Studia magisterskie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
W tym roku kończę studia licencjackie z italianistyki. Jestem także na II roku Finansów i Rachunkowości. Zastanawiam się nad kontynuacją studiów w Bolonii, ale chciałabym by była to ekonomia - kierunek związany z moimi drugimi studiami. W związku z tym moje pytanie. Czy wogóle istnieje taka możliwość? Robienia studiów magisterskich z czegoś zupełnie innego? Rozpatruję możliwość poddania ocenie wypisu z indeksu, z przedmiotami, które zaliczyłam w ramach FiR?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź,
Magda
Ciężko będzie to zorganizować. Mam na myśli rozpoczęcie studiów magisterskich na innym kierunku, niż skończony licencjat. Taka możliwość, na moje szczęście, istnieje w przypadku studiów językowych. Mam tu na myśli nie tylko kontynuowanie studiów z danego języka, ale także obranie innego kierunku językowego, choć dokładnie nie znam tego przypadku. Po języku można też naturalnie rozpocząć magisterskie europeistyki czy stosunków międzynarodowych. Dlatego powinnaś dowiedzieć się u samego źródła, czyli na unibo.it, jak ta sytuacja wygląda - nie ma co przekreślać szans. Pewne jest jednak to, że samo kontynuowanie nauki we Włoszech wiąże się ze sporymi wydatkami. Sam chcę po italianistyce wyjechać na studia do Bolonii, z tym że na wydział tłumaczeń. Interesowałem się tym w ostatnim czasie i oznacza to niemałe koszta przetłumaczenia wszystkich dokumentów świadczących o ukończeniu licencjatu, do tego trzeba się pofatygować po różnego rodzaju pozwolenia, ale to pewnie już wiesz ;D
Hej,
Zastanawiam się nad wyjazdem do wloch na studia magisterskie i szukam kogos kto moglby pomoc mi zorientować się w sprawach organizacyjnych. WIecie moze jak to wyglada we wloszech? szczegolnie interesuje mnie Florencja, rzym, Bologna. trudno sie dostac studentom zza granicy?

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka