Erasmus w Trento

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos z Was byl na Erasmusie albo studiuje w Trento? moglby mi cos powiedziec o uniwerku, miescie, kosztach itd. pozdrawiam :)
Mieszkałam w Trento 6 miesięcy. uniwersytet w miare dobry i bardzo przyjemne miasto, ale Trento to wiocha, nie ma co robic, po 20 pusto na ulicach, szczególnie w weekendy, kiedy wszyscy studenci wracają do domów...Jak lubisz góry, to można chodzić na wycieczki - więcej rozrywek nie ma :(( erasmusi, których poznałam bardzo sie nudzili. Ceny mieszkań:
- miejsce w 2 osobowym pokoju ok. 200 eur.
- miejsce w 1 osobowym pokoju ok 250-300 eur
renatkajeje http://www.ladige.it/news/a_portale_lay_notizia_01.php?id_cat=4&id_news=4276 drogo tu jest...jak pisala forowiczka miasto bez wieczornego zycia...dlaczego?trzeba zrozumiec jedno tu wlascicielem prawie calego miasta ,budynkow terenow jest Kosciol Katolicki i to mowi wszystko...ma byc cisza spokoj ,spac o 22 giej,chcecie sie bawic to jazda za miastook 30 km i tanczcie sobie ...To miasto bankow i koscilow,full bankow full kosciolow,jak sie nie podoba to mozna zmienic klimat :D...rowniez polityka Miasta jest spolegliwa do Kosciola nad wyraz...brak mi slow ...to miasto umiera,uwierz mi...5 lat temu zrobili referendum...nie chca miec tu lotniska!/a po co jest w Veronie i Bolzano!/ ...szok..slow mi brak...jest full imigrantow..laza te tunesini marocchini,nigeriani, albanese full,full.FE!
zenobia3 ci sei?

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka