Italianistyka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Jestem w pierwszej klasie liceum. Z nie cale 3 lata czeka mnie matura, jestem prawie pewna, że swoja kariere zawodowa na poczatek chce zwiazac z jezykiem wloskim. I oto moje pytania:
-czy na uniwersytecie wroclawskim jest italianistyka, lub na innej uczelni na dolnym slasku?,
-czy kandydaci na italianistyke musza znac jezyk wloski?,
-co jest brane pod uwage przy rekrutacji/ jaie przedmioty na maturze trzeba zdac?,
-jaki zawod po tym kieruknku (oprocz tlumacza)studiow mozna wykonywac?,
Z gory dziekuje za odpowiedź.
Po pierwsze zawodu tlumacz juz nie bedzie za 8 lat.bedzie sie inaczej nazywal i co innego trzeba bedzie robic. Za 8 lat to jezyk wloski juz bedzie na uboczu. Masz jeszcze czas zacznij sie uczyc chinskiego, hindii, ukrainskiego lub rosyjskiego, angielskiego i portugalskiego. Jak wloski jest Twoja pasja to poszukaj studia eksternisyczne.
angielskiego to ja juz sie ucze, a poza tym i tak juz jest duzo tlumaczy jezyka angielskiego, a tlumacz wloskiego jest w moim miescie tylko jeden. A chcialabym sie dowiedziec jak za osiem lat bedzie sie nazywalo tlumacza i co on bedzie innego robil?
wiesz nazwy nie musze podawac bo szkoly wyzsze same sie dostosuja aby przetrwac. A jezeli chodzi o italistyke dobrze przejrzyj forum. Wyszukiwarka jest pod logowaniem.
legniczanka jeszcze jedna podpowiedz nie dlugo wchodza przepisy ktore mowia ze nie potrzeba byc filologiem aby zostac tlumaczem przysieglym
no dobrze ale i tak trzeba byc magistrem z czegokolwiek zeby sie dostac na kurs tlumacza, wiec dlaczego nie byc magistrem italianistyki. moze niektorych interesuje nie tylko to zeby byc tlumaczem ale tez to zeby sie dowiedziec czegos o historii i literaturze włoch.
Do inf. Czlowieku spusc troche z tonu!!! Nie moge normalnie! Ja wiem ze ty pomagasz tu ludziom uzyskac pewne informacje, ale czasem odnosze wrazenie ze jestes strasznie zarozumialy. Ja wiem o co ci chodzi z tym chinskim ale dziewczyna nie o to sie pytala. A jak przy innym watku przeczytalam ze specjalnie nieudolnie piszesz do nas po polsku cobysmy mogli cie zrozumiec, bo ty znasz tyle slow ktorych my pewnie nie znamy. Normalnie myslalam ze z krzesla spadne. Na tym forum sa rozni ludzie z przeroznym wyksztalceniem o ktorych nic nie wiesz. Nawet jesli wiekszosc z nich nie ma tak bogatego slownictwa co ty to czy usprawiedliwia to walenie w ten pyszalkowaty ton???Troche wyczucia czlecze...
jozefa zgadzam sie z Tobą ze ważne treści co pisze inf. trąca na waznosci przez jego zarozumiały ton)))
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i mam jedna prosbe czy ktos moglby mi udzielic odpowiedzi na moje pytania (chociaz na jedno) pozdrawiam!
Jest we Wroclawiu Italistyka.
No i jeszcze jest na Uniwersytecie Slaskim W Katowicach. Wymagania najlepiej sprawdzic na stronach uczelnii
we wrocku juz nie ma:(
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia