Witajcie,
chciałabym prosić was o pomoc, od dłuższego czasu myślę nad studiowaniem we włoszech na zasadzie studiowania a nie erasmusa. ostatnio zdecydowałam że naprawdę bym tego chciała. od tygodnia ślęcze nad stronami włoskich uniwersytetów i mało z tego rozumiem.:(
Czy ktoś z was studiował niedawno na północy? Słyszałam o Trento i Padwie, znacie jakieś inne dobre uczelnie?
I przede wszystkim, na jakiej podstawie oni na studia przyjmują???
W Trento znalazłam informacje tylko o opłatach a zasad przyjmowania brak, w Padwie piszą o egzaminach wstępnych, czy ludzi zza granicy też to obejmuje? Bo jak tak to nie mam szans ;/ test z łaciny. i właśnie, czy podobnie jak w szkołach średnich na uniwersytetach łacina jest obowiązkowa?
dodam jeszcze że interesuje mnie studiowanie na kierunkach podobnych do: 'Lettere', 'Lingue, letterature e culture moderne','Sociologia'
i proszę nie podsyłajcie mi linków do innych tematów na forum bo przewertowałam wszystkie tagi jakie wpadły mi do głowy i niestety informacje w większości są niekompletne i z okresu 2[tel]a pewnie wiele się zmieniło...
pozdrawiam!