włoski na ap

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie- czy ktos z was studiuje italianistyke na ap w krakowie albo wybiera sie tam w tym roku????
studiowac to tam jeszcze chyba nikt nie studiuje, bo jezyk wloski w tym roku po raz 1 rusza na ap w krk, ja sie tam wybieram, z moich obliczen wynika, ze bede miala 96% z podstawowej matury z ang, wiec nie wiem, czy to wystarczy,rnw tamtym roku na jezyk hiszpanski przyjmowali tylko tych, ktorzy mieli 100% z z podstawowej matury z jezyka.
dziwne, ze wystarcza matura podstawowa... o_o
wlasnie dzisiaj sie o ym dowiedzialam przegladajac www.uczelnie.pl...faaajnie :D
taaa wystarczy podstawowa, ale napisana na 100% :D
hmmm jesli chodzi o nowa maturke to nie mam pojecia bo ja stara jeszcze zdawalam ciekawi mnie kiedy w koncu bedzie na necie cos o rejestacji ;/
Widze ze same dziewczyny startuja na włoski czyzbym byl sam fajjjjnie :) Ja tez zdawalem stara mature, macie moze jakies zagadnienia na rozmowe po włosku ? Lub cokolwiek wiecie wiecej ??? Na jakim jestescie poziomie tak ciekawosci zapytam :p
o ile mi wiadomo to nie ma dostepu do zadych zagadnien z racji tego ze wloski jest na ap po raz pierwszy. jak narazie tylko 130 chetnych jest dobrze hihih z tego co sie dowiedzialam podczas skladania dokumentow prawdopodobnie chetnych bedzie wiecej niz w tamtym roku na hiszpanski a byo to 27 osob na jedno miejsce wiec troszku przerazajace;/ ciekawa jestem czy osoby przeprowadzajace rozmowe kwalifikacyjna po wlosku maja wieksze szanse niz te np po angielsku, i czy z nowa matura sa na lepszej pozycji, wiecie moze???
Nie wydaje mi się, aby osoby z nową maturą jakoś na tym skorzystaly.Nie ma to wielkiego znaczenia. Wydaje mi się również, że niezależnie w jakim języku będzie się zdawalo ten egzamin, wybrani zostaną najlepsi. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale poniżej 100% z matury nie ma chyba po co się zglaszać. na razie może i jest malo chętnych, ale z pewnością trochę ich jeszcze przybędzie. W końcu wielu potrktuje te studia jako ostatnią deskę ratunku, o wymagania nie są w końcu jakieś bardzo wyśrubowane.
kurcze, tez chcialam iscrnale bede miala z 90 % z podst ang nie wiecej..rnhm.
Jaki byl prog na j.wloski????
Tylu kandydatow i nikt nie zaglada????
Wiem, jaki był na hiszpański.
Zgłosiło się ok. 600 kandydatów, ale papiery złożyło już tylko chyba 473.
Było w tym ok. 80 osób, które miały 100% z jedyneego wymaganego egzaminu maturalnego (podst.język obcy).
Przyjęto "tylko" (piszę "tylko", bo limit miał byc 25) 39 osób z tą "stówą" i średnią ocen z polskiego i historii minimum 4,5. Co mieli 100, ale średnią 4,0 lub mniej - są w rezerwie.
12 osób na miejsce.
to teraz proponuję przyznać się kto się dostał:) ja się dostałam na ap i na włoski(z ledwością:P) i na francuski, ale chyba wybiorę włoski, więc chcę wiedzieć z kim będę miała przyejemność się spotkać:)
To jak sie dostalas to powiedz jaki byl prog na wloski :) Taki sam jak na hiszp ?? Czy moze chociaz srednia z przedmiotow nizsza :P
próg był podobny ale nieco niższy;) było 100% z podstawowego języka i minimum 3,5 średnia ocen z polskiego i historii ( i tyle właśnie miałam :P). a ta dla dopełnienia informacji to na francuski trzeba było "tylko" 100% z matury i nie brali ocen ze świadectwa ukończenia szoły.
co ja sama tam będę? :D :P
To gratuluje :) No coz skoro na włoski dostalo sie pewnie okolo 30 osob to nie kazdy moze trafic tutaj na forum :) AP chyba ma tez swoje forum moze tam ujawnili sie :)
ja też się dostałam ;-) tylko będę mieć zapiernicz, bo włoskiego nie znam w ząb, a francuskiego uczyłam się jakieś 5,6 lat temu przez rok :P
Hej studentki wloskiego! jesli sie tu jeszcze pojawicie to prosze odezwijcie sie do mnie! moj adres [email] podalam bym GG ale nie mam dostepu chyba ze ktos ma ICQ lub SKYPE numer podam przez mejla. Chcialabym tam startowac za rok i jestem ciekawa wrazen:) POZDRAWIAM!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka