serio musisz pisać kilka razy o to samo? :)) raz mi w zupełności wystarczy :) Twoje uwagi są naprawdę zbędne ;) mój kolega z Włoch (dla zaspokojenia Twojej ciekawości, bo ciągle zadajesz te bezsensowne pytania) nie mówi tylko po włosku, więc bez problemu się z nim dogadam (nie na migi), np. tak jak ostatnio, czy jeszcze wcześniej ;) chciałam mu tylko napisać coś w jego języku, żeby zrobiło mu się miło (i tak też się stało) ;) doskonale wiedział, że ktoś mi w tym pomógł :) to wszystko. ;] zresztą... nikt tu nie mówi o wyjeździe to Włoch, więc ten język w najbliższym czasie mi się nie przyda.... :) jak będę chciała, to oczywiście się poduczę, a obecnie czeka mnie tzw. matura i na tym chcę się skoncentrować ;];];] dostałam rozum od Boga i wydaje mi się, że potrafię go wykorzystać. Nie martw się ;) Jak nie chcesz czegoś przetłumaczyć, bo po prostu nie masz ochoty (tak też wydaje mi się, że było), to po co w ogóle tu zaglądasz i piszesz to, co wydaje się być w stu procentach zbędne??? Nie szkoda Ci czasu?? :) jest na prawdę wiele ciekawszych rzeczy ;) P.S. luzik.. nie noszę torebek :)