Internet Adsl - pomóżcie proszę

Temat przeniesiony do archwium.
Wiadomo, iż aby posiadać Internet ADSL trzeba posiadać linię telefoniczną. I teraz moje pytanie. U którego z włoskich operatorów założenie nowej linii telefonicznej kosztuje najmniej. Z tego co się orientuje Telecom Italia inkasuje za aktywacje nowego numeru - 150 euro co dla mnie jest rozbojem w biały dzień (w Polsce na przyklad koszt nowej linii telefonicznej to przysłowiowa złotówka). Być może ktoś z Was zakładał ostatnio nową linię lub też słyszał ile kosztuje nowa linia telefoniczna u innych operatorów np. usługi Libero czy FastWeb. Dodam, że jestem w zasięgu wszystkich tych operatorów. Z góry dziękuje.
ja niedawno zalozylam wlasnie w Telecom Italia i tak jest 150€ tylko ze rozkladaja na raty wiec nie odczowa sie tego tak bardzo.
Aby miec internet, to nie musisz miec tel. stacjonarnego. Mozna rowniez miec za posrednictwem tel. komorkowego. Poza tym z tele com czy innym operatorem podpisujesz umowe na rok i jesli wczesniej zrezygnujesz (czytalam, ze masz zamiar sie przeprwadzic), to musisz placic do konca umowy abonament za internet. Jesli interesuje cie drugi wariant, to zapoznaj sie z ofertami. sa naprawde interesujace.
Do zaÅ‚ożenia ADSL jest potrzebna linia, tzn. po prostu wtyczka telefoniczna w Å›cianie, ale linia nie musi być wcale aktywna. Ważne, żeby byÅ‚a i już. Wtedy nie musisz pÅ‚acić żadnych 150€ Telecomowi, tylko dzwonisz do operatora sieci i prosisz o aktywacjÄ™ internetu. Ja tak zrobiÅ‚am z Libero. LiniÄ™ mamy, dezaktywowano jÄ… 3 miesiÄ…ce przed zaÅ‚ożeniem internetu. Mam i pÅ‚acÄ™ tylko za internet, bo jako że linia nieaktywna - telefonu nie mamy.
aktywacja lini do 31/03 zadarmo
http://www.187.it/

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka