komunikacja miejska Milano

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie do osob mieszkajacych w Milano lub podrozujacych przez to miasto. Otoz interesuje mnie czy latwo jest sie dostac z Stazione FS Porta Garibaldi na Stazione Centrale. (wiem ze jest metro, ale blisko? latwo znalezc?) Oraz pytanie numer 2 Jak znalezc(bedac na miejscu)autobusy jadace ze stazione centale na lotnisko Orio al serio. Bardzo prosze o wszelkie praktyczne i szczegolowe informacje.
Ze stazione porta garibaldi masz 2 przystanki metrem na stazione centrale. Z dworca centralnego zejdziesz na dol i tam masz autobusy co odjezdzaja na wszystkie lotniska. Nawet wydaje mi sie ze jest oznakowane wyjscie. Bilet mozesz kupic bezposrednio u kierowcy w autobusie. Pytaj jak cos wiecej cie interesuje.
pozdrawiam
dzięki za zainteresowanie tematem..
a z dworca Porta Garibaldi (z peronow) jak sie dostac do tego metra? i ewentuanie gdzie na to metro bilcik kupic?
Witam! Jak wyjdziesz z Stazione Garibadi to kieruj się na prawo i od razu masz wejście pod ziemię do metra. Stamtąd jedziesz metrem zielonym 2 przystanki na stazione centrale. Stamtąd wychodzisz na górę i na jednym z boków dworca są te autobusy na Orio (jeśli się nie mylę, to są w głębi, bo najpierw są te na Malpensę). Bilet na metro możesz kupić w automacie za 1 euro, albo w kiosku.
dziękuje malwa123 i wielkie dzięki poliszanka. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok! Teraz to juz podróż powinna sie udac :)

»

Studia językowe