pasta cukrowa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie
chcialabym sie zapytac czy we Wloszech mozna zakupic paste cukrowa do depilacji i jaki jest jej tlumaczenie na jezyk wloski
dziekuje bardzo za pomoc
A co to takiego??!!!
Wydaje mi się, że to jest ceretta orientale.
Powiedzcie mi, co to za cholerstwo...pasta cukrowa do depilacji.
jest to typ wosku do depilacji zrobiony z naturalnych skladnikow
Ma w swoim składzie cukier?
tutaj to sie spotkalam tylko z woskiem miodowym "Cera depilatoria al Miele e Cera d'Api naturale"
jest tych woskow duzo i w roznym rodzaju...rumiankowe,czarna borowka,jojoba itp..
si ecco
http://www.alfemminile.com/scheda/bellezza/f5233-la-depilazione-alla-cera-orientale.html

cmq la pasta orientale e fatta di zucchero ma e caramello,poi in Polonia ce pasta cukrowa fatta di zucchero,limone e l'erbe///Ma sicuramente e le stessa cosa :)
ceretta orientale si fa con 2 parti di zucchero, 1 parte di limone, poi si scalda fino ad ottenere un colore ambrato.
Il nome arabo è Halawa...sembra essere un po’ meno dolorosa. Inoltre, non irrita la pelle, non danneggia i capillari e può essere usata su tutte le parti del corpo. E’ una tecnica tipica dei paesi del Nord Africa e di quelli mediorientali. In breve, si tratta di un impasto /che può essere preparato anche a casa, senza recarsi dall’estetista/ ottenuto riscaldando zucchero, limone e miele. Dopo averlo lasciato raffreddare ne viene prelevata una piccola quantità e fatta scorrere sulla parte, facendo dei movimenti rotatori. Poi si procede a risciacquare abbondantemente....Moze w arabskich sklepikach mozna ja kupic? :D.Mozna ja zrobic samemu w domu..widzisz Geniu?
se la vuoi comprare :
http://sport-sante-beaute.priceconcept.eu/sport-salute-e-bellezza-cura-del-corpo-epilatore-comparer-prix-P3BhZ2U9bGlzdGVfcHJvZHVpdHMmYz03MF81NDNfNTQ1Jmxhbmc9aXRhbGlhbm8=.html
Dziewczyny, podaję przepis
b. tanim kosztem
szkl cukru, 1/4 szkl. miodu, sok z pol cytryny- zagotowac mieszajac na malym
ogniu, masa powinna miec lejaca sie konsystencje, schlodzic, nast. nakladac jak cieply wosk na skore, uwazac aby masa nie byla za goraca , dalej - jak przy depilacji woskiem".
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=54633
hehe..cierpie na brak owlosienia na konczynach dolnych..kurcze chyba za malo witamin spozywam, ze nic mi tam nie rosnie....zadne wloski mi tam nie kielkuja..a jak juz ,to takie jasne ze wcale ich nie widac,depiluje nogi raz na rok,przed zdjeciem ponczoch i wystawieniem ich na slonce.Wsplczuje brunetkom co musza sie depilowac,wsciekly ból.:D
w zwiazku z podwyzszonym zainteresowaniem produktem o nazwie 'Pasta cukrowa'..powinno sie zaczac mowic, ze Polki maja "nozki lizac"..zamiast palce lizac..Polki maja bardzo 'slodkie nozki'...po pascie cukrowej..niz dziewnego ,ze Wlosi niczym komary je obsiadaja..czuja slodyccz..zapach slodkosci..czuja slodycz bijaca ..."od dolu" ! Chyba sie wyjasnila tajemnica powodzenia polskich kobiet..fiknie taka panna nozka ,rozsiewajac przeslodki zapach...i Wloch az ..slinka mu leci..i sie oblizuje...hehehe :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie