fa sentire - co znaczy

Temat przeniesiony do archwium.
cześć!
Chodzi mi co znaczy w tym zdaniu:
È un particolare importante: FA SENTIRE i piccoli in uno spazio tutto loro.

Rzeczą najważniejszą jest: FA SENTIRE ?????wszystkie dzieci w jednym miejscu.
E un particolare importante: jest to charakterystyka,szczegol wazna/y (wszystkozalezy od interpretacji)fa sentire i piccoli in uno spazio tutto loro:pozwala poczuc dzieciom,ze przestrzen(miejsce,ambiente)jest cale dla nich,jest ich.lo spazio-interpretacja zalezy d kontekstu,jezyka tekstu,w ktorym umieszczone jest zdanie.glownie chodzi o jakas charakterystyke czegos,co pozwala,daje mozliwosc,stwarza dzieciom poczucie,ze jakies miejsce,srodowisko,przestrzen(w sensie doslownym lub nie) jest ich wylacznoscia,daje im poczuc sie przez to swobdnie...trudno tlumaczyc doslownie twoje zdanie,bo jest pozbawione kontekstu.zakladam,ze chodzi o pewna charakterystyke spoleczna,rodzinna,generalnie psychologiczna okreslonej sytuacji dziecka/dzieci.
pozdrawiam
dzięki za podpowiedz.
jest to tekst o przygotowaniu dla dziecka przyjecia niespodzianki i wskazówki dla rodziców.
w tym akapicie była mowa o zorganizowaniu miejsca zabaw dla dzieci. ja myślałam, że tu bardziej chodzi o to by wszystkie dzieci były w jednym miejscu, by mieć je "na oku".
chce przylaczyc sie do wypowiedzi czerwonegokapturka.chodzi wlasnie o to, chodzi tam o miejsce gdzie dzieci czuja sie bardzo dobrze, bezpiecznie, swobodnie....gdzie przebywaja chetnie, gdzie wszystko dookola jest przystosowane do ich potrzeb, wymagan, mozliwosci itp itd.
tego typu zdania uzywane sa czesto w odniesieniu do zlobka (tipica frase dell'inserimento ;-), przedszkola.
Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje