studia we Wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie.
Mam pytanie.Jestem na 2 roku medycyny (Kraków).
Bardzo chcialabym się przenieść do Włoch i kontynuować dalszą naukę w tym kraju.
Nie mam pojęcia czy w ogóle istnieje taka możliwośc, a przede wszystkim do kogo mam się zwrócic z tą sprawą?
Będę wdzięczna za każdą radę....

Pozdrawiam serdecznie.
Jola
Do sekretariatu wydzialu medycyny danego uniwerku. Z tego co wiem nie ma ogolnych przepisow na ten temat. Przedstawiasz dokumenty o zdanych egzaminach, programach przedmiotowych i potem to oni decyduja czy je zaliczyc czy nie. A tak w ogole to nie wiem, czy jest mozliwe przeniesienie sie, musialabys sie zorientowac, wiem, ze mozna kontynuowac magisterke po licencjacie w Polsce.
A studiuje ktos może rehabilitacje albo fizjoterapie?? Gdzie moge znaleść jakieś informacje??
a studiuje ktoś może języki obce w Rzymie? bardzo proszę o jakie kolwiek informacje! Pozdrawiam
Jove zanim podejmiesz taką decyzję przejrzyj program studiów danego uniwersytetu bo zwykle (UK,Włochy) program polskiej medycyny różni się znacząco od tego realizowanego na wielu zagraniczmych uniwersytetach.Tak więc im wcześniej wyjedziesz tym lepiej bo łatwiej będzie ci się "wpasować".Nie wiem czy przypadkiem przy 'przeniesieniu' nie będzie cię obowiązywać egzamin wstępny.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia