franchising?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Może ktoś potrafi mi wyjaśnić co kryje się pod nazwą "franchising", a dokładniej "accordi di franchising"? Czy chodzi tutaj o zgodność umów licencyjnych? Dzieki!!
Bardzo proszę również o sprawdzenie tego tekstu:
Predisposizione di un’Offerta “Basic” aggressiva per:
a)permettere alla struttura commerciale di potersi presentare con buone possibilita’ di vendita in un mercato in cui...
b)presentarsi con degli importi accettabili per l’immediata capacita’ di investimento dei saloni di “fascia medio alta” presenti attualmente in Polonia

Przygotowanie agresywnej “Oferty podstawowej” w celu:
a)umożliwienia strukturze handlowej zaprezentowania, z dobrymi możliwościami, sprzedaży na rynku, w którym...
b)zaprezentowania się z możliwymi do przyjęcia cenami per l’immediata capacita’ di investimento dei saloni di “fascia medio alta” (tu już sama nie wiem, pogubiłam się)presenti attualmente in Polonia
please może ktoś jednak zerknie:)
Franchising to porozumienie kontraktowe gdzie firma korzystająca z umowy, produkuje lub sprzedaje produkt lub usługę pod marka dawcy (franchisor) ale według jego wymagań i korzystając z prowadzonego przez niego marketingu i innej pomocy
Dziękuję Ci ślicznie:) Prosiłabym jeszcze kogoś o zerknięcie na powyższy tekst. Dzięki!!
b)presentarsi con degli importi accettabili per l'immediata capacita'
>di investimento dei saloni di “fascia medio alta" presenti
>attualmente in Polonia
b)zaprezentowania się z możliwymi do przyjęcia cenami per l'immediata
>capacita' di investimento dei saloni di “fascia medio alta" (tu
>już sama nie wiem, pogubiłam się)presenti attualmente in Polonia

dla bezpośredniej możliwości zainwestowania salonów ze strefy śrenio-wysokiej wystepujących obecnie w Polsce . Może ktoś to sprawdzi?
A pierwsza cześć (a) może być?
Moim zdzniem jest ok.Pozdrawiam
Dziękuję bardzo mi pomogłaś:) Pozdrawiam!!!
Kolejna porcja do sprawdzenia:
responsabile Generale del Progetto - dyrektor odpowiedzialny za projekt?
responsabile Operativo del Progetto - osoba ... odpowiedzialna za projekt?
corso di formazione - kurs szkoleniowy?
possibilita' di diventare subito - możliwość stania się natychmiast?
Dzikuję!!
Ponawiam prośbę.
...eleggere due personaggi imporanti per la Societa’ polacca rappresenterebbe una ulteriore ottima opportunita’ di penetrare l’opinione pubblica e lanciare il marchio nel territorio.

...wybrać dwie ważne dla społeczeństwa polskiego osobistości hmm "rappresenterebbe- jakoś ta forma mi tutaj nie pasuje, ale tak jest w oryginale"...dalszą, wspaniałą możliwość przeniknięcia opinii publicznej oraz propagowania marki w terytorium?
responsabile Generale del Progetto - menedżer/kierownik generalny projektu
responsabile Operativo del Progetto - menedżer/kierownik operacyjny projektu
corso di formazione - kurs szkoleniowy - OK
possibilita' di diventare subito - możliwość stania się natychmiast - OK

>...eleggere due personaggi imporanti per la Societa' polacca
>rappresenterebbe una ulteriore ottima opportunita' di penetrare
>l'opinione pubblica e lanciare il marchio nel territorio.
>
>...WYBRANIE DWÓCH WAŻNYCH dla POLSKIEJ FIRMY FIGUR STANOWIŁOBY KOLEJNA DOSKONAŁĄ możliwość przeniknięcia opinii
>publicznej oraz URUCHOMIENIA marki NA terytorium.
Dziękuję Dee:)
proszę :)
Mam jeszcze wątpliwości do tych zdań i określeń...e realizzare professionalmente i trattamenti registrandone i risultati
... i wykonywać profesjonalnie zabiegi, rejestrująć ich wyniki?
in funzione ai budget che si verranno a creare...dokładnie chodzi mi o zwrot "in funzione ai budget"? ...który zostanie utworzony
il post vendita ?
gestiscono le problematiche connesse al post vendita? zarządzają budzącymi zastrzeżenia związkami z...?
lancio commerciale guidato ?
risponditore telefonico ?
esclusiva di zona ?
possibilita' di ricorrere al credito al consumo?
Dodam jeszcze:
formazione commerciale ?
formazione servizio assistenza tecnica delle apparecchiature ?
fini promoziali - promocyjne...?
sottoposto?
Może jednak ktoś mi pomoże:), do końca zostało mi już tylko kilka stron.
ricavo netto ante imposte?
software di gestione? oprogramowanie...?
ricavo netto ante imposte- dochód netto po odprowadzeniu podatku
formazione commerciale-szkolenie dla handlowców
fini promoziali-cele promocyjne
formazione servizio assistenza technica-szkolenie z obsługi technicznej urządzeń ?
...grazie al ricevimento di una CARTA DI CREDITO PRECARICATA, spendere fino ad euro 2000, dei quali almeno la meta’ nei centri estetici che hanno “sponsorizzato” il nominativo all’Istituto, potendo contare su un piano di rientro a 12/24 mesi.
...dzięki otrzymaniu KARTY KREDYTOWEJ PRECARICATA?, wydać aż 2000 euro, których połowę przynajmniej w centrach estetycznych, które “zasponsorowały” il nominativo all’Istituto?, mogąc liczyć na plan ...?
'risponditore telefonico' –automatyczna sekretarka
Sottoposto- wystawiony, podległy
esclusiva di zona- monopol na rejon, strefę

software di gestione? -oprogramowanie administracyjne ( zarzadzania)
e realizzare professionalmente i trattamenti registrandone i risultati
... i wykonywać profesjonalnie zabiegi, rejestrująć ich wyniki? OK
in funzione ai budget che si verranno a creare...dokładnie chodzi mi o
>zwrot "in funzione ai budget"? ...który zostanie utworzony
>il post vendita ?
ja myślę ,że tu chodzi o funkcję budżetu, ale może będziesz pisała całymi zdaniami to będzie łatwiej
gestiscono le problematiche connesse al post vendita? -zajmują się problemami wynikłymi po sprzedaży
lancio commerciale guidato ? prowadzone wypuszczenie na rynek
esclusiva di zona ? wyłączność tej srtefy
possibilita' di ricorrere al credito al consumo? możliwość ubiegania się o kredyt konsumencki
software di gestione -oprogramowanie do zarządzania (firmą)chyba o to chodzi
Dziękuję Wam wszystkim za pomoc:) To już ostatnie zdania, które sprawiły mi trudność.
Saranno inserite delle recensioni nei principali portali internet relativi alle offerte di affiliazione in franchising, saranno inoltre pianificati dei redazionali nelle riviste collegate ai siti e di proprieta’ del gestore.

Moja wersja: "Zostaną umieszczone w głównych portalach internetowych recenzje związane z ofertami członkostwa w franchising, zostaną ponadto zaplanowane artykuły w czasopismach połączonych ze stronami internetowymi...?

Promozione sul sito polacco, ricerca degli investitori, anche con mail realizzate ai players del settore.

"Promocja na polskiej stronie internetowej, poszukiwanie inwestorów, także drogą mailową ...?

Di seguito visita degli stessi con meeting di presentazione del progetto.?

Essendo in possesso del know how e dell’esperienza pregressa prevedere il costante supporto nell’organizzazione del salone.

Będąc w posiadniu "know how" oraz doświadczenia ...?
Ostatnie 4 zdania, bardzo proszę o wyrozumiałość:)
Bardzo proszę przynajmniej to jedno zdanie "Di seguito visita degli stessi con meeting di presentazione del progetto." z pozostałymi jakoś sobie już poradziałam. Dziękuję!!
czesc Marta! ;D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia