Bardzo proszę o przetłumaczenie..:0

Temat przeniesiony do archwium.
hej, bardzo prosiłabym kogoś o przetłumaczenie na polski poniższego tekstu- tj.instrukcja jak uaktywnic MMS(podobno...) bardzo proszę o pomoc bo włoskiego niestety nie znam... za pomoc serdecznie dziękuję :))

X configurare li Lg per far funzionare li mms devi fare cosi:

Menu > Ipostazioni > Punti di acesso e modificare/aggiungere quello stabilito di default dalla 3!

Per aggiungere/modificarlo devi mettere questi dati:

Nome connessione: MMS Vodafone
Bearer: Gprs
Nome Utente: Vuoto
Password: Vuoto
APN: mms.vodafone.it

Ora per modificare anche il centro MMS devi fare cosi:
Menu > Messaggi > Impostazioni > MMs > Centro MMS è modificare/aggiugere questi dati:

Titolo: MMS Vodafone
MMSC URL: http://mms.vodafone.it/servlets/mms
MMS Proxy: 10.128.224.10:9201
Modo connessione: UDP(se non funziona metti TCP)
Punto di accesso: MMS Vodafone

Da ora in poi dovrebbe andare tutto bene!

pozdrawiam :)
mozna to przetlumaczyc...ale sadze ze nawet po polsku bedziewz miec z tym problemy...proponuje zadzwonic do Vodafone Omnitel i poprosic zeby wyslali sms.a konfiguracyjnego to najprostszy sposob...jak nie znasz wloskiego to jesli znasz angilski po angielsku tez mozna z operatorami rozmawiac-w Vodafone na 100%
Czesc. To jest konfiguracja telefonu na MMS GPRS. Nie musisz wiedziec co to znaczy, bo tu jest wiele okreslen czysto technicznych. Pracuje w sklepie Vodafone i robie te konfiguracje. Ale to jeszcze zalezy jaki masz model telefonu, bo kazdy model ma swoja konfiguracje. Jak mi podasz model telefonu to wysle ci wlasciwa konfiguracje. Ta konfiguracja jest dostepna dla modelu telefonu (nie wiem jakiego) ale koniecznie z katra SIM Vodafone.Musisz wejsc do MENU i wybierac te wszystkie opcje, ktore masz po kolei wypisane.Wejdz do menu>wejdz do Impostazioni>Wejdz do Punti acesso...>Aggiungere znaczy dodaj>jak masz opcje modyfikuj to tez dobrze, przycisnij ok>
Nazwa polaczenia: MMS VODAFONE
Bearer:GPRS
Nome connessione:Zostaw puste
Password:(haslo): puste
APN: wpisz mms.vodafone.it

Teraz zeby zmaodyfikowac tez ta opcje na MMS musisz:
Wejsc do menu>do messaggi(a wiec do wiadomosci)> do impostazioni>WYBRAC mms>Centro MMS è
>modificare(modyfikacja)/aggiugere questi dati(wpisac te przeksztalcenia):

Titolo(tytul) : MMS Vodafone
wejdz do: MMSC URL:i wpisz http://mms.vodafone.it/servlets/mms
wejdz do:MMS Proxy: wpisz: 10.128.224.10:9201
wejdz do:Modo connessione: wpisz:UDP (jesli nie funkcjonuje wpisz TCP)
wejdz do:Punto di accesso,wpisz:MMS Vodafone

I pozniej ma juz byc dobrze.
przeczytalam teraz dokladniej twoja wiadomosc i widze ze masz zblokowanego LG z TRE a wiec niektore moga sie niezgadzac ale co masz napiswane w tej konfiguracji to masz zmodyfikowac i bedzie dobrze dzialac. Gdzie odblokowywales? (chodzi mi czy w Polsce czu we Wloszech?) ja ostatnio jednego wyslalam do Polski i na razie noe moga odblokowac bo mie maja tego programu. Sprzedaje te telefony, mam bzika na ich punkcie ;-))))
wiesz co, zanet.it dałam ten tekst do przetłumaczenia, ponieważ ok.18 lipca będę miec ten telefon i zalezy mi na jak najszybszym uaktywnieniu funkcji. telefon to LG U8330, i jedzie do mnie z Włoch....:) mam jeszcze problem z tą siecią --> TRE po pierwsze ile będę musiała zapłacic za zdjęcie sim-locka?? i czy to tego fona można wgrać polskie menu??? z tego co napisałeś/aś sądzę że sie bardzo dobrze na tym znasz, więc czy mógłbyś mi podać twój nr gg?? w razie jakichś pytań?? jeśli nie to spoko, chciałam sie tylko spytać.
pozdrawiam i dziękuję za odp.
Przykro mi ale moje gg nie dziala. Nie moge nawiazac polaczenia z serwerem ;-((( Wracajac do tematu... LG U 8330 to telefon trzeciej generacji i w Polsce moga spotkac cie trudnosci ze zdjeciem sim-locka ze wzgledu na to, ze w wielu punktach nie maja odpowiedniego programu do sciagania, bo te LG nie sa w Polsce dobrze znane. Opisany przeze mnie problem ma moj brat, ktoremu wyslalam niedawno ten telefon. Podobno w Polsce za sciagniecie sim-locka z tego telefonu chca 150 zl. Mam nadzieje, ze osoba, ktora wysyla ci ten telefon wysle ci go razem z aktywowana karta SIM to chociaz bedziesz miala mozliwosc robic zdjecia. Wychodza przesliczne!!! a ponadto w pudelku masz tez sluchawki i kabelek USB ;-))) Co do polskiego menu to nie wiem. Jak masz inne pytania to pisz. Buzka.
Koleżanka sie pytała w serwisie i powiedzieli jej 60 zł. już sama nie wiem jak to będzie. Napiszę po 19 lipca,wtedy będę wiedziec. Ale telefon jest kupiony w sieci tre i na karcie SIM ma być 3 euro, ale bardziej martwi mnie to,że w Idei-która jest jedyną siecią która u mnie odbiera nie ma jeszcze wprowadzonej tej technologii UMTS i będzie dopiero w przyszłym roku. A mam takie pytanko: ile zdjęć o największej rozdzielczości można zmieścić na tym fonie, ile min. można najwięcej nagrywać, i czy jeśli będę zdejmować sim-locka w Polsce to czy LG nie straci na swojej wartości, czytałam że po zdjęciu sim-locka w podrzędnych zakładzikach moga wystąpić różne usterki,typu: telefon staje sie wolniejszy, słaba polifonia. Bardzo chciałam żeby ten sim-lock był ściągnięty we Włoszech,ale niestety byłoby za dużo zachodu a teraz za późno...
pozdrawiam :)
bardzo proszę o odp. bo normalnie nie wytrzymam...:))))
hey.mam tez problem z mojm telefonem ,niemoge tylko go skonfigurowac,mam juz wlonczone GPS ale niemoge wysylas mms i odczymywac tapet i gier,jak bys mogl mi pomoc to bede ci wdzieczny,jak mam to zrobic ??? moj model to LG U8330 , to jest moj email : [email]
Ja mam nokię 6630 i też nie mogę skonfigurować....mogłbym jak mnie poinformowali w idei tylko wtedy jak pojadę do przedstawiciela w warszawie nokii i oni mi go przestawią na parametry polskie...podziękowałam..także nie mogę wysyłać mms ani ściągać gier czy też melodyjek...trudno. Nie mogę się płączyć też z przeglądarką.Dziwi mnie jedna rzecz...jesteśmy w unii, unijne przepisy a głupi telefon nie może działać jak powinien booooooooo!
czesc mam telefon lg8330 i chcialbym go skonfigurawac mms , video , gprs prosze o pomoc [email]
WITAM. Mam na imie Agnieszka,kupilam telefon U8330 bez polskiego menu i oczywiscie nic nie dziala:MMS,tapety itp, totalnie zblokowany.Pomocy. rnMoj adres [email]
Temat przeniesiony do archwium.