czy TO jest REALNE?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej chcialabym sie dowiedziec czy jest moze tutaj taki "baran" jak ja co nie mial samych 6`stek w szkole... i studiuje ang lub italianistyke w Wawie lub za granica???!!! CZY TO JEST REALNE?? jam usze zdecydowac do konca wrzesnia :/ a nie mam pojecia czy mam szanse na to o czym pisze :] jest ktos kto da nadzieje?
Ale co musisz zdecydowac do konca wrzesnia, bo cos niejasno napisalas...
chodzi o to ze chcesz startowac na anglistyke, badz italianistyke?
Valeria17 trochę przeanalizowałem Twoj sposob pisania. Musze stwierdzic ze masz duzo ukrytych talentow. Powinaś sie skupic na ich rozwoju. zyczę powodzenia
Hej, do konca wrzesnia zdecydowac.. chodzi o deklaracje z czego zdaje mature ( co wiaze sie ze studiami dla przykladu: nie moge pisac chemii jesli "wybieram sie" na italianistyke)

inf. sugerujesz ze mam jakis talent :P? obawiam sie ze mozesz sie rozczarowac bo ja doslownie "ciemniak" we wszystkim jestem.
a wiesz że takie ciemniaki dostawaly sie do najlepszych szkól na swiecie z lepszymi wynikami niz kujony
Valeria17 ja tylko powtarzam ze toba wiec nie bierz tego do serca
spoko, pozyjemy zobaczymy.. :]
valeria nie wolno sie lamac samozaparcie to podstawa :)
nie wolno sie zalamywac przy czyms co sie nie uda:)
jesli chesz spelnic swoje marzenia, to na pewno Ci się uda
tylko musisz choc odrobinke w to uwierzyc ;)
buziaki :)
bo to nie tylko kwestia wiedzy, ale też umiejętności jej wykorzystania, może również (typu) osobowości (inf., pewnie powiedziałbyś zdolności interpersonalnych?)
Valeria masz dryg do płynnych, błyskotliwych wypowiedzi :) pani z polskiego Ci tego nie mówiła? (to naprawdę łatwo rozpoznać, kiedy uczeń jest "zdolna bestia")
pomyśl czego chcesz, a potem, jak to zrealizować
masz jeszcze mnóstwo czasu
FORTES FORTUNA ADIUVAT ("śmiałym szczęście sprzyja")
(i to mów ta, która najchętniej chowa głowę w piasek :)
powodzenia Valerio
zjadłam "i"
zanim się po raz pierwszy odezwałam na forum minęło kilka dobrych miesięcy :)
serdeczności
zgadza sie . Najlepiej uczepic sie 3-4 optymistow od ktorych mozna sie uczyc. Gwarantuje ci ze więcej sie nauczysz niz na studiach.
Valerio, pomyśl: jeśli chcesz się nauczyć, to się nauczysz, jeśli nie, to nikt, nawet jeśli będzie miał najlepsze chęci, niczego Ci do głowy łopatką nie włoży :)
brawo inf.! jakoś tak to jest, że łatwiej uczyć się z osobami o podobnych zapatrywaniach i pozytywnie nastawionych do życia,
od każdego możemy się czegoś nauczyć
no, to życzę wam wszystkim (a sobie zwłaszcza) optymizmu, radości, zapału
(e vado a prendere una boccata d'aria)
ojj Valeria wiesz ze mam bardzo podobny problem;p tylko ja raczej zagranice sie nie wybieram ale z przedmiotami na maturke i z kierunkiem studiów mam tak samo;/ a tu do końca wrzesnia trzeba sie zdeklarowac;/
no niby i po co uciekac zagranice jak coraz lepsi wykladowcy zagranicy do Polski przybywaja i wprowadzaja cos nowego. zdaja sobie z tego sprawe ze nie wielu chinczykow wybierze polske bo to jest dla nich zbyt trudny jezyk, tak jak dla Polaka chinski.
o czym ty piszesz inf ? :D
Jak o czym o tym ze UE do roku 2020 bedzie potrzeba do rozwoju 6[tel]osob z zewnatrz. I o tym z 4 uczelnie z 20 najlepszych na swiecie otworza swoje filie w Polsce. Wiec poziom mocno podciagna do gory.)
aha to mialeś na mysli pisząc o tych chińczykach...jakie uczelnie? harvard? oxford? yale? sorbona? :D dobrze by było...
Harvard Univ, Univ Oxford California Inst Tech Univ Chicago a Univ Cambridge juz jest w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu. Ma swoj kierunek w tych miastach. 2 lata trzeba sie uczyć po angielsku aby dostać dyplom. A z tego co wiem to więcej kieunkow w Polsce otworzy. A z chińskim mi poszło o to ze jest najtrudniejszym językiem świata. A Polski na 4 miejscu. Pod względem gramatycznym i fonetycznym bardzo oddalone. A to tez nie jest miejsce abym omawiał zalozenia reformy szkolnictwa wyższego UE. Tylko mnie zastanawia czy Polacy poradzą sobie ze mna na wykładach z neuroprogramownia.)
a jaką nację teraz nauczasz? ;))) bez obaw w polsce poziom szkolnictwa średniego jest dosyć wysokui tak więc dzieciaki ktore zaraz po LO zdecydują się na studia w tych filiach i przejda przez sito rekrutacyjne będa reprezentować calkiem niezly poziom
to brzmi troche jak przepowiednie królowej saby.
Inf. przestan juz....
ponieważ pytanie wywoławcze brzmi: czy to jest realne?
odpowiadam: to jest realne
:)
i logować się a nie tak - wpadać z wizytą i wybrzydzać
Oj tak ze realne
http://www.prawo.ug.gda.pl/wydzial/studia/cambridge/index.html
blablablabla http://cafebabel.com/it/article.asp?T=T&Id=6258
Taka mala lekcja wloskiegoP
POZYJEMY ZOBACZYMY
e a ta moja babka od polskiego, nic nie pisala, ze ja to niby talent mam ;) wrecz przeciwnie, twierdzi ze bujam w oblokach i na mature to moge wpasc, arkusz podpisac :P
ale ona to dluga historia, taki narcyz w okularach.
POZdaAAAwiam
Boże "inf" - a ty i tu prezentujesz swoją manię prześladowczą dotyczącą zalewu obcokrajowców... Może zrobimy o tym osobne forum;) Zjedz trochę makaronu lub czekolady - ma pozytywny wpływ na samopoczucie.
wybacz Paola3 ale nie odpowiem bo cie polubilem i zaliczylem jako pierwsza osobe po Barii co prezentuje wysoki poziom.P)))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia