******Posrednictwa Pracy*******

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 60
| następna
stokrotka ja ance bardzo dobrze znam, ale ze względu na pewną sprawę milczę o niej
ona to wie dlatego usiluje zaciagnac cie do ciemnego kata,liczy ze w ciemnosciach bedziesz latwiejszy....cha cha...:D
zakrztusiłam sie pizza.Inf w ciemnosciach!juz wolałabym go zobaczyc w tańcu przy rurze.
i co info czujesz sie teraz wielki bo poraz kolejny wkleiles jakis tekst,
Bawcie sie dobrze w waszej przekrzykiwance
inf.to ona nawet swoje fotki przy ogłoszeniach pokazuje?jest chociaż co ogladac?
czy to kaszalot?
prawdziwy kaszalot. ance pozdrów ole:
http://konin.fuksik.pl/praca,20,218,pokaz
diavolino przedstawiam ci ance:
http://dolcevita.fotosik.pl/
CYPRIAN KOZIK, czy mógłbyś zaglądnąć do wątku
http://www.wloski.ang.pl/link_free_do_tell_me7_24519.html
i napisać co mam zrobić żeby działało,bo nie mam pojęcia a Ty się oferowałeś gdzieś do pomocy.Dzięki:)
Powie mi ktos dlaczego taka nagonka jest na ance.??????
delicatnie mowiac..znasz ten kawal o cococie rococo?
No nie bardzo moze jasniej:)))
moze byc dowcip?
Dzwoni tato do córki będącej na studiach zagranicznych:
- Czesc córeczko, co słychać?
- Zostałam prostytutką
- Co ???? Jak mogłaś ?...... Ty... ty szmato, ty k...., Ty taka i owaka...
- Ależ tato! Tato:
Ty wiesz ile ja mam teraz ciuchów? Mam czesne i studia opłacone już do końca. Jeżdżę jaguarem. Siostrę zapraszam do mnie na wakacje, a Wam z mamą wykupiłam miesięczne wczasy na Majorce i kupiłam na nie Omegę - już tam czeka na Was.
- Czekaj, czekaj...to mówisz, że kim zostałaś?
- Prostytutką
- AAAaaa, przepraszam.
To ja zrozumiałem, że protestantką.
heheheheh:)))
To dobre;))))
Ale chociaz ze za kase a nie za same ciuchy:))
Bo i takie sie zdazaja co im nawet tylko kolacja wystarcza i sciagaja wszystko:))
Dzwoni telefon, odbiera kobieta...
-Halo. Tu Bank Dominet...
-Do czego?
o matko i córko, dawno się tak nie usmiałam !!!!!! przedni dowcip :)))) pzdr
No to pozartowalismy sobie :))))
A teraz powrot do tematu:))
Czyli na powaznie nikt sie nie orjentuje???
Z wlasnego doświadczenia wiem, ze w wloskich przedsiebiorstwach nie ma dzialu "zatrudnienie". Zadanie to przejeły agencje pracy. Pracodawca jesli potrzebuje pracowników, to zglasza to do agencji. Zazwyczaj nie do jednej lecz do kilku. Taka agencja prowadzi rekrutacje pracowników. W agencji należy złożyć CV i czekać. Tych spełniających wymogi pracodawcy kieruje do przedsiebiorcy na umówiony termin gdzie prowadzona jest dodatkowa rozmowa kwalifikacyjna. Jest to przedostatni etap. Albo spodobasz sie pracodawcy, albo nie.
Agencji posrednictwa jest bardzo dużo. Przyjmują wiele zlecen i różnych zawodach.
Za chlebem do obcego miasta - będzie łatwiej
Fundusz Pracy będzie dopłacał bezrobotnym, którzy znajdą zatrudnienie poza miejscem zamieszkania. Minister pracy Jolanta Fedak od kilku tygodni pracuje nad nowelizacją ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Wzoruje się na rozwiązaniach brytyjskich i irlandzkich, ujawnia "Polska".
Problem w tym, że wiele wolnych miejsc pracy w dużych miastach to nisko płatne stanowiska w handlu czy usługach. Nie przynoszą one dochodu pozwalającego na wynajęcie lokum czy codzienne dojazdy. Po odjęciu dodatkowych kosztów pracownikowi, który w hipermarkecie zarobi netto 1[tel]zł, zostanie w kieszeni co najwyżej 500 zł. To mniej niż zasiłek dla bezrobotnych. - W tej sytuacji nie opłaca się wychodzić z domu. 500 zł da się zarobić, choćby na czarno, w każdym miejscu Polski, mówi Michał Boni, szef doradców premiera.

Rząd chce to zmienić. Jeśli jego plany wejdą w życie, od przyszłego roku każdy bezrobotny, który znajdzie posadę w innej gminie, powiecie czy województwie, dostanie dofinansowanie w wysokości co najmniej zasiłku dla bezrobotnych, czyli dziś 532 zł brutto. To ma zrekompensować koszty dojazdów i zachęcić do pracy w nowym miejscu.

Rząd chce też ułatwić poszukiwanie pracy poza miejscem zamieszkania. Dotąd w bazie urzędów pracy znajdowały się tylko oferty z danego powiatu. Teraz wszystkie połączy jedna sieć komputerowa. Dzięki temu poszukujący pracy np. w powiecie bartoszyckim, gdzie bezrobocie pod koniec ub.r. przekraczało 30 proc., łatwo znajdzie ofertę w odległym o 70 km Olsztynie, gdzie bezrobocie wynosi tylko 4,5 proc. Co więcej, w Olsztynie ma uzyskać pomoc np. w znalezieniu pokoju do wynajęcia. Pomogą mu pracownicy urzędów pracy oddelegowani do gmin.
chcialam sie spytac czy ktos zna jaka firme posrednictwa pracy w rzymie lub okolicach z ktorej korzystal i dostal prace a nie zrobili w balona od dluzszego czasu szukam pracy i niestey nie moge znalesc nic nawet na sprztanie poniewaz moj wloski nie jest za dobry a wrecz bardzo podstawowy jesli ktos moze mi pomoc dziekuje z gory
..bo jest kryzys i jest totalny brak pracy...jakiego nie bylo od lat w Itali :D..dlatego nie mozesz znalezc
..a po znajomosci?..mąż ma znajomosci??..tylko po znajomosci znajdziesz tu prace...:D..przez jego rodzine szukajcie....przez przyjaciol...nie patrz na to ze masz jakis tam dyplom tylko bierz co jest byleby bylo 1 tys eu/ chociaz/ na reke ..potem zmienisz...:D
maz tesciowa i znajomi wiedza ze szukam ale dupa.... nic nie ma chcialam pojsc nawet przez jakas firme za grosze bo wtedy sie naucze szybciej jezyka jak wyjde z domu ale nie wiem gdzie i co i jak....
no tak..nie ty jedna mials piekane marzenia..i nie ty jedna jestes w takiej sytuacji...przykro mi niezmiernie...Wbiłaś sie w Italie w jej fatalnym momencie ekonomicznym....moge spytac nie beda wscibska ..skad jestes..skad piszesz?:D
sorry za literowki..mam alergie...oczy mnie pieka..:D
marzen nie mialam bo wiedzialam co mnie czeka tylko nie sadzilam ze nawet na sprztanie nei ma pracy i to siedzenie calymi dniami w domu........no i ta barjera jezykowa ale sie ucze i malusienkimi krokami ide do przodu..... a mieszkam 40 km od rzymu
bariera......musisz znalezc prace wtym rejonie wlasnie wokol Rzymu masz najwieksze szanse...pracy szuka sie na passa parola ..chodzac i zagladajc do witryn moze wisi jakas kartka...te 40 km mozesz dojezdzac....szukaj prywatnie cos na part time poczatkowo..ze wzgeldow jezykowych..pisze ci tak bo ja bym tak zrobila na twoim / moim miejscu...Wejdz na forum na post gdzie sa ludzie zRzymu..skorzystaj znaszej wyszukiwarki masz gg szukaj Ludzi z RZYM/ROMA.../wyskoczy ci nazwa i osoby/obojetnie kto ..na gg i pisz...pytaj pytaj....passa parola...passa parola.Izolda bedzie dobrze!..w razie czego pacierz do sw.Antoniego nie zaszkodzi:D
pracowalam tydzien w hotelu w rzymie ale niesety mnie w balona zrobili bo to byl tydzien szkolenia powiedzieli ze dostane kontrakt i wogole ze zadzwoni na caly hotel jedyna polka pracowala i to menadzerka a jakos po swojemu dogadalam sie z osobami z hotelu i mnie ta polka zrobila w balona i do tej pory nei dostalam za szkolenie pieniedzy nawet ehhh pomodle sie dzisiaj moze cos to pomoze :D wiesz najgorsze ze nie mam tu znjamych kogos sie poradzic pomoc w nauce dobrze ze mam jeszcze szkole ale tylko do 10 czerwca a pozniej wakacje tylko ja mam caly czas te wakacje... dzieki za rade pozdrawiam
pewnie Polka wziela kase za ciebie..tak mysle ..bo na obczyznie zrodakami zle sie wychodzi..sorry..ale ty juz to wiesz...poprobuj podrazyc ten temat idz do kogos wyzej/w hotelu /spytaj sie ..powiedz, ze chcesz zobaczyc swoj podpis..ze chcesz wiedziec kto przywlaszczyl te pieniadze..ja bym nie darowala
ja nie daruje juz nie chodzi tu o te 60 euro tylko o zasade sama i tyle bo za tydzien pracy mieli dac mi 60 euro ( 3dni szkolenia bezplatnie + 3 pracy po 20 dziennie) a i jeden dzien pracowalam wiec powinni mi wiecej zobaczymy jak dostane
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 60
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia