aktywne zakazy połączeń-WIND

Temat przeniesiony do archwium.
Posiadam we Włoszech numer w Windzie (na kartę). I mam dziwny problem bo nie mogę użyć tego numeru z Polski. W Anglii działał normalnie - mogłam dzwonić i wysyłać SMSy. Natomiast po przyjezdzie do Polski moge z tego wloskiego numeru jedynie wysyłać SMSy. Kiedy próbuję wykonać połączenie, dostaję komunikat głosowy po polsku:Nie mozesz wykonać tego połączenia. I tak się dzieje w przypadku dzwonienia zarówno na numer polski, jak i włoski...
Spotkaliście się z czyms takim? Na pewno mam wystarczająco dużo pieniędzy na koncie.
A to "aktywne zakazy połączeń" wyskakuja na ekranie telefonu podczas nieudanej próby połączenia...
Już rozwiązałam problem: zmieniłam wybieranie operatora na tryb manualny i wybrałam Orange i mogę już wykonywać połączenia.
kiedys tez tak mialam ale sie zorientowalam/po komunikacie/ ,ze uzywajac numeru z ksiazki telefon..nie mam wpisanego przed numerami +39 heheheheeh
Mnie się tak zdarzyło :)
Po przekroczeniu polskiej granicy aparat rejestrował się we wszystkich sieciach po kolei a w końcu wybrał PLUS-a.Pamiętam,że chciałam coś sprawdzić i z włoskiego nru wybrałam nr polski i okazało się,że mogłam jedynie wysyłac smsy.Natomiast jeżeli ktoś dzwonił z Włoch na włoski nr aparat brzęczał,wiedziałam kto dzwonił ale nigdy nie odbierałam bo szkoda kasy(płacą obie strony).
..teraz mam opcje /w Vodafone ..ze wlaczam taryfe 'vodafone passport' placac 1 eu za odebrane rozmawiajc do 30 min /mozna zerknac na stronce www.190.it
Temat przeniesiony do archwium.