zagadnienie językoznawcze

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani!!! mam ogromną prośbę... potrzebuję na zajęcia z italiano przygotować 10 min prezentację wybranego zagadnienia językoznawczego, najlepiej z zakresu italiano... niestety nie mam zbyt wielu materiałów żeby wybrać jakiś fajny temat... może Wy coś poradzicie?? nie mam zielonego pojęcia o czym mówić... koleżanka wybrała linguaggi settoriali- to tak dla przykładu... aiuto!!!!
jeszcze raz ponawiam moją prośbę... nie oczej=kuję od nikogo opracowania zagadnienia lecz tylko jakiegoś pomysłu...
Moze onomastica (czyli dzial jezykoznawstwa, ktory zajmuje sie imionami, nazwami geograficznymi, itp) - sama sie tym kiedys zajelam, bardzo ciekawe:) Np. etymologia nazwisk. Albo opracuj wybrany dialekt.
moze cos o slangu lub dialektach...
kappala, a co ty dzisiaj masz na głowie???
bo ja wiadomo, ze tylko TO jedno
;-DD
dziękuję za odzew:) choć nie ukrywam, że jeszcze nic nie zdecydowałam, w związku z czym nadal chętnie poczytam jakieś propozcje:)
hmmm, caly czas sie nie moge zdecydowac... moze jeszcze ktos mi pomoze??? prosze...
Może błędy w mediach? Jest ich mnóstwo :)
Albo np. wpływ języka angielskiego na włoski: te wszystkie compilation, devolution, nomination, itd, albo fakt, że zapożyczone słowa przeinaczają, ale zachowują to samo znaczenie (nie wiem jak to się nazywa fachowo) np. lo snow --> lo snowboard, lo skate --> lo skateboard.
to sie chyba nazywa prestiti nn adatti:) kurcze, chyba wlasnie to wybiore;) dzieks dziks i jeszcze raz dzieks;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia