Erazmus w Genui-jak tam jest?? ;))

Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna
Hej Kasia :)
A no wlasnie Trish opowiadala mi, ze ma kolezanke w Milano :)
Rowniez mam nadzieje,ze uda nam sie spotkac.
Pozdrawiam
to wlasnie ja.
no to do szybkiego
pa
dasz sobie rade na lingue.... ja teraz jestem w Polsce ale rok spedzilam na Erazmusie w Genui>
Pozdrawiam
Dzien dobry dla wszystkich!
Tak Genui jest ladna miasto ale tam jest lepiej w LATO!
Na mieszkanie to lepiej blisko GENUI!
KASIA! FORZA NAPOLI!
Jestem z wloch!
MILEGO DNIA! @;-))))))
masz racje zapiekanka, najlepiej mieszkac blisko Genui albo na obrzezach, pieknie tam jest np. Nervi, Camogli, Recco, Boccadasse itd. mimo ze daleko od centrum ale pociagiem mozna tu byc w kilkanascie minut. pozdrawiam
Czesc GOSC!
Jak nazywasz?
Gdzie mieszkasz?
Ja w MEDIOLANU!
To jest lepiej mieszkac na stundiowki ale tam wszystko jest rezerwowalo.
Moze byc ona musze poisc w google i tam odipsac CASE E AFFITI VICINO GENOVA i tam ona bedzie miala wszystko.
To byl razmusa tu w MILANO,pewnie ona mogla spac w moim domu bo mieszkam sam i tak ona nic placila.
Dzis wieczorem bede pracowal w pociagu dla NAPOLI!
PAPATKI @;-))))))
czesc ty mnie nie znasz ja chce ci tylko powiedziec ze masz niezla prace jezdzisz sobie po swiece i zwiedzasz!!!!!!!!!!!!!!ja tez mieszkam w milano a ty jestes polakiem?buziak pozdr
CIAO DIABLO21!
Nie!
Jestem wlochem!
A ty jestes z polski czy polska?
Tak!Dzis wieczorem bede pracowal w pociagu dla NAPOLI!
Gdzie mieszkasz w MEDIOLANU?
Ja w CRESCENZAGO!
POZDRAWIAM @;-)))))
Mieszkam w Genui w okolicach Boccadasse i musze powiedziec, ze naprwde mi sie tu podoba, bardzo ladna okolica.
A jesli chodzi o Nervi to jestem pod wrazeniem :)
Pozdrawiam
ale przesadzacie z ta "niebezpieczna genua", w kazdym duzym miescie sa miejsca gdzie lepiej nie chodzic po nocy.Ja juz tu mieszkam 4 lata i jestem bardzo zadowolona i strasznei mi sie podoba.
Polecam tez studia,ja akurat jestem na lingue e lettere straniere na 2 roku.
Ja jestem od roku na Ligurii, konkretnie w Albisola.Przepiekne miasteczko, slynace z rownie pieknej ceramiki.Polecam :))Zdolalam tez poznac czesc Genui,ta bezpieczna no i ta powiedzmy niebezpieczna..Nie ma co narzekac, w kazdym miescie sa miejsca ktorymi nienalezy sie przechadzac poznymi wieczorami....Choc noca nawet w tych groznie wygladajacych uliczkach tetni tutaj zycie.Jak wychodze ze znajomymi wieczorem to schadzki zaczynamy od domu Columba a pozniej wlasnie w te rejony..No i nie ma jak przejsc, tyle ludzi!!! rnA tak przy okazji, ma ktos ochote wyjsc na piwko z rodaczka?? Jestem tu kawal czasu a nie mialam jeszcze okazji poznac zadnej Polki.Musze odetchnac troche od wloskiego i wkoncu poplotkowac po polsku.Pozdrawiam wszystkich..
hej aga,ja jestem chetna.Mozemy ktoregos dnia isc na plaze w albisoli,najlepiej w tygodniu bo w weekend'y to raczej tylko bym mogla przyjechac z moim robkiem a wolalabym pogadac po polsku..Daj znak!
czesc purtroppo non capisco il polacco... ma rieso solamente a capire che ci sono tanti polacchi per ersmus a Genova!!!! io ho la Polonia nel cuore!!!! devo sentire qualcuno che parla po polsku
ciao giacomo,per caso studi lingue? si,è vero,ci sono tanti polacchi che fanno erasmus quest'anno!io sn studentessa "normale",abito a genova da 4anni. Sono al secondo anno,tu?
cześć Anka! czy mogłabys podać swojego maila lub gg? ja chciałabym sie wybrać za rok również na studia "normalne" do Genui i chciałabym pogadać :) moje gg to: 7677610. Jak będziesz miała czas to sie odezwij :)
saluti!
Hej Ania!! A to swietnie! Plaza, czemu nie..! Mi tez najbardziej pasuje w tygodniu, wiec jak znajdziesz czas to napisz na gg- 6171788, albo na [email]
Pa, pozdrawiam!!
hej Natalia i hej Aga,fajnie ze napisalyscie!
moj gg to 3565191, e-mail [email]

Natalia chetnie ci opowiem co i jak ze studiami tutaj,nie ma sprawy.A z toba Aga idziemy plazowac jak najszybciej,zeby tylko wiecej bylo tego slonca,musze sie wreszcie opalic

a presto!
czesc se vuoi puoi parlare con me.. ilmio gg è 7648868
A ile srednio potrzeba kasy na utrzymanie w Genui? Gdzie najlepiej szukac mieszkania?
hej mieszkanie najlepiej znalezc na miejscu.
jest tam sporo ogloszen na uczelni i na przystankach. mozna probowac przez internet ale to i tak musisz byc na miejscu gdyz nie zawsze to co jest w ofercie odpowiada temu co prezentuje sie w rzeczywistosci :)

pozdrawiam :)
genua super sprawa. hahaha
Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka