Problem z rejestracją

Temat przeniesiony do archwium.
WItam, mam problem z rejestracją na strone www.190.it muszę wpisać Codice Fiscale a ja nie wiem co mam wpisac. Pomużcie. Prosze
Codice fiscale to taki włoski NIP (Numer Identyfikacji Podatkowej), musisz mieć ten numer żeby cokolwiek załatwić w jakimkolwiek urzędzie, u lekarza itp.. wydają go bez problemu na takiej karcie magnetycznej, we Włoszech...
Pomóżcie przez "ó"... saluti da Irvin
Cześć!Czy mogłabyś mi napisać dokładniej gdzie można otrzymać codice fiscale. Jaka jest procedura? Dzięki!
Ja dostałam codice fiscale dobrych parę jak byłam przez rok na Erasmusie.. z tego co pamiętam był potrzebny paszport, adres zameldowania we Włoszech... i chyba permesso di soggiorno, ale teraz nie wiem jak to wygląda dla obcokrajowców z UE.. nic się chyba nie płaciło, wydawali to na poczekaniu.. trzeba było znaleźć coś jak ufficio finanziario ale głowy nie dam bo po prostu nie pamiętam. Ale wystarczy spytać kogokolwiek, Włochów, policjanta itp. wszyscy ci dokładnie powiedzą gdzie, co i jak..
Dobrych parę lat temu, oczywiście ;)) sorry
Ja też zmuszona byłam (w zeszłym m-cu) wyrobić sobie codice fiscale. Zgłosiłam się w tzw. ufficcio di entrate" z permessem (a raczej z tym małym papierkiem co go wydają przed wydaniem permessa) i z paszportem, podałam miejsce zamieszkania(żadnej dokumentacji...tak na słowo mi uwierzył) i to wszystko. Po 10 min było po wszystkim. Aha...żadnych opłat. Pozdrowienia
Dzięki wam za pomoc!
Teraz sobie poradzę!!
Dodam jeszcze tylko, ze nie potrzebujesz ani permessa, ani "papierka przed" - odkad jestesmy w Unii wystarczy paszport. Wiem, bo dwa miesiace temu wyrabialam codice fiscale.:)

Pozdrawiam,
Dee
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa