Czesc Magda,
Univ. w Turynie, wiesz tam gdzie jest Wydzial Humanistyczny niedalleko Mole Antonelliana, organizuje co jakis czas kurs wloskiego, ja tam zrobilam, ale z tego co wiem, teraz organizowali kursy typu jezyk wloski w Alpach albo j.wloski i muzyka. jak dla mnie to nie za bardzo. Ja zrobilam taki "normalny" - fajny byl. ale intensywny codziennie zajecia mielismy przez trzy tygodnie.Inne kursy jakie widzialam to, jakies kursy co organizuja Regione Piemonte - jak cos znajde to dam Ci znac.Co do studiow podyplomowych - napisz co Cie interesuje. Ja w tej chwili pracuje i czekam na Univ. na odpowiedz na ktory rok mnie przerzuca po uznaniu lat studiow, jakie zaliczylam w Polsce. Jest mozliwosc uczeszczania po poludniu nawet w sobote rano, no ale zalezy od kierunku. Jak masz ochote to napisz na maila: [email]
Mam fajna ksiazke w domu do wloskiego, moge sprobowac zeskanowac co nieco i Ci przeslac, ale dopiero po 1 marca - teraz nie mam skanera. Jak bedziesz potrzebowala cos zeby Ci pomoc z wloskim, cos wytlumaczyc - daj znac od razu
Wlasnie wczoraj bylam w Rivoli, bo szukalam kursu jezyka francuskiego.Ja mieszkam w Orbassano.