ANEY- czy to sprawdzony pośrednik??

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 186
a gdzie to sie wybiera julia????w jakim charakterze?
Znalazłas prace przez posrednika czy wierzysz na slepo obcej osobie?????
nie wiem czy jestem w odpowiednim przedziale ale chciałabym sie dowiedziec jakie jest wloskie tlumaczenie słów : it's not goodbye ??
Wprawdzie przedzial niezbyt odpowiedni, ale po wlosku to brzmi "non è un addio".:)

Pozdrawiam,
Dee
Znalazlam prtace przez 1 osobe na forum ale nie bede nic mowila kto co i jak.Odezwe sie do was na miejscu albo jak wroce jakby mi nie wyszlo.
Ta osoba nie jest posrednikiem podala mi poprostu dobra dlon.To wszystko
Oj...julia!Uwazaj bo to roznie bywa z taka pomocna dlonia!Oczywiscie zycze ci jak najlepiej!oby ten wyjazd był dla ciebie szansa i spelnieniem!!!! a tak wogole czy aga.t sie do ciebie jeszcze odzywała?????Czy przysłała Ci zdjecia tej niby firmy?Mi tez obiecała ale jakos zdjecia nie dotarły....nie wiem co mam o tym myslec....nastepny przekret??????
Pozdrowienia dla agatkaf ;))) !!!!
julia radze ci uwazac, wiesz ludzie sa rozni. pamietaj -NIGDY NIE WIESZ KTO SIEDZI PO DRUGIEJ STRONIE MONOTORA.wiec poznaj ta osobe blizej, moze spotkaicie sie najpierw w polsce. ja wlasnie bym tak zrobila. wiesz na tym forum bylo juz wiele ofert oszustow. radze ci to przemyslec.
wiesz...masz duza racje!Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie.....pomysl ze spotkaniem byłby rewelacyjny o ile ta osoba bylaby teraz lub w najblizszym czasie w Polsce!!!!Wiem ...tu jest wielu oszustów...
a swoja droga julia dziwne jest to ,ze jestes taka zdecydowana i odwazna.... przeciez niby jedziesz w ciemno PRAWDA???????
PRZESTRZEGAM przed Universitas Staż Projekt, bo to jest Agencja niby sprawdzona, ale tak samo potrafi zrobic w jajo jak kazda inna. Przekonalam sie na wlasnej skorze, niedosc ze bezprawnie sciagneli ze mnie kase to jeszcze nie odpowiadali na e-maile, ani esy!! Oni jak wiele agencji czaruja na poczatku, pozniej juz tylko maja Cie gdzies..
Sluchajcie, znalazlam agencje posredniczaca w szukaniu pracy i deklaruja oni, ze nie pobieraja zadnych oplat.. Ciekawe... Oto link:

http://www.sr.net.pl/

Sama nie wiem co to jest, ale moze sie komus przyda..
Hej!ja juz przegladalam te strone i nie wiem...jak mozna sprawdzic czy sa naprawde bezpieczni,maja certyfikat i czy byly jakies skargi na te firme..????Ciekawe czy juz ktos z tego korzystal...??
hej wszystkim przeczytalam wasze wypowiedzi na forum i osobiscie uwazam(choc nie mowie ze sie nie myle) ze ta aga.t to naprawde jakas sciema albo przekret, podaje te same informacje na kilku tematach tego forum ale tak naprawde to nie sa zadne konkrety, poza tym nie wydaje sie wam to troche dziwne ze tak sama do was dzwoni itd?cos mi tu nie gra uwazam ze to jakas oszustka, sama myslalam nad jakims wyjazdem do wloch ale balabym sie tak to zalatwic jak np JULIA, w tym roku zdaje mature i pewnie nic z moich planow pracy nie wyjdzie, wpadlam tu tak z czystej ciekawosci i nie mialam zamiaru nic pisac ale po przeczytaniu tego wszustkiego....na prawde uwazalabym z ta aga.t aha Julia napisz czy reczywiscie ci sie udalo
hej ja juz zrezygnowalam z tej oferty aga.t niezly zniej przekret
a skad wiesz julia ze z ta agata.t to nastepny przekret? miala jeszcze z toba jakis kontakt?
juz sie wcale nie odezwala chyba zrezygnowala
do mnie tez nie....kolejny oszust naciagajacy ludzi!!!!sprawdzalas moze jeszcze jakies posredniki???ja w pon. wybieram sie do urzedu pracy moze tam beda mieli cos w porzadku!!!!
w urzedach pracy teraz sa nabory do pracy w hiszpanii przy zbiorze truskawek. stawka 32 euro dziennie. ciezka praca, ale wy jestescie mlode, wiec dalibyscie rade.
praca w polu to raczej odpada ze wzgledow zdrowotnych!!!musze szukacczegos lzejszego...
wiesz dla mnie praca w polu tez odpada, jest bardzo ciezka, opieka nad osoba starsza rowniez odpada,rozni sa ludzie i rodziny, nasluchalam sie wiele. na poczatek najlepiej byloby dla mnie jakies sprzatanie , lub pomoc w kuchni,lub jakas praca na plazy. wiec szukam nadal, juz dlugo szukam kolo roku. narazie echo.
d
wiesz Marzena czytacz w moich myslach ;)) !!! tez mysle o takich zajeciach na poczatek!!!!Na razie biore sie ostro za nake jezyka!!!!!Ucze sie sama a od lutego krsy !!!
saluti ;))
marzena i agapula..czesc
macie moze jakies namiary na takie plazowe zajecia? juz czzegos szukalyscie?gdzie to mozna sprawdzic?pewnie szukac na stronach roznych miejscowosci turystycznych??
ciao agatkaf!!!wiesz szukam narazie poposrednikach...ale nie wiem..czy warto..napisalam juz cv do aney ale czekam az skoncze szkole i wszystko bedzie w 100% zgodne z prawda!!!a dlaczego mowicie ze universitas staz projekt tez jest do niczego???moja kolezanka wlasnie jest z nimi w holandii.wszystko zalatwiala we wroclawiu...pisala, ze praca w porzadku a warunki tez oki.ogolnie jest zadowolona...jutro jeszcze jade do urzedu pracy...moze oni maja cos wakacyjnego dla absolwentow.
Napisałam kilka tygodni do firmy ANEY ,wysłałam CV,odpisali mi,wysłali regulamin,a dzis oferte-jako kelnerka/barmanka w ristorante/pizzeria. Jak myslicie zaufac im???....Bo są różne opinie,a w night clubie nie mam zamiaru wylądowac!! Napisali,ze jest to gdzies w pieknej,malowniczej miejscowosci,blisko granicy ze Szwajcaria (ta restauracja).
Gen/le signorina

In seguito ad una precisa richiesta di 3 ragazze cameriere/barman, da
un
ristorante/pizzeria italiano, al Nord Italia a 10 km. dal confine
Svizzero, in
riva ad un splendido lago (Non posso mostrare il sito internet fino a
quando non
ricevo la sua conferma, e le nostre condizione firmate) Ci siamo
permessi di
proporre la sua candidatura insieme ad altre ragazze.

Di seguito gli invio la conferma cosi' come l'abbiamo ricevuta, e come
puo'
rendersi conto, il cliente aspetta che gli invio i sui, e i dati
personali delle
altre ragazze, per potere preparare l'autorizazzione al lavoro dal
nostro
Ministero italiano.
Pertanto, la invito a valutare l'offerta, e darci la sua risposta entro
1-2
giorni massimo.
Se accetta, deve venire a Kraków per firmare le nostre condizioni, il
cui
importo lo stabiliremo di presenza.
Altrimenti, visto che il tempo stringe per avere l'autorizazzione
saremo
costretti a proporre un'altra persona al suo posto.

Un Cordiale Saluto da Enzo Benenati responsabile della ditta Aney per
l'italia.
*La retribuzione di partenza sara di 750 € con contratto di
apprendistato
*Vitto e alloggio sono compresi nella retribuzione
*Le ore lavorative sono a seconda dell'intensita della giornata
lavorativa,e oscillano dalle 7-8-9-10 ore giornaliere
*Non sono previste ferie e verranno retribuite
*Periodo di prova di 15 gg prima dell'assunzione
*La mansione richiesta alla candidata scelta e CAMERIERA e BARISTA
*Per aiutare la candidata a capire meglio il posto di lavoro,la
zona,e,la struttura ke gli viene offerta si puo visitare il nostro sito.
*Per questa candidata vale il discorso della richiesta del permesso
all'ispettorato di Roma quindi il tutto in tempi brevi confermando la
disponibilita della ragazza da parte vostra da non trovarmi a fare tutta la
prassi e poi sentirmi rispondere ke la ragazza ha optato x un'altra
opportunita

Per quanto riguarda la terza ragazza ke dovrebbe partire da Maggio fino
ad Ottobre 2006 non ci sono problemi di nessun permesso resto solo in
attesa da parte vostra di nuove candidate,visto ke ci dovrebbero essere
piu ragazze in cerca di un posto di lavoro verso la meta di Aprile,
come da lei scritto.
Dziewczyny wkleiłam to co mi wysłali na maila!! Jakos im nieufam! No kase za to biorą, odpowiadaja przez 15 dni,a pożniej jak mnie zwolni po miesiacu to bedę ściany obgryzac?
ja mialabym kilka pytan w tej sytuacji, bo nie wynika z zalaczonego listu

1.czy wiesz jakie to miasto?
2.jak sie nazywa restauracja - hotel
rozumiem, ze to jest posrednik i moze zaslaniac sie wymowka, ze nie poda ci namiarow, bo moglabys sama, bezposrednio skontaktowac sie z pracodawca, ale jesli posrednik jest powazny, to pracodawca nie wystawi go do wiatru. A ja jakos nie wyobrazam sobie, zebym miala NAJPIERW podpisac umowe a dopiero potem dowiedziec sie gdzie jade.
3.apprendistato to mniej wiecej umowa na zatrudnienie praktykanta, wiesz jakie sa jej warunki?
http://www.welfare.gov.it/RiformaBiagi/RapportiLavoro/Apprendistato/default.htm
4.plynne ustalenie godzin pracy od 7-10 jest bardzo wygodne dla pracodawcy, czy ciebie to urzadza? pensje bedziesz miala stala a godziny plynne. Z tego co pamietam praktykant oficjalnie nie moze pracowac wiecej niz iles tam godzin i nie moze miec nadgodzin, (ale musialabys to sprawdzic)wiec tu bylabys w plecy
5.Brak urlopu - tez bylabys w plecy, ta umowa jest na 3 lata (z mozliwoscia wypowiedzenia oczywiscie) wyobrazasz sobie pracowac tyle bez urlopu?

to takie pierwsze wrazenie
pozdrawiam:-)
ja chyba sprobuje wybrac sie z aney do Wloch...tylko czekam az skoncze szkole!!!Zobaczymy najwyzej wroce....wysylam swoje cv jak obronie prace licencjacka....czy moze jest ktos chetny na wyjazd????
Ja nie mam zamiaru wyladować w burdelu!! Tak juz któras dziewczyna pisała,ze poprzez aney w night clubie mozna szybko wyladowac!!!A i dzis dzwonił moj tel.komorkowy.Patrze:nr zakodowany.Odbieram i jakis facet ktory mówił po polsku ,ale to nie polak,od razu po akcencie poznałam,jakis niemiec albo szwajcar! dosc niewyraxnie mówił o tej ofercie itp.Powiedziałam mu,ze rezygnuje ,ze nuie ufam. Nazwy miasta tez mi nie chciał powiedziec!! I stał sie nagle bardzo niemiły ,wprost krzyczał!!! jakis wariat!! No wiec sie rołączyłam. To pewnie jakis szef burdelu!!!! Nie chce miec z aney nic wspólnego!!
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 186

»

Pomoc językowa