Platki Owsiane, chudy Bialy ser:)

Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna
czyli co? pozostaje kupowac w polsce i zamrazac?
a w lidlu nic podobnego nie znalezliscie?
nie jest zle z kielbasa..prawie identyczna jak nasza..wystarczy zlokalizowac punkt kontaktowy Ukraincow..u nas maja taki placyk jakby maly bazarek w niedziele rano gdzie przyjezdzaja ich busiki z paczkami od rodzin/i troche handluja tymi rzeczami..kilebasa jest bardzo dobra..nawet nie uwierzycie ile kielbas sle Ukraina do Wloch!..hehe..wowczas badante i pracownicy fizyczni/a wiekszosc z nich jest po studiach,wymieniaj sie ukrainska wodaki co tam rodzina do paczek wlozyla/osobiscie mam mila pare rodzenstwa za sasiadow ,on weterynarz a ona przedszkolanka..przy czym w Itali ona sprzata, prasuje,a on pracuje fizycznie gdzie sie da, po 2 /3 mies..a sprzata tez super..raz mnie nawet wzieli do super biura adwokackiego..lux urzadzonego..siedzialam w fotelu z gazeta a oni machali miotlami i pucowali szklany stol na 12 osob..wiec wiem jak dzialaja w akcji:D Dobrze jest trzymac z Ukraincami bo mozna sie na pierogi ruskie i golabki zalapac na goracy obiadek..one to pierwszorzdnie przyrzadzja z wloskich produktow
rzeczywiscie lekki sernik zlekkiej ricotty mnie rozczarowywuje..ja to lubie w cos zęby wbic..konkretnie..i pogryzc troszeczke..pozuc..jak Bog przykazal..nic mi sie nie musi wustach rozplywac..kielbache pozuc..sernik tez, dobrze zeby byla i skorka pomaranczowa i platki z migdalow..na wierzchu..sernik musi byc artystyczny..ricotta,sernik z niej mi sie kojarzy z bezebnymi niemowlakami i staruszkami..Jak juz cos jesc to jesc by przzuc pare kesow w jamie ustnej i dobrze kubkami smakowymi poczuc smak SERA...ale riccota to nie szczegolnie w mym typie..Jestem fanka sernika w polskim wykonaniu..niestety wloski nie maja patentu na dobry ser do sernika..bo nie majadobrego bialego sera..nie ma u nich kultury wyrobu porzadnego smacznego bialego sera..maja tam jakies psudoserowe wyroby ale sa to wybitnie' srodziemnomorskie klimaty'..ja wole' polskie klimaty'
sa w polskich sklepach typu Tesco Biedronka sery w takich wiaderkach nie duzych po 0,5kg pisze na nich ser na sernik..moze to by bylo latwe do przeslania, do przewozu...
Wiem, wiem, ale nie mam zaufania.
e no sa, ale to tak w sumie pasta przemielona na maxa
Dzisiaj na bazarze kupilam taralli: po prostu nasze poczciwe obwarzanki. Sprzedawane na wage, ale mozna nawlec na sznurek :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Inne