conoscerei polacca intelligente

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 113
:) che bello..ci sono i ragazzi che cercano le ragazze intelligenti...questo mi piace... anche per me un ragazzo deve essere intelligente, deve essere un'amico stupendo, e non deve essere bellissimo;) ma mi sembra che tu non voglia conoscere una ragazza differente dal tipo della 'bella bionda', cioe 'bella ragazza polacca' (gli occhi scuri, i capelli scuri e corti, ecc.)
forse mi sbaglio?
GAM SEI POCO INTELIGENTE!!!!
non e' tanto divertente...
Ragazzi...e' solo una barzelletta!!:))
lo sappiamo ma e' lo stesso poco divertente:P
Gam..secondo me per la terza volta si risposerebbe con un italiano intelligente...che ne pensi tu?
saluti;-)
Me l'aspettavo.:)
Infatti. Non ho detto che la penso così.:)
Me l'ha raccontata il mio amico.

Volevo solo evidenziare con un paradosso che
l'intelligenza è nulla senza la coerenza.

Non capisco perchè non avete senso dell'umorismo.
Raccontatene 1000 sugli uomini io non mi offendo mica.
e soprattutto non ho offeso nessuna/o in questo bellissimo
forum. Mentre potrei fare il conteggio delle offese
ricevute, ma non lo faccio. Non per la mia intelligenza
che è poca cosa, ma per il rispetto che ho per il prossimo.

Vi voglio bene, per davvero. Non mi piace neppure
distinguere tra polacche/i italiani/e...quando capirete che
siamo tutti con pari dignità e che le "etichette" si devono
mettere solo ai barattoli?

Quando succedere non ci sarà bisogno più di farsi le guerre.;)
Se così fosse sarebbe un bene per lei,
smetterebbe di divorziare.....:)

Dai....si scherza...stasera sono così triste e solo
che perfino le offese mi tirano su di morale...:)
dai Gam...anke qui si skerza...peccato che non l'hai capito:(

non essere triste perche' oggi (24.06) in Polonia c'e' la notte dell'amore e della magia...non c'e' bisogno dell'intelligenza o bellezza...solo del cuore aperto
sorridi e prendi quello ke ti da la vita :-)))
Ciao tutti
Mi chiamo Anna, ragazza polacca, ho 24 anni e vivo nella Varsavia. Io studiare sociologia in Universita di Varsaia. Mi intecione e studiare italiano in italia, e vivo.
Vorrei fare amicizia con italianooppure italiana per conwersare e praticare mio povero italiano;-)
baci
Ania
Aniu najpierw naucz się pisać poprawnie , a dopiero potem conversacje , to nie jest moja złośliwość , tylko malutka sugestia :-)

saluti
Ambra a mi zapachnialo "malutka"zlosliwoscia...co niektorych uwag mozna sobie czasem zaoszczedzic,nie sadzisz??
moim skromnym zdaniem Ania jest na calkiem dobrej drodze by mowic i pisac poprawnie po wlosku...a takie uwagi moga tylko zniechecic do dalszej nauki
to nie była żadna złościwość, tylko sugestia ( i stwierdzenie faktu ) , skoro ktoś pisze źle , to dlaczego mam mówić ,że jest inaczej ? , człowiek uczy się na błędech , wtedy sobie pewne rzeczy lepiej zapamietuje , mam nadzieję ,że koleżanka nie jest tak przewrażliwiona i nie wzięła sobie tego za złe , pozatym denerwuje mnie do dopatrywanie się we wszystkim złośliwości ....
Ambra...,rozumiem, ze ty zaczynajac sie uczyc jezyka wloskiego mowilas od razu pelnymi zdaniami, gramatycznie poprawnymi i pisalas w nim lepiej od naszego przyjaciela Alighieri...;-)

szczesciara z ciebie, bo ja zaczynalam podobnie jak Ania, kontaktujac sie z ludzmi przy pomocy roznych komunikatorow i proszac ich o poprawianie moich bledow....mialam nawet jednego kumpla, ktory poswiecal swoj czas, korygowal bledy w moich listach i odsylal z zaznaczonymi poprawkami, zebym mogla zobaczyc roznice....
a swoja droga, to zdumiewajace, ze czesciej uslyszy sie podobny komentarz od rodaka/czki niz od Wlocha, oni jakims dziwnym sposbem doceniaja fakt, ze ktos sie uczy i stara sie wypowiadac w ich jezyku..
pzdr
no oczywiście , geniusz ze mnie , Ja się wogóle urodziłam ze zdolnością mówienie kilkoma językami ... no błagam ! czy wy naprawdę musicie dopatrywać się we wszystkim złościwości ? .... chyba właśnie o to chodzi na tym forum ,żeby pomagać innym , zwracać uwagę na błędy itp.inaczej nikt nie nauczył by się dobrze żadnego języka , każdy jakoś zaczynał , Ja wręcz jestem za zwracamiem uwagi nawet na drobne literówki , człowiek sobie wtedy takie rzeczy zapamiętuje , nikt z nas nie jest doskonały ....
AMBRA to wogole taki dziwny osobnik ktory g... wie a wszystich poprawia i wszystkim daje rady.to nie jest pierwszy i zapewne nie ostatni raz.
to est forumi kazdy jest panem swojego postu.
zachowujesz sie jakbys pozjadala wszystkie rozumy...
Jeśli masz trochę odwagi to przyznaj się kim jesteś ,a nie ukrywasz się pod innym nickiem , jestem pewna siebie i tyle ,ale są i tacy co mają kompleksy i razi ich to w oczy , pozatym Ja też jestem nie raz poprawiana i jakoś nie robię z tego powodu tragedi o to tu przecież chodzi ....
mhmm...nie interesuje mnie twoja domniemana lub faktyczna zlosliwosc...
zwracac uwage na bledy, podajac prawidlowa wersje to jedna kwestia, prawie wszystki osoby na niniejszym forum bardzo sobie cenia tego rodzaju poprawki...
inna rzecza jest sugerowanie, ze ktos powinien najpierw nauczys sie poprawnie pisac zanim rozpocznie konwersacje...to jest jedynie twoja opinia, ktora nie wnosi nic konstruktywnego a dla osoby, ktora poplnila blad moze miec wydzwiek zniechecajacy do dalszych wysilkow...
trish , chyba nie wydaje Ci się ,że ktoś z takiego powodu się zniechęci , nie przesadzajmy ... pozatym zauważyłam ,że na tym forum jest wiele osób która znajdują dziką przyjamność w próbach ubliżania innym , nikt nie ma prawa wyrazić własnej opini , bo inaczej czeka go coś takiego , jeśli jestem w stanie pomóc w jakiejkolwiek sprawie związanej z językiem czy Italią to to robię w miarę możliwośći , a ktoś kto niegy nie był we Włoszech czy nie zna dobrze języka odrazu uznaje to za zarozumialstwo i wymądrzanie się , skoro coś wiem na konkretny temat to niby dlaczego miałabym komuś nie udzielić informacji .. ?
widzisz,może i mój komantarz nie był potrzeby ,ale to co zostało napisane potem tym bardziej ,ktoś kto nie umie , nie może czy nie potrafi pomóc niech lepiej nie zabiera głosu , bo komentarze typu : " ale ty głupia jesteś , ciąge się wymądrzesz " są prostackie i pozbawione sensu ....
przepraszam ,ze sie wtrace ,ale przygladam sie waszej dyskusji od jakiegos czasu i zastanawiam sie po co tyle zamieszania ile tu przewrazliwionych osob , nie rozumiem dlaczego chec pomocy innym ( czy nawet jakiekolwiek sugestie zlosliwe czy nie to juz bez znaczenia ) uwaza sie za zarozumialstwo .... no paranoja jakas , tu kazdy poprawia kazdego ,bo z tego co zauwazylam chyba po to jest stworzone to forum , do nauki jezyka , wymiany informacji czy udzielania ich ,a moze to przez zadrosc ? , ktos czegos nie potrafi , wiec lepiej zbluzgac inna osobe , ktora stara sie komus pomoc , Ja nikogo nie krytykuje i nie bronie ,ale w ten sposob tylko tworzy sie niezdrowa atmosfera ....
czy w takim razie uwazasz ze komentarze typu:ty chyba symulujesz ze masz rozum....tylko dlatego ze ktos wyrazil zdanie na konkretny nie twoj temat(to tylko 1 z twoich glupich tekstow) nie sa obrazliwe? wez ty sie zastanow kobieto.twoj ostatni post wprost mnie wzruszyl...oh ah jakas ty dobra ze doradzasz komus aby nie cwiczyl jezyka dopoki sie go perfekcyjnie nie wyuczy.a zauwaz ze nie napisalas tej dziewczynie (nie pamietam nicka...sorry)w ktorym miejscu zrobila blad tylko jakies glupie rady dajesz.przestan teraz sie bezsensownie tlumaczyc...zenada:-/
Stella masz racje..wpis osoby zlosliwej to naprawde szczyt wszystkiego...a jezeli chodzi o moj komentarz to wytlumacze,ze absolutnie nie chcialam zaczynac jakiejkolwiek polemiki tylko najprosciej w swiecie podkreslic,ze jezeli Ambra chce naprawde pomoc Ance w nauce jezyka to jest na to inny sposob...czy twoim zdaniem po wpisie Ambry Ania zrozumiala cos wiecej z wloskiego...nie sadze...moim skromnym zdaniem Ania moglaby pomyslec ,ze najwidoczniej wszystko sknocila skoro ktos jej doradza by najpierw nauczyla sie pisac a pozniej moze zaczac myslec o konwersacji...prawdziwa pomoc bylaby "Anka sluchaj wszystko jest ok,szyk zdania itd oprocz .....1,2,3 itd"
żenująca to jest twoja osoba i każde twoje słowo , zamiast krytykować moża sama zabrałabyś się za pomaganie innym ( czy choćby udzielanie "rad" ) , pozatym nie wyciągaj z moich ( wielu ) postów jakiś pasujących ci rzeczy ,a wracając do tematu Calcio Polacco przeczytaj sobie posty powyżej i powiec mi kto co o tym sądzisz , bo są (były) tu osoby naprawdę chamskie i prostackie jak np. Ty ,skoro nie podoba Ci się fakt ,że staram się coś komuś przetłumaczyć czy zasugerować to nie czytaj tego , sama nie potrafisz i atakujesz innych , pozatym widzę ,że brak ci odwagi aby się przyznać kim jesteś , więc zmienasz pseudonim , żal mi ciebie
hej Zmijko a moze tak bys zmienila ton...to wszystko co myslisz mozna przekazac rowniez w lagodny sposob...jezeli widzisz i ja napisalam podobna mysl ale w calkiem inny sposob...nie wszczynajmy zbednych polemik
zlosliwa ... swoim zachowaniem udowadniasz tylko jaka jestes osoba , wszystko to , co napisalas dotyczy Ciebie i tylko ciebie , zanim zaczniesz obrazac innych zastanow sie nad soba , brak ci taktu i kultury osobistej ,a swoje frustracje zachowaj dla siebie , nie sadze aby ktos mial ochote to czytac....
panna złośliwa to osoba , która "ukrywa się " pod różnymi pseudonimami , nie trudno się domyślić..... już jakiś czas temu nie przypadłam jej do gustu hihihi
Ambra ,spero che domani riesci a fare il tifo alle ore 16.00 su RAI 1.ci siamo capite,spero?=D
czy takie osoby naprawdę muszą wyżywaś się na tym forum ? , jak kolezanka żmija ma jakiś problem to może pójdzie pobiegać ? to trochę opadną emocje....
=)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 113

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia