Nuovo Contributo per l'Autonoma Sistemazione

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Jeśli ktoś jest z rejonu (Emilia Romagna) trzęsienia z 20 i 29 maja 2012r , może wie do kiedy będzie można pobierać te pieniądze, szukam szukam w necie ale nigdzie nie pisze albo tak mi translator tłumaczy że nie mogę znaleźć.
zapytaj sie u ZRODLA czyli w swojej Comune
No wiem że mogę zapytać w comune, ale chciałem się dowiedzieć od Was, babka mi mówiła że do maja a doszły mnie słuchy że jednak dłużej. Więc zapytałem może ktoś wie coś więcej.
wiesz kazda comune chyba decyduje sama..to co ja widze w sieci to i ty moszesz sam znalezc..musisz wypelnic modulo ,bez tego ani rusz..Sciagnij modulo z sieci wypelnij i zanies do Comune ..a byc moze mozna im wyslac przez web.spiesz sie nie masz na co czekac
No wiem że mogę zapytać w comune, ale chciałem się dowiedzieć od Was, babka mi mówiła że do maja...rozsmieszyles mnie tym zdaniem..badz powazny!
trzeba umiec dbac o swe interesy a nie wchodzic na jakies forum i pisac ze babka mowila....heh..Zlituj sie ,badz dorosly!
Rozśmieszyłem Cię to dobrze, śmiech to zdrowie.
Po pierwsze (musisz wypelnic modulo ,bez tego ani rusz..Sciagnij modulo z sieci wypelnij i zanies do Comune ..) ja się nie pytałem co muszę zrobić bo już dawno to zrobiłem. Czytaj ze zrozumieniem!
A co było takiego śmiesznego w tym zdaniu? Byłem w comune( 3 miesiące temu) i mi powiedziała że do maja(babka, kobitka, pani za biurkiem:) ) a inni mówią że do końca roku więc pytam czy ktoś wie coś więcej na ten temat, może wydłużyli czas a może to ściema. No właśnie na forum które służy do wymiany informacji i poglądów więc chyba można się zapytać, kto ma ochotę odpowie, komu coś nie pasuje nie musi nic pisać. więc jeśli uważasz że jestem niepoważny...
O swoje interesy potrafię zadbać dziękuje za radę :) A wydorośleć już zdążyłem:) Pozdrawiam
Bardzo dobrze gromek, ze pytasz. Wiadomo jak to nieraz bywa z informacja we wloskich urzedach. Samemu trzeba sie czesto doszukiwac informacji. Ja mieszkam w Emilia Romagna ale mnie problem nie dotyczny. Na szczescie w mojej okolicy nic sie nie zawalilo ani nie uszkodzilo. pozdrawiam
Dzięki vippera82 :)
I mogles od razu nakreslic sprawe tak jak zrobies to w 2 wpisie....bo z niego wynika, ze i tak wszystko wiesz..skoro zlozyles modulo to czekaj.albo zadzwon pod numero verde..myslalam, ze mowisz o swojej babce czy wloskiej babce..babci ktora sie opiekujesz..tak opisales, ze tudno bylo sie domyslic o co chodzi i jeszcze translator w to wkreciles
Nie nie mówiłem o swojej babce, o włoskiej też nie, zajmuje się czymś innym. Tak "wkręciłem" w to translator, gdyż jest to bardzo przydatny mechanizm dla osób które nie znają wystarczająco języka, dlatego się nim posłużyłem.
Czy wszystko wiem? jak widać nie, skoro pytam. Tak było złożone w tamtym roku, pieniądze pobieram już ponad sześć miesięcy, a czekać nie można gdyż po złożeniu dokumentów nikt nikogo nie informuje czy dostanie pieniądze czy nie (trzeba się samemu dopytywać ). Jeśli chodzi o temat to przecież takie proste, mój pierwszy wpis "może wie do kiedy będzie można pobierać te pieniądze" Tylko pytanie do kiedy, czy jeszcze miesiąc , kilka a może rok?...Dodając temat oczekiwałem odpowiedzi od osoby która zna odpowiedź na to pytanie i to wszystko.

Dla "'''ZNAWCÓW""" etykiety językowego savoir-vivre’u .
W polszczyźnie nie mamy obecnie neutralnego powitania, którego można byłoby używać w stosunku do każdego i o każdej porze dnia, dlatego zapewne w tej funkcji coraz częściej pojawia się bezosobowe witam. Dzień dobry jest czasem zbyt zdystansowane, cześć zbyt nieoficjalne, witam natomiast – zwłaszcza w korespondencji internetowej, która jakże często jest anonimowa – ma tę zaletę, że obejmuje osoby obojga płci i osoby w różnym wieku.
Używaj wielkiej litery jeśli zwracasz się do kogoś bezpośrednio:Ty, Ci... . Świadczy to o Tobie i szacunku jakim darzysz inne osoby. Poza tym, dlaczego akurat w Internecie masz nie stosować dobrych manier? a używanie znaków diakrytycznych( ę, ą,ź, ć ) w komunikacji świadczy o szacunku do rozmówcy oraz o schludności nadawcy, a język polski bez znaków specjalnych stanie się bardzo ubogi.
http://demotywatory.pl/4[tel]
Boski ten demot! :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie