GINEKOLOG

Temat przeniesiony do archwium.
witam ... mam wizyte u ginekologa ... moze mi ktos przetlumaczyc jak powiedziec ze mialam nadrzerka wymrazana??? z gory dziekuje :)
Cytat: UlotnaChwila
witam ... mam wizyte u ginekologa ... moze mi ktos przetlumaczyc jak powiedziec ze mialam nadrzerka wymrazana??? z gory dziekuje :)

Nadżerkę czego? Jeśli szyjki macicy to: erosione del collo dell'utero. A wymrażanie to chyba crioterapia. Zawsze możesz opisowo to wytłumaczyć.
nadzerka to chyba: l'erosione del collo dell'utero, ale czy ze wymrazanie nadzerki to bedzie: il congelamento dell'erosione del collo dell'utero to nie powiem ci na pewno... poczekaj moze na jakiegos specjaliste ginekologa :-)
wlasnie, crioterapia
http://www.staibene.it/dizionario_medico_cervicale%20%28erosione%29_y_297_.html
powinnas z Polski wziac z soba dokumentacje lekarska..a zreszta ginekolog jak tam zajrzy' do srodka' to chyba na tyle jest UCZONY ze sam sie zorientuje co JUZ BYLO!:D
z tego co się orientuje...wszelkie informacje na wypisach ze szpitala, opisach badań/zabiegów są po łacinie (czasem równiez po Polsku) więc Włoski lekarz nie powinien mieć większych problemów ...wszak łacina króluje w medycynie:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Kultura i obyczaje