hm... jeszcze mamy zakret po wlosku i to jest slowo,ktore wstawione wszedzie brzmi najpikniej, ja doceniam przklenstwa oczywiscie w adekwatnych do tego okolicznosciach i proporcjach:)
Mam swoje nie do podrobienia rowniez po wlosku..
prawie robi różnicę
11 paź 2008
Nie ma co, języki obce to podstawa.
Oh, zhesh, ty who you, yeah bunny!!!...przepraszam, zdenerwowałem się, kot mi wylał kawę na klawiaturę/
gaio
11 paź 2008
skoro sie mowi :'zajefajnie' to to znaczy cos super a nie bardzo wiec co do okreslen zimna gdy nie istnialo slow zajebiscie/a wlasnie ile czasu ono istnieje nie dalabym mu wiecej niz 10 moze 15 lat.../pozostane przy tym ze... bywaly w Polsce skurwysynsko mrozne zimy po minus 20 stop , minus 25 stop . Wg mnie to zupelny brak szacunku wobec tych do których mówimy, uzywajac slowa :zejebisty
prawie robi różnicę
11 paź 2008
15 lat? Najwyżej 5 -6.
italo/polacca
06 paź 2009
cero che se dici che un ragazzo è un gran manzo....aiuto...che truzzaggine...bleah...
MartinoilBravo
06 paź 2009
">na marginesie to Wlosi nie lubia wulgarnych kobiet.."
Oj Gaio nie chcę uogólniać, ale jak szedłem na uniwerek w Rzymie to na każdym rogu BARDZO często dzieci, młodzież i dorośli używali jak przecinka: "cazzo" "putana" "porca troia" "vaffanculo" --> nie lubią wulgarnych dziewczyn??!! to skąd Ty mieszkasz? :p
MartinoilBravo
06 paź 2009
Gaio należy do tych niewulgarnych kobiet ;) stąd ta znajomość
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :Dhahahaha
Przepraszam ze sie wtrace a slowo"Wscibski"-istnieje w j.wloskim?W slowniku nie znalazlam:(
SettediNove
07 paź 2009
importuno, ficcanaso
MartinoilBravo
08 paź 2009
ficcanaso jest trafione w dyszkę i bardzo to słowo lubię. Chyba to właśnie najczęściej używają (przynajmniej w moim środowisku). To taki ktoś kto właśnie wtyka nos w czyjeś sprawy :)
SettediNove
06 lut 2011
Cytat: gaio
...zajebiscie zimno?..wole powiedziec: bylo skurwysynsko zimno/bylo pierdolone zimno..bo 'zajebiscie' to raczej jest super ,fajnie ..oj wy mlodziaki calkiem slownictwo poprzestawiacie niczym regaly w moim ulubiomym supermarkiecie ze nic nie moge odnalezc w przyspieszonym tempie"..POTWIERDZAM
kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa