Co z tymi pracami domowymi?

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry ewrybadym. Jestem tutaj nowy i chciałbym spytać sie was o jedną rzecz a mianowicie, dlaczego co jakiś czas widzę wpisy informujące "przychodzących po prośbie", że tutaj prac domowych sie nie odrabia?

Przepraszam, czy to jest jakiś przepis ustanowiony przez administrację strony, czy też rodzaj "zbiorowej mądrości narodu"?

Czy nie jest tak, że jeżeli ktoś nie chce odrabiać za kogoś lekcji(pewnie to jest pedagogiczne, nie przeczę), wystarczy, że jej nie odrobi i jego sumienie zostanie nieskalane?

Dlaczego te osoby uważają, ze mogą decydować za innych, którzy z sobie tylko znanych powodów, mieliby kaprys taką pracę odrobić?

Nie lepiej napisać, jeżeli już musimy wyrazić swoją opinię.."JA NIE ODRABIAM ZADAń DOMOWYCH", zamiast udawać, że jest się duchem forum?

Dziękuję.:))
bravo :-))
Geniusiu jak ja Cię uwielbiam!
Odwalasz tu kawał dobrej roboty, humor zawsze Ci dopisuje - czasami Twoje hasełka mnie rozwalają,pozytywnie of course.
A w ogóle to gdzie Ty przebywasz? Siedzisz u makaroniarzy,prawda?
Buu...taki fajny chłop, brakuje takich w Polsce.
>Przepraszam, czy to jest jakiś przepis ustanowiony przez administrację
>strony, czy też rodzaj "zbiorowej mądrości narodu"?

Widzisz, ja to traktuję jak oszustwo. Ktoś podaje nauczycielowi napisaną przez przez kogoś pracę jako swoją. Jakoś nie mogę przejść nad tym do porządku dziennego. Byłoby jeszcze wiele innych argumentów, ale mnie starcza ten jeden.

A sam przyznasz, że ta praca ( wiemy o czym piszesz )nie jest napisana dobrze. Praktycznie w każdym zdaniu jest CONAJMNIEJ jeden błąd. Ktoś to przepisze i odda nauczycielowi. Wiem - jego ryzyko i jego problem...
Vai cosi, ja w Polsce siedzę i to w dodatku jak najbardziej.:)

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za błyskawiczne reakcje(pozytywne i negatywne).
Hehehe,

przepis ustanowiony przez administrację
>strony,

Uwaga! Prośby o odrobienie zadań domowych, tłumaczenia długich tekstów oraz inny prośb w których nie widać własnego wysiłku należy umieszczać w katalogu "Brak wkładu własnego". Zachęcamy jednocześnie do samodzielnej pracy i prośbe na forum o sprawdzenie - szansa na odzew forumowiczów jest wtedy nieporównywalnie większa :)

"Brak wkładu własnego"- brak takiego katalogu

Brak katalogu- brak możliwości odrabiania za kogoś zadań domowych.

Logiczne, nie?
vai cosi... wara od Genia! Siedzi w Polsce w Żiwcu ale za niedługo wybiera się do Joszczymbia... ku mje bydzie jechol.
Jesteś z Jastrzębia? Ja też :)
Piacere...
a bo to jest tak,ze każdy idzie na łatwiznę.Bo po co ma ktoś śleczec nad słownikiem czy rozmówkami skoro łatwiej jest puścic teks okraszony słówkiem plisss i zawsze ktos pracę odrobi.Kolejna sprawa to prosby o tłumaczenia,nieraz bardzo osobistych listów czy smsów.Dziewczę to czy tamto twierdzi,że ma chłopaka Włocha z którym wiąże przyszłosc bo zna go od dawna a tu ani w ząb nawet jednego słówka po włosku.
Oj ludzie, chyba nie zrozumieliśmy się. Ja absolutnie nie twierdzę, że podkładanie zadań do odrobienia, czy ich odrabianie jest rzeczą dobrą, pedagogiczną, pozytywną tutto sommato.

NICZEGO TAKIEGO NIE POWIEDZIAłEM.:)

Moje pytanie dotyczyło jedynie tych odpowiedzi udzielanych jakby za całą społeczność tego forum: TU SIę NIE ODRABIA ZADAń DOMOWYCH.

Pytam się...na jakiej podstawie ktokolwiek z nas może tak twierdzić?

Czy nie jest tak, że każdy powinien odpowiadać wyłącznie za SWOJE WłASNE postępowanie, nie starając się kształtować formy obecności tutaj innych?

Co sie stanie, jeżeli znajdzie sie wśród nas maniak odrabiania czyichś prac domowych?

Nie dacie mu do tego prawa?

A na jakiej podstawie, jeżeli można wiedzieć?
Zgadzam sie z genio w 100% !!!
Pozdrawiam!
tu sie kreci taki jeden Polak co do Polki pisze sms w jez.wloskim i stale prosi o krotkie tlumaczonka...potem puszy sie pewnie przed swa luba postepami w nauce..troche to zabawne,ale sa ludzie i ludziska,rozne typy ludzkie sie widuje na forum,zarowno z nawalonym beretem jak i osoby zupelnie proste i szczere
giocollona a kogo masz konkretnie na mysli?

:):)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia