akademiki w rzymie??

Temat przeniesiony do archwium.
Hey, w pazdzierniku wyjzezdzam do Rzymu na La Sapienze, oczywiscie w ramach erasmusa, chcialabym zapytac, czy ktos wie cos na temat akademikow, czy w ogole sa w Rzymie?
czy ktos wybiera sie na ten kurs intensywny do Sieny??
Pozdro for all !!!
we włoszech nie ma akademikow wogole:(
A moze jakies zakonnice prowadza takie instytucje? Bo jednak to nie bylby taki glupi pomysl zaoszczedziloby sie przynajmniej na jedzeniu:P
w Rzymie jest wiele akademikow
nazywaja sie SEDI RESIDENZE UNIVERSITARIE lun RESIDENZE CONVENZIONATE.
Sa to m.in. Antonio Ruberti (350 miejsc do spania), Vittorio Bachelet (43 j.w.), Ezio Tarantelli (300), Vittorio Marrama (220), Nora Federici (90). Tak nazywaja sie te akademiki, ale nie wiem, na jakiej zasadzie student Erasmus moze sie ubiegac o zakwaterowanie w nich. Wiekszosz z nich znajduje sie w centrum.
Witaj...ja tez wybieram sie na la sapienze od pazdziernika na erasmusa...skontaktuj sie ze mna prosze to powiem ci co nico..niestety jesli chodzi o akademiki to dla erasmusowców raczej nia sa przeznaczone...moje [gg]
Ja się chyba wybieram na kurs do Sieny. Chyba, bo na razie złożyłam podanie i czekam na reakcję na nie;).
Na który turnus się wybierasz?
hej!!ja tez wybieram sie do rzymu!! tylko na LUMSA'e. dajcie znac co wiecie juz o swoich uczelniach.. moze ktos jeszcze jedzie na moj uniwersytet? pozdrawiam, i czekam na odpowiedzi!!
CZY JEST KTOS KTO STUDIUJE NA UNNIVERSITA CATTOLICA W ROMA???? POTRZEBUJE POMOCY NAJLEPIEJ KONTAKT Z TYMI OSOBAMI DAMIAN...
A z tymi intensywnymi kursami to już dostaliście jakieś potwierdzenia? To już jest zamknięte? Czyli jak nie dostałam żadnej informacji do tej pory, to się nie załapałam? :(
czesc, ja wybieram sie na studia do Rzymu na La Sapienza, jesli nie masz z kim mieszkać to mozemy razem czegos poszukać :)
martina ja tez wybieram sie na la sapienze...to moje [gg] ...;-)pozdrawiam Kasia
ja tez nie mam potwierdzenia:(
szukam wspolokatorki do mieszkania w Rzymie, jeden pokoj dla mnie drugi dla niej, jesli wyjdzie za drogo to bylybysmy w jednym, pokoje jednoosobowe stoj w rzymie za 400 E natomiast miejsce w pokoju dwuosobowym tak okolo 280. Jezeli Kasia lub inna osoba dziewczyna jest zaintertesowana prosze o kontakt na maila : [email]
Dlaczego z mężczyznami nikt nie chce w doppi mieszkać. Prawda, że pokoje kosztują 400 z jedynką, z dwójką 300. Ja płace osobiście 560 ale tylko przez wakacje. Pozdrawiam wszystkich mieszkających w Rzymie.
Grzesiek
gg. 7016090
ps. jak ktos zna oferte na jedynkę od września to chetnie sie zapoznam osobiscie:) cena nie gra roli :)
Ja mieszklam 2 lata z facetami w Hiszpanii i nie narzekam:) a moze szukasz wspollokatora? Moje [gg]
Cześc...ja 26września ląduje w Rzymie tez Erasmus tez na Lumsie...tylko jeden problem nie znalazlam jeszcze mieszkania...możemy połączyć siły?
Cześć. Jadę na Erasmusa do Lumsie na semestr zimowy 2011. Szukam jakiegoś dostępu do akademików lub zamieszkania w kilka osób w mieszkaniu erasmusowców. Ktoś chętny? To piszcie na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka