nkjo gliwice 2011/2012

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 268
Jak to zalogowac?
tzn na 2 nabór w systemie. Czy można jakoś teraz złożyć papiery?? ;)
Hmmm chyba jest napisane na polsl.pl, wydaje mi sie, ze nie mozna, bo teraz beda przyjmowac tych, ktorzy wczesniej byly na liscie rezerwowej...
Znalazlam, Twoja kolezanka moze wystartowac w drugim naborze jesli beda jeszcze wolne miejsca: NABÓR II

29.07.2011 (godz. 12:00) Rozpoczęcie elektronicznej rejestracji kandydatów na Wydziały dysponujące wolnymi miejscami.

http://rekrutacja.polsl.pl/terminarz.aspx
edytowany przez gosiaBG: 12 lip 2011
OOOOOoooo ;D Dzięki wielkie ;* ;)
A jak tam Twoj wynik na UJ? :P
Nie ma szans... Za daleko jestem na rezerwie... ;(
Tzn? :) Ja jestem na 152 miejscu na liscie rankingowej, a Ty?
niewiele lepsza ;D 140 ;D
Hehehe gratulacje :P Jak widac procenty z polskiego bardzo Ci pomogly. Będziesz dalej czekać na UJ czy jesteś pewna, że idziesz do Gliwic?
Gliwice, a za rok spróbuje się przenieść, o ile średnia pozwoli... ;)
Dziewczyny, czy ktoś się orientuje co z podręcznikami?? ;) Jakaś lista??;)
Cytat: Oliva
Dziewczyny, czy ktoś się orientuje co z podręcznikami?? ;) Jakaś lista??;)

Dziewczyny, to nie liceum, że będziecie miały podręczniki do każdego przedmiotu. Jest jeden wiodący podręcznik - najprawdopodobniej będzie to Progetto italiano 1, a do reszty to możecie sobie kupić KSIĄŻKI naukowe, np. antologie lub historię Włoch itd. Wszystko powiedzą wam dopiero w październiku.
Progetto italiano 1 to ksiazka do poziomu A2.... A co dla tych, ktorzy zaczynaja studia z poziomem C1...? :o nie wyobrazam sobie studiowac z ta ksiazka...
Pani w sekretariacie napewno pytała cię czy chcesz od podstaw czy poziom zaawansowany. Spokojnie. Będzie podział na grupy ;)
Tak, Oliva, powiedzialam, ze zaawansowany :)
Cytat: Oliva
Pani w sekretariacie napewno pytała cię czy chcesz od podstaw czy poziom zaawansowany. Spokojnie. Będzie podział na grupy ;)

Podział na grupy? Raczej wątpie... przynajmniej do tej pory podziału nie było. Studia są od podstaw, i w grupie są zarówno osoby, które z włoskiego niente, jak i zaawansowane :-) Od lat (N)KJO praktykuje ten system, i zwykle po pierwszym roku poziom się wyrównuje... i niestety zaczniecie od Progetto 1, a wspierać się będziecie Zawadzką :-)

Chyba, że wymodzili jakieś zmiany od tego roku...
edytowany przez latraviata: 14 lip 2011
Chociaż tutaj mowa jest o dziennych... więc naprawiam swój błąd, i przyznaję - zupełnie nie wiem jak to wygląda w tym przypadku :-)

Sorry, za wtargnięcie w dyskusje, i wprowadzenie w błąd :-)
Kurcze, nawet jesli o dziennych czy zaocznych, nie moge robic Zawadzkiej ani PItaliano 1... Sa trudniejsze i o wiele bardziej ambitne podreczniki...
C'est la vie... Zanim przyszłam do KJO 4 lata uczyłam się włoskiego i nie było mowy o rozpoczęciu na poziomie zaawansowanym. Musiałam od początku robić Progetto italiano, nie mówiąc o zasadach wymowy i odmienie essere i avere. Wątpię, żeby w tym roku to zmienili, oni się tym wręcz szczycą, że po roku wszystkie osoby są na tym samym poziomie.
są już wyniki z uś.czy ktoś z przyjętych do Gliwic przenosi się na UŚ?
ja się dostałam na UŚ i na Polibude.
papiery już mam na polibudzie, a dzisiaj się dostałam na UŚ.
i teraz nie wiem co zrobić, mam mieszane opinie i odczucia.
Kurcze, mam nadzieje, ze pytajac mnie czy chce zaawansownay czy od podstaw mieli na mysli, ze jednak zaawansowany bedzie...
Pytając się o poziom zaawansowany lub od podstaw mieli chyba na myśli drugi język. Tam już można wybrać sobie poziom ;]
Cytat: BillyJean
Pytając się o poziom zaawansowany lub od podstaw mieli chyba na myśli drugi język. Tam już można wybrać sobie poziom ;]

też o tym pomyślałam...

A'propos lektoratów... w dlaszym ciągu jest francuski i angielski? Swojego czasu o hiszpańskim wspominali...
Nie, pytali o wloski, podobno lektorat wybiera sie pozniej... :) I rzeczywiscie sa poziomy. Jest francuski i angielski.
Co mnie ciekawi jeszcze w tym wszystkim - czy są jakieś wyjazdy do Włoch, wymiany i inne takie takie ;D
Tez mnie to ciekawi, jak narazie widzialam liste wymian z Erasmusa dla Pol. Slaskiej, nie bylo tam nic o naszym wydziale...
No zawsze miałam nadzieję, że na studiach będę miała taką możliwość ;D Zwykle siedzę u ciotki w Ferrarze, ale wiadomo, co wymiana to wymiana ;D
Czy wie ktoś jak wygląda sprawa z przeniesieniem się na inna uczelnie po pierwszym semestrze?
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 268

« 

Życie, praca, nauka