Nie nie mówiłem o swojej babce, o włoskiej też nie, zajmuje się czymś innym. Tak "wkręciłem" w to translator, gdyż jest to bardzo przydatny mechanizm dla osób które nie znają wystarczająco języka, dlatego się nim posłużyłem.
Czy wszystko wiem? jak widać nie, skoro pytam. Tak było złożone w tamtym roku, pieniądze pobieram już ponad sześć miesięcy, a czekać nie można gdyż po złożeniu dokumentów nikt nikogo nie informuje czy dostanie pieniądze czy nie (trzeba się samemu dopytywać ). Jeśli chodzi o temat to przecież takie proste, mój pierwszy wpis "może wie do kiedy będzie można pobierać te pieniądze" Tylko pytanie do kiedy, czy jeszcze miesiąc , kilka a może rok?...Dodając temat oczekiwałem odpowiedzi od osoby która zna odpowiedź na to pytanie i to wszystko.
Dla "'''ZNAWCÓW""" etykiety językowego savoir-vivre’u .
W polszczyźnie nie mamy obecnie neutralnego powitania, którego można byłoby używać w stosunku do każdego i o każdej porze dnia, dlatego zapewne w tej funkcji coraz częściej pojawia się bezosobowe witam. Dzień dobry jest czasem zbyt zdystansowane, cześć zbyt nieoficjalne, witam natomiast – zwłaszcza w korespondencji internetowej, która jakże często jest anonimowa – ma tę zaletę, że obejmuje osoby obojga płci i osoby w różnym wieku.
Używaj wielkiej litery jeśli zwracasz się do kogoś bezpośrednio:Ty, Ci... . Świadczy to o Tobie i szacunku jakim darzysz inne osoby. Poza tym, dlaczego akurat w Internecie masz nie stosować dobrych manier? a używanie znaków diakrytycznych( ę, ą,ź, ć ) w komunikacji świadczy o szacunku do rozmówcy oraz o schludności nadawcy, a język polski bez znaków specjalnych stanie się bardzo ubogi.
http://demotywatory.pl/4[tel]