Brawo Robert Kubica!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Robert Kubica zajął wczoraj 3 miejsce w wyscigu F1 na torze monza w Itali.
Kubica pokazal włochą ze polak tez umie jezdzic w Formule 1.
Co sadzicie o jego wystepie?
witajcie.
Faktycznie nie mozna przejsc obojetnie obok wczorajszego 3 miejsca Kubicy.jestem naprawde pod wrazeniem.juz od jego pierwszego "wystepu" w Formula 1 zaczelo byc o nim glosno.wszyscy zwrocili na niego uwage-na tego mlodego Polaka z Krakowa,zdolnego,odwaznego,szybkiego.Po niespelna miesiacu zdobyl 3 miejsce i stanal na podium razem z Schumacher-em i Kimi Raikonen...Bravo,bravo,bravo.....To dopiero poczatek jego kariery-jeszcze o nim uslyszymy glosno i czesto....
Kubica prawie że wychował się na tym torze,zna go jak własną kieszeń.A nie wiem czy wiecie,że na tym torze zbudowanym w latach dwudziestych ub.wieku pierwszą ofiarą toru był testujący go Polak,inżynier,jeden z tych co mieli coś wspólnego z budową i projektowaniem toru?
fakt faktem ze go zna:) wychowal sie tu bo w polsce by jeszcze przez najblizsze 50 lat sie nie wychowal bo nawet nie ma dobrych dróg :)
a o tym testerze nie slyszalem dowiedz sie cos wiecej an ten temat i skad masz takie informacje?
tak, Kubica faktycznie był dobry i zauważyłam, że jako jeden z niewielu wspaniale pokonywał "parobolicę". Jechał bardzo, bardzo dobrze. No i miał troszeczkę szczęścia... że Alonso wypadł z toru (napisałam troszeczkę? Chyba OGROM! ;) )
No i to wielki sukces, że po zaledwie 3 występach zajął miejsce na podium...

a Schumi odchodzi... ;(
ale on [podobno] był b. nie fair np. wypychał zawodników z toru... ;(

a najgorsze jeśli chodzi o F1 to to, że:
a) w Polsce nikt nie chce kształacić młodych talentów
b) Kubica już jakby nie jest Polakiem tylko Włochem i Polsce nie zawdzięcza KOMPLETNIE nic tak jak np. Klose i Podolski ;(
ten co go testowal to byl jakis hrabia polski mieszkajacy w Anglii, poprosili go zeby pojechal no ... i nie dojechal. Niestety nie uslyszalam nazwiska w TV ale historia rzeczywiscie ciekawa !
ja widzialem flage polski obok nazwiska i nie wstydzi sie tego ze jest polakiem i bedzie jezdzil jako polak.to nie tak jak inni zdrajcy podolski nie bede wymienial dalej.Pare miesiecy temu chcieli podkupic naszego plywaka zeby plywal w innym kraju ale olal ich i zostal w poslce.
Robert jest polakiem i czuje sie jak polak a do wlocha mu brakuje duzooo i dzieki Bogu :) ze nia ma ich menatalnosci bo bylo by juz zle na samym poczatku.
Jest dobrze oby tak dalej to bedziemy mieli sie czego szczycic niebawem na swiecie:)
Kiedys byl malysz ale malo byly popularne skoki w neiktorych krajach,a F1 jest popularna na calym swiecie i bedzie glosno niebawem oj bedzie.
pozdrawiam sympatykow F.
za rok znowu 2 eliminacje Imola i Monza moze zrobimy jakies spotkanie forumowiczow :)
Imola jak na razie jest poza programem na przyszly rok. Maja przeprowadzic modernizacje bo jak nie to nici
Imola jak na razie jest poza programem na przyszly rok. Maja przeprowadzic modernizacje bo jak nie to nici
milli skad masz takie informacje?
z telewizji. mowili, ze Imola ma postawiony warunek i jezeli go spelni to wpada w terminarz gdzies w maju
a jak znasz wloski to sobie poczytaj
http://www.formula1.it/
ROBERT KUBICA GòRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzis po raz pierwszy stanal na podium....na PIERWSZYM MIEJSCU !!!!!! Co za emocje !!!! A pomyslec ,ze rok temu Kanada przyniosla Mu pecha! TAK TRZYMAC !!!! POLACY GòRA NAD WSZYSTKIMI !!!!!HURAAAAAAA !!!!!
Mam problem,wszystko napisalam duzymi literami dlaczego pojawily sie male litery?????
ja przyznam , ze mialam stan przed zawalowy, spocilam sie strasznie, jak dobrze, ze wszystko sie tak skonczyllo :D
Braaaaaaaaavvooooooooooooo!!
Szkoda, ze przegrywamy z Niemcami:((((
trzeba wierzyc do konca! Ale zwyciestwo w Kanadzie to WIELKI SUKCES !!!!
Też sie ciesz ze zwycięstwa Robercika. Wiecie że to dopiero jego początek?!?! zobaczycie jak będzie wymiatał za roczek dwa.
oj tam olac tych frajerow w ponczoszkach, ja tam wiedzialam, ze przegraja wiec nie jestem wogole zawiedziona :D najwazniejsze, ze Robert wygral !! ichaaaaaaaaaaaaa
poplakalam sie :(
a to z jakiego powodu ? ze szczescia czy ze kolesie w rajtuzach jak zwykle..
co jak zwykle ??? przeciez dobrze grali :) zwykle bardzo szmaca
i zadne tam rajtuzy , podkolanowki to sa :)
gajowy, lepiej sobie poczytać o Kubicy:
http://www.repubblica.it/2008/01/motori/formulauno/stagione-2008/canada-gara-08/canada-gara-08.html
http://www.lastampa.it/sport/cmsSezioni/formula1/200806articoli/15146girata.asp

http://www.elpais.com/articulo/deportes/Kubica/reina/soledad/elppgl/2[tel]elpepudep_14/Tes
lepiej czy gorzej to juz nie tobie oceniac INF, se czytaj chlopie
:P rajtuzy :D eee dobrze grali, ale suma sumarum przeegrali :D a wynik jest tu najwazniejszy ;)
W sporcie przydałoby się troszkę ducha starożytnej olimpiady, w sensie....jesteś pierwszy - jesteś herosem, nie jesteś pierwszy - vaffanculo i wróć, jak znowu będziesz pierwszy.

Co tu dużo gadać, z taką grą, jaką dzisiaj zaprezentowali, daleko nie zajdą. Niemcy byli lepsi i tyle. Nasi sportowcy zbytnio się przyzwyczaili grzania się w blasku chwały, która już nie raz dawno minęła a nasi kibice i komentatorzy, takimi okrzykami, jak :"nic się nie stało", czy "jesteśmy z wami choćby nie wiem ci", tylko ich w tym przyzwyczajeniu utwierdzają.

Sportowiec jest jak wojownik...liczy się tylko pierwsze miejsce.
e tam :)w grze w ktorej oprocz umiejetnosci liczy sie jest szczescie punkty sa niewymierne.
Dobrze grali chlopaki :)
Punkty, punkty...przegrali i to się liczy. Kto będzie pamiętać, że dobrze grali. Mogli grać źle i wygrać. Jesteś kobietą moja droga i nie zrozumiesz duszy wojownika...przyjdź z tarczą albo na tarczy.:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia