Bologna czy Roma?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim!
Mam powazny dylemat czy isc na Sapienze w Rzymie czy na Uniwersytet w Bologni... bede bardzo wdzieczny osobom, ktore tam juz studiuja i dadza jakas porade!
Sapienza.
Bolonia tylko z jednym mi sie kojarzy.
No co ja ci mam napisac?
komu, mnie? czy autorowi?
to znaczy z czym kojarzy sie Bolonia? :-) skoro taki maly odzew to moze napiszcie czy bardziej ollaca sie studiowac we Wloszech socjologie czy scienze politiche?
autorowi, tobie nie wiem z czym sie kojarzy, dla mnie jest troche przyglosna :)
a ja mam dylemat Bologna cyz Firenze......, Grzegorz Bologna nic nie Mow, bo wiem co chcesz poweidziec;);) lol. pozdrawiam;)
no mi to z cpunami i punkabbestia
Hej Magdalenne,
Wydaje mi sie,ze czytalam Twoje wpisy na tej stronie,ale na forum angielskim.
Czy Ty nie jestes na studiach w UK? Ja nie moge sie zdecydowac gdzie isc na studia, czy do Wloch czy do Anglii.W UK pracowalam przez 3 lata a we Wloszech mam rodzine.Jezeli jestes na studiach w Anglii napisz prosze jak jest.Ja jesli chodzi o Italie to mysle o dokladnie tych samych Uni czyli Bologna i Firenze i nie wiem gdzie ew. jest lepiej.Jakby ktos mial info to prosze napiszcie.
Dzieki!!!
Pozdrawiam!!!
czesc !wlasnie jestem w weronie na kursie jezykowym, ale chce studiowac od tego roku w bolognii, jak jeszcze zagladasz na te stronki daj znac, bo chcialabym sie dowiedziec kilku waznych sparw. Bylam co prawda juz na uczelnii, ale chcialabym sie dokladnie zapytac o egzaminu itp. jak mozesz to odezwij sie...moj mail: [email]
pozdrawiam
marta
to powyzesze jest do gregorio_bologna2
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia