mieszkanie w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |
Kochani,
dostałam stypendium na listopad 2010 ze szkoły Dante Alighieri w Rzymie.
Czy ktoś z was może tez się tam wybiera w tym samym czasie?

Szukam też mieszkania, ale na moje ogłoszenie zgłosiła się jakas osoba, która wyznaczyła dość wysoką kwotę i poprosiła mnie o wpłacenie całych pieniędzy z góry, łącznie z kaucją,
a to jako jedyna forma rezerwacji. Troche mnie to wystraszyło... muszę przyznać... macie jakieś doświadczenia z mieszkaniami? albo może możecie coś polecić ? :))
Dziewczyno
Czy kupisz buty przez internet ktore beda na tobie lezaly jak zadne inne.
Moja rada a znam fakty z doswiadczenia.
Pakuje co potrzebne ( nie za duzo nie rob szalu), jade do miejscowosci w ktorej chce zamieszkac ale zanim to zrobie to poszukam stron odnosnie pokoi lub mieszkan ich ceny , gazet, agencji i ich adresy. Takie przygotowanie przed wyjazdem.
Nastepnie jade i wynajmuje na 2 lub 3 dni tani hotel lub hostel (mozna znalezc ich lokalizacje i ceny w internecie przed wyjazdem i nawet sobie miejsce zarezerwowac on line) i szukam,dzwonie umawiam sie i spotykam a nastepnie decyduje. I juz mieszkam i sie ucze :).
To dziala. Nie karz siebie za raczke prowadzic.
Nie szukaj posrednikow.
Powodzenia
Dziwak:D...cześć:P
...Nie każ siebie za raczke prowadzic....
pisze sie KAZ jezeli bedzie za reke prowadzic, a za raczke to bedzie KARZ i drewko drewniane.
ewuewu..masz jakis mail?..ja do ciebie napisze ze ci wynajme pieeeeeeekne mieszkanie w Rzymiez widokiem na fontanne ta slynna fontane wiesz ktora juz?.. 2 pokoje umeblowane perfect, dwie lazienki z niebieskimi recznikami i sporym zapasem pachnacego papieru toaletowego,tloczonego we wzorek,duzy sloneczny taras z pieknymi kwiatami i kuchnia polaczona z salonem 80 m2 ....ty mi tylko wplac pewna kwote..najlepiej za 3 mies z gory plus kaucja ..wplacisz mi?..wplacisz?..co z tego ze nie widzialas mieszkania!..kaske mozesz wplacic mi na konto we wloskim banku !..naiwnych nie sieja...pamietaj! PS jesli chcesz bardzo to moge w pakiecie wynajac ci ta fontanne lub tanio odsprzedac bedzie twoja tylko twoja..ty wiesz ile kasy kazdego dnia turysci wrzucaja do tej fontanny???? :D
Sette ja się piszę na te Twoje mieszkanie, ale taras od zachodu czy wschodu...no rozumiesz...diabeł tkwi w szegółach:P
a ja dodam do tego mieszkania tak od siebie.
wibrator kolor lazurowy z bateryjkami 1000 krotnego ladowania z pilotem :)
ewuewu wejdz:http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/192182 http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/167295 http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/196798 http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/199149 Poniewaz nasza fioletowa wyszukiwrka jeszcze nie dziala..admin sie opoznia... odszukalam co bylam w stanie odszukac sama..jak narazie robie tu sama za wyszukiwarke..chyba zmienie nicka na Wyszukarkiewiczowa buhahahahahahahaaaa
mi Dziwak wibrator proponujesz?
Hmmm..przemyślałeś sprawę dobrze?
nigdy nie bylem w rzymie.
a co do tego widoku na ta fontanne.
czy ma ona jakies wytryski i jak czesto i wysoko :).
no bo diabel tkwi w szczegolach :)))
agnese co sie czepiasz tarasu..reczniki sa ladne..w lazience.. idz obejrzyj lepiej jakie miekkie!....przeciez nie bedziesz opalac sie nago na tarasie skoro w dole pelno turystow wokol fontanny!:D
o Ty mały!
Wprost co tu tak nieumiejętnie mi sugerujesz?
a tak swoją droga...niebieski to nie mój ulubiony kolor, u facetów sympatia do "blue "wzrasta z wiekiem:P
......mały placyk z ogromną fontanną. Fontanna Di Trevi to jedna z najpiękniejszych i najbardziej imponujących włoskich budowli wodnych.
Ten niezwykły, barokowy wodotrysk mieści się na całej jednej ścianie Palazzo Poli i ma 20 metrów szerokości oraz 26 metrów wysokości. Miejsce to jest pełne uroku nie tylko dzięki swym rozmiarom, ale także dzięki refleksom słonecznym na falującej tafli wody w niecce basenowej.Centralną postacią fontanny jest Neptun zwany też Oceanem; na jego straży, po obu stronach stoją dwa trytony symbolizujące dwa odmienne nastroje morza- sztorm i ciszę morską. Na balustradzie stoją cztery statuy Corsiniego, Ludovisiego, Pincellottiego i Queirolego symbolizujące cztery pory roku, natomiast w sąsiednich niszach znajdują się kobiece postaci reprezentujące alegorie Zdrowia i Obfitości. Woda spływa tarasami od wielkiego posągu Neptuna, wypływając przez nozdrza morskich koni do wielkiego basenu otoczonego schodami.........atmosfera wokol fontanny wprost ocieka sexem....
Cytat: SettediNove
agnese co sie czepiasz tarasu..reczniki sa ladne..w lazience.. idz obejrzyj lepiej jakie miekkie!....przeciez nie bedziesz opalac sie nago na tarasie skoro w dole pelno turystow wokol fontanny!:D

Sette...no jak to tak?
Taras istotna rzecz:)
Mam jeszcze kilka pytań jak juz tak "oglądamy" te mieszkanie:P
Metraż łązienek poproszę i mam pytanie co do kuchni....stół, duży solidny jest?
......mały placyk z ogromną fontanną. Fontanna Di Trevi to jedna z najpiękniejszych i najbardziej imponujących włoskich budowli wodnych.
Ten niezwykły, barokowy wodotrysk mieści się na całej jednej ścianie Palazzo Poli i ma 20 metrów szerokości oraz 26 metrów wysokości. Miejsce to jest pełne uroku nie tylko dzięki swym rozmiarom, ale także dzięki refleksom słonecznym na falującej tafli wody w niecce basenowej.Centralną postacią fontanny jest Neptun zwany też Oceanem; na jego straży, po obu stronach stoją dwa trytony symbolizujące dwa odmienne nastroje morza- sztorm i ciszę morską. Na balustradzie stoją cztery statuy Corsiniego, Ludovisiego, Pincellottiego i Queirolego symbolizujące cztery pory roku, natomiast w sąsiednich niszach znajdują się kobiece postaci reprezentujące alegorie Zdrowia i Obfitości. Woda spływa tarasami od wielkiego posągu Neptuna, wypływając przez nozdrza morskich koni do wielkiego basenu otoczonego schodami.........atmosfera wokol fontanny wprost ocieka sexem....

Dziwak rozumiem, że jesteś zachwycony?:D
scusa....scusa....ten ..ten..ten wibrator to moze ma twoje naturalne rozmiary Italo Dziwak?..odlew jakis czy co? :D
stol na 12 krzesel...moze przyjsc 12 mlap i siedziec..z lokciami na stole..hehehe
Sette...no nie żartuj:)
bo wykraczesz:P
czy ten stol jest solidny to juz zalezy od tego do czego ma sluzyc.
do rabania czy do rzniecia ::))
stol na 12 krzesel...moze przyjsc 12 mlap i siedziec..z lokciami na stole..hehehe

nie, nie krzesła to akurat dodatek...chodziło mi o stół:)
12? za dużo...
Cytat: italodziwak
czy ten stol jest solidny to juz zalezy od tego do czego ma sluzyc.
do rabania czy do rzniecia ::))

ma być solidny!...jak to stół:P
bo jakby co to nie odkupię:P
metraz lazienki???..wieczorem reczniczek i hop do fontanny! a nie mi tu wode w domu marnowac...!
fantazje. ale wymagania :)
woda?...Sette ja Ci basen w łazience urządze:)
Dziwak...a z tym wibratorem to jak ? dla mnie czy dla ewuewu? Bo nie wiem czy brać czy coś od siebie dorzucać?
czy wy wiecie ile woda w Rzymie kosztuje??majatek!...bollete sono salate ...cala okolica sie myje w fontanie i zyje?..myjac sie drobniaki z wody wybieraja na szybkiego....i maja na obiad na nastepny dzien!:D
jak juz ma byc ten stol tak naprawde slidny.
to mysle ze taki jak dla sierotki marysi i jej 7 krasnolodkow.
fantazje. ale wymagania :)

Dziwak...wynajecie mieszkania to nie zrobienie sobie dziecka...poważna sprawa:)
o sypialnie nie pytam bo niezręczne...zresztą kto by ta spał:)
jak juz ma byc ten stol tak naprawde slidny.
to mysle ze taki jak dla sierotki marysi i jej 7 krasnolodkow.

sierotkę marysię zostaw w spokoju...co Ty wiesz o stołach, oj Dziwak, Dziwak:P
czy wy wiecie ile woda w Rzymie kosztuje??majatek!...bollete sono salate ...cala okolica sie myje w fontanie i zyje?..myjac sie drobniaki z wody wybieraja na szybkiego....i maja na obiad na nastepny dzien!:D

Ja Ci chcę za 3 mc z góry zapałcić a Ty się wodą przejmujesz?:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka

Zostaw uwagę