problem z zapisem na magisterke - trento

Temat przeniesiony do archwium.
Witam mam problem.
Mam zamiar robic magisterke w Trento. Jako, ze jest to kontynuacja nauki potrzebne mi jest prevolutazione przedmiotow ktore zaliczylam na licencjacie.
Otoz uczelnia pownna to zalatwic w cagu 30 dni. Ja wyslalam dokumenty 6czerwca i do tej pory nie mam od nich odpowiedzi.
Dodzwonic sie jest problem bo nikt zazwyczaj nie odbiera.
W zeszlym tygodniu powiedzieli mi, ze odpowedz bedzie na poczatku tego tygodnia dzwonie.....i slysze "no ale wie pani na zalatwienie tego potrzeba troche czasu i znowu mam zadzwonic w przyszlym tygodniu ale najlepiej to nie dzwonic bo oni sami sie skontaktuja.
Dodam ze juz zlozylam podanie o akademik i stypendium. Wszystkie dokumenty mam zalatwione i brakuje mi ten jeden najwazniejszy a zaraz wrzesien a ja sie czuje, ze mnie robia w konia.
Czy ktos moze mi cos poradzic, do kogo sie moge odwolac.
Wszystkie rady mile widziane bo nie wiem juz sama czy czekac czy kombinowac na inny sposob.
hej, ja tez probuje sie dostac na magisterke we Wloszech tylko na drugim koncu kraju bo w Palermo. W moim przypadku, sa okreslone dokladne terminy w tzw. Bando di concorso per l'accesso ai corsi di laurea magistrale...". Sa tam np ujete daty publikacji listy osob dopuszczonych do egzaminow wstepnych czy przyjetych na kierunek. Mnie bardzo pomagaja dziewczyny z uniwersyteckiego Centro Orientamento e Tutorato, jezeli na Twoim przyszłym uniwerku jest taka jednostka a jeszcze z nimi nie rozmawialas, to zwróć sie do nich, moze cos doradza. Poza tym, jezeli tez masz Bando di concorso, to spróbuj wyszukac tam nazwisko osoby odpowiedzialnej za kierunek i kontaktuj sie z nia bezposrednio, bo o ile dobrze zrozumialam, probujesz sie dogadac z ludzmi w sekretariacie. Nie wiem czy cos Ci pomoglam, bo nie wiem jsk wyglada rzeczywistość na innych uczelniach, mam nadzieje ze tak. Nie wiem tez jakie masz doswiadczenia w kontaktach z wlochami, ja z moich wiem, ze oni rzadko robia cos na czas. chociaz Trento to juz prawie Austria :)
no wlasnie u mnie nie ma terminu z listami osob przyjetych ani na magisterce nie ma egzaminow wstepnych i przez to wlasnie sie denerwuje.
Kontaktowalam sie z twz. welcome office co pomagaja studentom zagranicznym ale oni sa strasznie niedoinformowani i mnie odsylaja do tego presidio didattico ktore mi robi to prevolutazione.
Byc moze sprobuje napisac jeszcze raz do nich ehhh....

dzieki za odpowiedz

»

Solo italiano