tłumaczenie arii operowych

Temat przeniesiony do archwium.
Byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby ktoś uprzejmy przetłumaczył mi te dwie arie bo kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób mam do nich podejść,a zależy mi na tym zeby jak najlepiej je wykonać.
1.Dove sei,amato bene?Vieni,l'alma a consolar!Son oppresso da tormenti,ed i crudi miei lamenti sol con te posso bear.
2.O del mio dolce ardor bramato oggetto,L'aura che tu respiri,alfin respiro.Ovunque il guardo iogiro,Le tue vaghe sembianze amore in medipinge:Il mio pensier si finge Le piú liete speranze;E nel desio che cosí m'empie il petto Cercote,chiamote,spero e sospiro.
nie wiem gdzie umieścić ten wpis ale daje tu;
niech ktoś dopisze to co mu sie wydaje w miesce kropek.

Sarà anche vero che il mare è la cosa più grande che c'è.
Ma non potrà mai essere profondo come l'amore che io provo per te!.T.....................
O del mio dolce... zobacz tu (pod datą 18 lis 2009):
http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-tlumaczenia/197631
:)
o dziękuję bardzo. :* :) Jeszcze tylko ta pierwsza,i będzie gitara :p
Dove sei,amato bene? --gdzie jesteś luby?
Vieni,l'alma a consolar!--- Przybądź pocieszyć duszę!
Son oppresso da tormenti, --- Jestem przygnębiony od udręki
ed i crudi miei lamenti --- i te przykre moje żale
sol con te posso bear --- tylko z tobą mogę szczęśliwie przeżyć.
Dove sei... - Gdzie jesteś...

...tak?
Cytat: ClaudiaX
nie wiem gdzie umieścić ten wpis ale daje tu;
niech ktoś dopisze to co mu sie wydaje w miesce kropek.

Sarà anche vero che il mare è la cosa più grande che c'è.
Ma non potrà mai essere profondo come l'amore che io provo per te!.T.....................

Jak jest czyjs watek to sie nie wbijaj..tym bardziej, ze to ARIA OPEROWA,juz jeden wpis dalas,podpielas sie,odpisalam ci .
Dziękuję bardzo jesteś wielka/wielki. :) Dobrze że są jeszcze tacy ludzie którzy robią coś dla innych bezinteresownie.Nie wiem jak ci mam dziękować,teraz to to moje śpiewanie nabrału zupełnie nowego charakteru.Życzę ci wszystkiego dobrego i jeszcze raz bardzo ci dziękuję.Będziesz mieć darmowy wstęp na wszystkie moje koncerty jak już kiedyś będę sławną divą operową ;D
Tosca, dzięki za te miłe słowa...aż mi "..dusza śpiewa.." ..słyszysz?...i życzę Ci wielkiej sławy!!! no i trzymam Cię za słowo co do tych darmowych występów :)))
pozdrawiam, polecam się na przyszlość...i śpiewaj pięknie..

..acha, ja to jestem 'ona', może nie taka wielka..ale taka 'niczego sobie' :)))
edytowany przez yamadawa: 24 lut 2013
Dobrze,dobrze napewno nie zapomnę,ja jestem solidna firma.Eee to znaczy jak na śpiewaczke solidna :p Jeszcze raz ci bardzo dziękuję kochana :* :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka