Podróż do Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Jadę z rodziną i znajomymi do Włoch a dokładnie Lido de Pomposa. Wyjazd z Poznania; po koniec sierpnia na 14 dni. Proszę pomóżcie nam wybrać środek transportu. Jedzie nas 13 osób w tym 4 dzieci w wieku do lat 3. Nie wiem czy wynająć bus czy samochodami prywatnymi ( wtedy muszą być 3 osobowe - jakby co to mamy 3 kombi).Ale chodzi mi o koszty.... Dzięki za spostrzeżenia.
Moim skromnym zdaniem, to....
Termin w sierpniu, tu juz nienajszczesliwszy czas, bo jest najtloczniej. Niemalze wszyscy Wlosi wypoczywaja w sierpniu.
Z dziecmi do lat trzech taka dluga podroz, to katorga dla dzieci i opiekunow. Lepszy bylby samolot.
Wynajecie busa z kierowca. Kierowcy nalezy zapewnic osobne miejsce do wypoczynku, placic za postojowe (10 dni) i trzeba sie liczyc z posilkami dla niego. (bedzie wam przykro jesli zauwazycie, ze kierowca posila sie chinskimi zupkami). Jesli zamierzacie cos pozwiedzac, to lepiej bus, bo latwiej o miejsce na parkingu.
Tak podsumowujac, to moim zdaniem najlepiej samochodami. Wieksza swoboda w czasie podrozy i na miejscu.
no wiec tak, dokladnie nie orientuje sie w jakim regionie znajduje sie ta miejscowosc, osobiscie popieram samolot, jesli ta opcja nie wchodzi w ogole w gre, to ja jechalabym wlasnym samochodem, poniewaz autokary nie zapewniaja komfortu, jedzie sie nimi o wiele dluzej, jest glosno, dzieci potrzebuja sie zatrzymac, a tu do postoju jeszcze daleko... najwygodniej jest jechac samochodem... zwlaszcza z takimi malymi dziecmi:) to prawda ze wlochy-sierpien-plaza, to nie zbyt dobre polaczenie, poniewaz to wlasnie w sierpniu wloskie firmy maja urlop i plaze sa calkowicie zatloczone, ale tego nie mozna tez stwierdzic z gory, bo na pewno przez caly okres wakacyjny weekendy sa masakryczne, poniewaz nie ma gdzie nogi postawic na plazy, w tygodniu zawsze jest lepiej, dlatego tez polecam na plaze dojezdzac lokalnym busem lub pieszo, samochod nie wchodzi w gre, poniewaz mozna szukac godzinami miejsca, o ile sie je w ogole znajdzie, potem jeszcze zamartwianie sie o samochod...
wszytsko rowniez zalezy od biura podrozy chociaz nic nie jest przesadzone, w przeciagu 2 sezonow wakacyjnych raz byl tlok a raz pustki na plazy, w tym samym czasie, w tym samym miejscu i z ta sama pogoda... nigdy nie nie wiadomo....
ale ja naprawde polecam:
wlasny samochod-na plaze autokarem
pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia