konto bankowe

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
Sorry miałam na myśli oczywiście włskie codice fiscale hihi sorry
I mam jeszcze pytanie,skoro pracujesz dlaczego nie możesz się zameldować mi zrobili zameldowanie tylko na podstawie stażu, wystarczyla im tylko busta paga....
jest mozliwosc jeszcze w intesa san paolo bez meldunku w ita, wystarczy tylkoCF i 0,5h i konto zalozone, nazywa sie superflash kosztuje 9,90 € na rok, chyba ze ktos ma ponizej 26 lat to jest za free
Tylko ja ciągle powtarzam, że zameldować się nie mogę, ponieważ właścicielka automatycznie podniesie mi opłatę za mieszkanie, z którego w zupełności jestem zadowolona. Druga sprawa, we Włoszech zostało mi tylko 8 miesięcy, więc nie chce zakładać konta, które muszę mieć min. przez rok czasu. A potrzebę mam założenia jakiego kolwiek konta, ponieważ księgowa mojego szefa, nie chce wysyłać moich wypłat na konto walutowe w Polsce, mimo że to rozwiązanie pasuje mi najbardziej.
no przeciez napisalam, ze bez meldunku
Wojtynka ale ja napisałam już generalnie przypominając jaka jest sytuacja, a w odpowiedzi na Twój post, to obawiam się o minimum czasowe jakie muszę spełnić przy zakładaniu konta. Tutaj jestem jeszcze przez 8 miesięcy. Ale mówiąc szczerze, czy ktoś zna przepis, który mógłby zakazywać księgowej wysyłania mojego wynagrodzenia na polskie konto walutowe??
Cytat: calella
Ale mówiąc szczerze, czy ktoś zna przepis, który mógłby zakazywać księgowej wysyłania mojego wynagrodzenia na polskie konto walutowe??

Nie znam przepisow, ale jak wyzej wspomnialam, slyszalam ta opinie od kilku prawnikow, ze za granice nie mozna wysylac wynagrodzen.

I jak tez wyzej wspomnialam, juz w drugiej firmie robie place i w drugiej nie mozna wysylac na konta zagraniczne.
zreszta taki przelew za granice to firma musi oplacic wiec czemu firma ma ponosic koszty?..uwazam ze ksiegowa tak mysli :D
Sprawa została rozwiązana pomyślnie bez udziału poczty. Mianowicie, jakimś cudem dotarliśmy ze znajomymi do informacji, iż w UniCredit Bank jest możliwość utworzenia karty "Genius Card". Jest to rodzaj karty pre-paid. Idealna dla mnie, poniewaz nie ma ograniczeń czasowych i zawsze mogę z niej zrezygnować. Z dokumentów wymaganych musiałam przynieść paszport, codice fiscale, ostatnią busta paga, moją umowę o pracę i podpisać zaświadczenie, że od 6 miesięcy mieszkam w IT. Rozwiązanie dla mnie całkiem satysfakcjonujące. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie!
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie