Hity lata

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao chciałabym się dowiedzieć jakie są tego roczne hity lata we Włoszech (chodzi o muzykę) i co jest modne (w ubiorze)
Miguel Bose piosenka Papito,Negramaro piosenka LaFinestra,Laura Pausini Io canto,Claudio Baglioni Buon viaggio della vita ,Elisa Soundtrack 96 06
biagio antonacci - sognami
torno subito- max pezzali(czy jakos tam)
elisa -stay
i ciagle slysze taka piosenke zucchero, dosyc szybka z dosc charakterystycznym refrenem
Hej:) Nie znam tytulow, ale jak jestem w pracy mam caly czas wlaczone radio i bez przerwy leca: Stanza 26, Rafaella canta, Se solo sapessi amarti, Tutti quei ragazzi..., i jeszcze jedna Negramaro, ale teraz mi nie przychodzi do glowy. Tak jak mowie, to nie sa tytuly, ale w radiu sa non stop:) Codziennie w tej samej konfiguracji!! pozdrawiam:)
i jeszcze nowe zero assoluto...:)
no właśnie jaki jest tytuł tej "rafaella canta"???
"E Raffaella è mia"-Tiziano Ferro
no i ostatni hit "Gino e l'alfetta" di Danielo Silvestri
dla mnie zupelnym hitem jest "è rafaella è mia" tiziano ferro!!!! teledysk tez jest fajny ;D
Tiziano wymiata w te wakacje ;p jeszcze: Jarabe i N. Fabi "Mi piace come sei" , Negramaro "Parlami d'amore" i Mango "La rondine" :)
przepraszam, wtrącam się, ale potrzebuję szybko: "przenosimy się do... (kraj)"
Przenoosimy się do...- Ci trasferiamo in (np.Polonia) - lepiej by było wiedzieć o jaki kraj chodzi, bo to różnica (jeśli Francia, Polonia, Belgio, itd, będzie IN Francia, Polonia, Belgio; jeśli np. Stati Uniti- negli Stati Uniti)
Ci transferiamo nella Italia!!! oczywiście :-) dzięki bardzo
czyli Ci trasferiamo in Italia :) Pozdrawiam ciepło!:)
a znacie może taką piosenke, której refren leci "this evening, you're all I need, this evening" - też jakiś hicior we Włoszech, ale niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy :(
mialem przyjemnosc spedzac pare dni we wloszech w okolicach sierpnia i utkwil mi w glowie kawalek, ktorego tytul mialem zapisany na kartce... kartki nie ma, pamiec jest zawodna.
nie pamietam ani tytulu,ani wykonawcy. jedyne co pamietam teledysk.
wyglada on tak,ze łysy mezczyzna spiewa kobietom piosenke, raz w aucie, raz na jachcie, a pozniej jest slawny i mysli,ze taksowkarka, ktora go podwozi jest jego fanem i daje jej autograf zamiast oplaty.

wiem,ze to nie wiele, ale bardzo wiele dla mnie znaczy ten utwor i bardzo prosze o pomoc!!!
:D powodzenia! oby znalazł się ktoś, kto widział teledysk :)
hmm...jeśli ów 'łysy pan' był wykonawcą, szukaj np. pośród Marco Masiniego, Negramaro..nie przychodzą mi na myśl inni łysi wykonawcy ;) chociaż incrocio le dita! a jesli przypomnisz sobie cosik więcej, pisz pisz- moze pomożemy :) pozdr~!
Akurat wczoraj widzialam go na you tube.
"Se ne dicono di parole":

Bardzo ladna.
hitem w moim rejonie jest zwyciezca X Factor ,podaje ich sito www.tbsod.com .Grupa rockowa 3 mlodych chlopakow The Bastard sons of Dioniso,wszyscy wprost powariowali dla nich,nie schodza z pierwszych strona gazet.
Di notte il cielo senza stelle è tutto nero,
così è il mio cuore fino all'ultimo pensiero
e non ha più dolore la mia vita senza di te
c'è un'eterna notte disperata dentro di me
son neve le pareti bianche della stanza
dove la luce che fa
bella l'esistenza
chi mi viene incontro
per le strade
guarda e non sa
che morir il mio sguardo
anche il sole nero sara'
No more will my green sea
go turn a deeper blue
I could not foresee
this thing happening to you
If I look hard enough
into the setting sun
My love will laugh with me
before the morning comes.
I see a red door and
I want it painted black
No colours any more
I want them to turn black
I see people turn their heads
and quickly look away
Like a new born baby
it just happens ev'ry day....tytul: Tutto nero, spiewaja: The Bastard Sons of Dioniso a X Factor
Eros Ramazzotti - parla con me
Temat przeniesiony do archwium.