powrót z emigracji

Temat przeniesiony do archwium.
szukam kontaktu z osobami, które powróciły do kraju z emigracji (z Włoch i nie tylko)

dlaczego wróciliście do Polski?
co was do tego skłoniło?
co nie podobało się wam za granicą?

czy bylibyście skłonni w kilku zdaniach opowidzieć o tym w jednym z ogólnopolskich dzienników?
...nawet jeśli nie, proszę dajcie znać na forum...myślę, że temat jest interesujący:)

pozdrawiam,
AG

[email]
dotyczy to również osób, które PLANUJĄ taki powrót
Witaj!Moja odzina wróciła z emigracji z Kanady!Najwięszkym argumentem który skłonił mojego ojca do powrotu była tęsknota za ojczyzną,zimny klimat w Kanadzie ,mieszkaliśmy w Nowej Funladnii oraz praca w niezawodzie( mój ojciec z zawodu jest lekarzem, a tam zajmował się zupełnie czymś innym)wyjechaliśmy w okresie komuny z POlski,ale nie wiem czy powrót zrobił nam na lepsze, no może pomógł nam wszytskim włądać świetnie językiem amerykańskim,a pozatym takie poworty są różne!Pozdrawiam!
Mogę się o tym wypowiedzieć w tym ogólnopolskim dzienniku na czym to polega???
mogę prosić o maila, to ci wszystko wyjaśnię...dzięki za odpowiedź:))
tzn. adres mailowy lub inny kontakt:)
ok mój email: [email]
moj mail [email]
hej,ja wróciłam po 2 latach z Italii.Jak jest......hmm....wróciłam bo tęskniłam okropnie za rodzina,Italie kocham ale Polske kocham jeszcze bardziej choć jak słysze nasze narzekanie,widzę szarość itp. itd. to czasami wyć się chce ale to mój wybór,chce tu życ a do Italii latam co 2 miesiące w odiwedziny:)
Agatko, opisze za ok. 2 tyg., bo wlasnie postanowilam, ze "chocby skaly sr..", nie wroce do pieknej slonecznej Italii do pracy i zlozylam wniosek na zainstalowanie internetu w domu. Znowu do was wroce na dluzej, a nie tylko z doskoku ;) Pozdr.
"chocby skaly sr..." huhuhu :) dobre 53, nie znalam :)
tez planuje wrocic do Polski choc dla mnie to maly problem-a dlaczego o to pytasz??????????
tez planuje wrocic do Polski choc dla mnie to maly problem-a dlaczego o to pytasz??????????
Ja wracam do Polski 3 sierpnia, chociaz z Wloch wyjezdzam juz w piatek. Tylko, ze nie moge mojego pobytu tu mazwac emigracja. To byl tylko planowany wyjazd na rok.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia