Pielęgniarki we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 299
naszracje na moja kolezanke czekal na miejscu ktos z f-my i zawiezli ja do siebie zajelisie nia byla zadowolonaz milego przyjecia
lareta czy ty tu w Polsce robilas badania krwi czy tam na miejscu we Wloszech sie robi.Ile pieniedzy bierzesz ze soba
moja kolezanka ta co jest w como nie robila zdnych badan tylko wziela aktualna ksiazeczke sanepidu tam sa wszystkie aktualne badania f-ma nasz prosi abysmy wziely 2[tel]euro i tak bierzemy ja tez tyle wezme
laretta czy znasz kogoś kto miał jechać z bs do Medilanu i był na rozmowie z OPENJOB w marcu. Bo ja też czekam na wyjazd już od marca, ale prawdopodobnie czekamy na dokumenty.
tak oni trz czekaja ale nie wiem czy wiesz ze zmienil sie wlasciciel b-s jesli chcesz blizszych inf moj tel 66[tel]to dokladnie ci popowiem co i jak
jest jeszcze jedna wazna sprawa czy chodzisz na lekcje wloskiego? do f-my bs slkoro czekasz od marca to przypuszczam ze tak
laretta dzięki że napisałaś skontaktuję się z tobą w poniedziałek tel.Ja kurs skończyłam w marcu chodziłam we wrocławiu i niestety u było mało osób i firmie nie opłacało się zatrudniać lektora. dlatego jestem załamana bo wyjazd z miesiaca na miesiąc jest przesuwany i nawet nie mogę się zapisać na żaden inny kurs bo trzeba sie zadeklarować na dłuższy okres. Pozdrawiam Lidka
Wiem że jest inny właściciel bo w rozmowie telefonicznej powoływałam się na nazwisko poprzedniej właścicielki ale mi powedziano że już nie pracuje. Dla mnie nie wiem czy to ma jakieś znacenie bo powidziano mi że musżę jechać firmą z którą ona podpisała umowę ale oni ciągle coś załatwiają a co najgorsze to mają nasze nostryfikacje
witam lareta ile czasu ty czekalas na wyjazd do wloch z bs
wczesniej znalam troche wloski jak wiesz wyjezdzam corok do rodziny meza tu w bs intensywnie usze sie od marca tak jak uzyskalam nostryfikacje czyli 5 m-cy teraz tez wybieram sie do rodziny meza na 3 tyg pozdrawiam
wczesniej znalam troche wloski jak wiesz wyjezdzam corok do rodziny meza tu w bs intensywnie usze sie od marca tak jak uzyskalam nostryfikacje czyli 5 m-cy teraz tez wybieram sie do rodziny meza na 3 tyg pozdrawiam
wiem ze teraz f-ma bs zmieni sie na lepsze po zmianie wlasciciela co juz widac w srode po rozmowie z jezyka wloskiego juz pare dziewczym za 2tyg jedzie do pracy na przesluchaniu byl nowy wlasciciel wloch
Może dzięki nowemu szefostwu traficie do miejscowości która przynajmniej jest na mapie i ma więcej niż 5 ulic;wiesz o czym mówię.A skąd jest ten nowy własciciel?
Nowy właściel jest włochem. Jest to filia firmy Quanta, która ma swoje filie rozsiane po całych włoszech i w innych państwach adres internetowy firmy to it.quanta.com.
Mi się wydaje że chyba nie mamy co liczyć na lepsze oferty bo na początek to wysyłają nas tam gdzie inni nie chca pracować. Z drugiej strony taką znajomością języka to przecież nie wyślą nas do super kliniki. Przecież uczymy się przez kilka miesięcy to co to jest za znajomość języka, gdybyśmy znały dobrze język to żadna z nas nie wyjeżdżałaby przez firmę.
tak masz w 100% racje ale wiadomo od czegos trzeba wystartowac jak podszlolimy jezyk to my mozemy dyktowac warunki dokad nie bedziemy dobrze mowic ale wiadomoze wyjazdy znacznie szybciej rusza niz to co bylo wczesniej czekali od grudnia zeszlego roku na wyjazd
Drogie pielęgniarki1!
Jestem pielęgniarką z wieloletnim stażem i sporą praktyką w tym 6 lat we Włoszech.Moja rada:uczcie się języka przed wyjazdem a nie na miejscu i dobrze czytajcie kontrakty.Bardzo często agencje pośrednictwa wysyłają dziewczyny w ciemno bazując na nieznajomości języka i nieznajomości prawa pracy.Na miejscu zazwyczaj bywa już za pózno i nierzadko trzeba odpracować te gratisy typu nostryfikacja ,przejazd i inne.Zgadzam się że w naszym środowisku nie ma solidarności ale w Polsce też jej nie ma.Radzę dobrze nauczyć się języka a pracę załatwiać przez agencje włoskie lub przez Ambasadę kontrakty indywidualne ,a wtedy nie będzie niespodzianek i pieniądze o niebo lepsze.Pozdrawiam. Dorin
dorb22 mam prośbę czy mogłabyś wzór takiej umowy przesłać emeilem wtedy mogłabym sobie przetłumaczyć i być lepiej przygotowaną. podaję adres [email] Każdy mówi o umowie ale póżniej przy pracodawcy mało która z nas zna język aby czytać umowy napisane językiem prawniczym
dorin 6 lat temu to kawal czasu teraz ambasada nie zalatwia zadnej pracy co do reszty to zgadzam sie z toba ja wiem co podpisalam wiec o to akurat jestem spokojna moim wykladowca jest wloch i nawetzdradil namsekret ze wczesniej bedzie mozna uzyskac samodzielnosc nie czekajac tego okresu ktory podpisalam
Nie mam wzoru umowy, umowę sporządza pracodawca włoski w zależności stawki i specyfiki oddziału na którym masz pracować.Najlepiej szukać agencji pośrednictwa pracy,która umawia pracodawców włoskich w Polsce na indywidualne rozmowy z przyszłym pracownikiem.Zapewniam, że 6 lat temu było tak samo z tą różnicą że agencje nie żerowały na naszych zarobkach.I nie radzę zanadto ufać włochom w ich bezinteresowność.Rzeczywistość niekiedy bywa brutalna.Służę radą i pomocą w zakresie j. [email] Pozdrawiam
dzieki za sms-a
lidziu to do ciebiezmienil sie moj nick to moje nazwiskoto drugie po mezu wiec nie martw sie to ja laretta ale juz ta dawna
Dzięki za informację. Pozdrawiam serdecznie
Lidka
lidziu właśnie otrzymałam wiadomość do kokeżanki z COMO jest b zadowolona mieszka sama ma spory pokój wyżywienie za darmo i pokój też wszyscy dbają o nią chcialaby abym i ja tam dojechala na razie tyle jak coś będę wiedziała to dam Ci znać paaaaa
witam czy cos wiadomo na temat czy firma bs odciaga koszty nostryfikacji po wyjezdzie do wloch do pracy
jak wiesz f-ma b-s nie istnieje tylko quanta jak kazda f-ma musi mieć z ciebie zysk i każda odlicza sobie to co wlożyła dlatego podpisujesz umowę na rok chociaz teraz wiem że i wczesniej można uwolnić się od f-my bo potrafią odebrać sobie wczesniej
czy twoja kolezanka co pojechala do Como pojechala z quanty napisz co wiesz o tej firmie wiesz jakie sa warunki pracy i czy ta firma wywiazuje sie z umowy
teraz f-mę kupił włoch i z tego co wiem a widziałam stronę internetowa to duża f-ma ma szereg placówek na terenie włoch i właściciel działa dosć prężnie lepiej niż wcześniej wywiazują się z umowy co świadczy że kolezanka jest zadowolona ja wyjezdzam we wrześniu na początku koło Turynu Tina miejscowosc włoskiego wykłada włoch b dobrze mowi polsku
to jednak jedziesz do Tiny?
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 299

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia