Farnesina

Temat przeniesiony do archwium.
W wiadomosciach podaja wciaz, jak podaje Farnesina, itp, co to znaczy? Rozumiem, ze jest to nazwa chyba budynku w ktorym chyba znajduje sie Ministerstwo Spraw Zagranicznych, ale czy mam racje? Czy zwyczajowo tak nazywane jest to Ministerstwo?
Farnesina to jest Palac gdzie znajduje sie siedziba wloskiego MSZ, Ministero degli Affari Esteri (MAE). Strona: www.esteri.it
zapraszam cie do mojej strony: www.poloniaaffari.com, ciao:)
Czyli, mam rozumiec, ze jest to zwrot typu: jak podaje Bialy Dom, lub tez jak podaje Kreml? Taki jakby zamiennik nazwy: Ministero degli Afari Esteri?

Dzieki za zaproszenie, czytalam twoje zaproszenia juz kilkadziesiat razy, moze juz starczy..? ;) Mnie osobiscie interesuja bardziej strony o Wloszech niz o Polsce, mi dispiace, ma grazie lo stesso :)
to strone Wloch znajdziesz na www.nostrapolonia.org
Bello! Ty jestes autorem? Se si, bravo!
A tak wogole, to skad pochodzisz dokladniej?
sono di rimini ma vivo a varsavia da due anni e mezzo
Come mai parli tanto bene polacco? (almeno pare cosi da quel che scrivi...)

Mam jeszcze pytanie, czy mozesz mi polecic WLOSKA strone, na ktorej najlepiej sa podane wiadomosci? Cos takiego jak nasza gazeta.pl. Probowalam Corriere della Sera, ale tam jest za duzo reklamy a za malo wiadomosci.
perche' ho studiato polacco molto pilnie:) Le pagine con le notizie sono:
www.corriere.it
www.lastampa.it
www.repubblica.it
www.ansa.it
P.S. Reklame masz wszedzie:)
Come e dove l'hai studiato tanto pilnie? ;)

Dzieki za adresy, zaraz wyprobuje. Wiem, pubblicita jest niestety wszedzie, ale na niektorych stronach trudno jest wrecz znalezc tresc, bo wszystko zagluszaja reklamy. Zrezygnowalam z kupowania gazet, czytam wiadomosci z komputera (dodam, ze nie jestem pasjonatem polityki, chodzi mi bardziej o to, co sie dzieje na swiecie) i chcialabym tez miec dostep do najnowszych wiadomosci bezposrednio z Wloch.

PS Nie napisales, czy to ty jestes webmasterem tych stron ktore reklamujesz? Bardzo mi sie podoba wykonanie.
L'ho studiato a Lodz e a Varsavia. Magari vuoi scrivere qualche articolo per il giornale?:)
No, grazie, sono troppo impegnata con tutto quel che faccio. Poi, non m'intendo troppo degli affari polacchi ;)

Lodz e Varsavia... ma cosa vuol dire? ...? Dove precisamente?
e cosa fai che sei cosi tanto occupata?
tante cose, ma forse "i miei impegni" non è un tema del forum, o sbaglio...?
allora faccio subito una nuova sezione, "gli impegni di sla"
zapraszam do nowego dzialu:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia