checi przekonania wszystkich wokol o.....no wlasnie, o czym? :D
Ja nie sledze wszystkich wypowiedzi inf..jak niektòrzy, czy wy prowadzicie jakas krucjate przeciwko niemu? On czasami w swietny sposòb krytykuje idiotyczne i naiwne wypowiedzi niektòrych forumowiczòw.W koncu wolno kazdemu napisac co mysli.Wyluzujcie sie...
Trishya jaka jest ròznica wieku miedzy toba a twoim facetem?
Zadna, Trish jest wolna jak ptak.;)
Franci to wedlug ciebie zdanie, ze wlosi "w dorosłośc wchodzą dopiero w wieku 55 lat" jest normalne?
No nie wiem kto tu ma wyluzowac???
franci, ja tez nie sledze wszystkich wypowiedzi inf. , do wyrobienia sobie opinii wystarcza te, ktore same pchaja sie przed oczy.... a sporo ich w prawie kazdym temacie...:D

Dee, wyjawilas moja tajemnice! ZDRADA! ;D

a tak na powaznie i w temacie: moim zdaniem nie roznica wieku jest istotna w zwiazku, tylko "porozumienie dusz" :)
Franci masz rację pod warunkiem, że uznamy za dobry sposób krytykowania idiotycznych i naiwnych wypowiedzi niektòrych forumowiczòw, wypowiedziami jeszcze bardziej idiotycznymi i naiwnymi. Tu Inf jest mistrzem. Dodatkowym atutem jest umiejetność wyskakiwania ze swoją fiksacją, jak mówi Trishia, w momentach w stylu monty python'a: na przykład, dziewczynie, która prosiła o przetłumaczenie nazwy jakiejś szkoły, potrzebne do cv, zarzucił, ze zachowuje się jak 99% Polek, bo blablabla. Franci, poczytaj dokładniej wszystkie wpisy Infa i zanurz sie w oparach absurdu :))
WSPOLNOTA dusz, Trish, wspolnota!! ;-P
genio-eugenio wybacz ale już ta dziewczyne przeprosiłem ale nie na forum publicznym i spełniłem jej prośbe .))))
inf. jak babcie kocham ;) zadnej prosby nie musiales juz spelniac :D spelnilysmy ja wraz z Dee, tutaj, na forum publicznym, bo od tego przeciez ono jest...

voilà:
http://www.wloski.ang.pl/Prosze_o_przetlumaczenie_16620.html
trishya prosiła mnie abym przekazał komuś jej CV. Wiec to zrobiłem. Ale kończę ten temat bo mam dużo pracy))))
Malwa sama sobie odpowiedz:) No oczywiscie ,ze to przesada. Ale fakt faktem ,ze wielu Wlochòw dosc dlugo sie nie usamodzielnia, z wygody ...a ich rodzice to akceptuja.Stad to ich bycie "duzymi chlopcami" nawet w wieku 30 lat.To samo tyczy sie dziewczyn...Krece sie wsròd par wlosko-wloskich, polsko-wloskich, finsko-wloskich, niemiecko-wloskich i powiem ,ze wlos mi sie czasami jezy.Tak wiec najwazniejszy jest czlowiek.Musi sie trafic na "swojego" czlowieka, wtedy wszystko sie dobrze uklada.
Franci wiesz Polki młodegi Pokolenia asą coraz bardziej naiwne. Skoro nie znają kogoś dobrze proszą go o załatwienie czegoś. To jest błąd 99% tych młodych osóbP Zyczę miłego dnia)
co masz na mysli: mlodego pokolenia??
Jaki to przedzial wiekowy bo nie wiem czy sie obrazic ;-)
do 22 roku zycia)))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 67
poprzednia |

»

Życie, praca, nauka